10 Oct 2012

OHHH Maaiii, kizif !

Assalamualaikum  

Bajet  tenang  dan  riang  lepas  balik  sekolah  hari ni . Senyum-sengeh  sampai  ke kening  siap  bermesra bagai  dengan  adiks (plural -adik  ramai  sangat) . tapi . Dalam  hati  yang  comel ni  sebenarnya macam  retak  menanti  rentung  . Otak  kata  relax and  chill lah  Nur Aisyah  benda  kecik  je  pun. Demm . Aku  tak  nak jadi  hipokrit  lagi .
                            

Hari  ini  10/10/12 . Bukan  tarikh  mati  tikus  tersayang . Bukan  tarikh  lahir  mak  cik  Jemah  sebelah  rumah . tapi . *makan  cekedis  kejap * Hari.. ecah .. mula  ...periksa.. akhir .. tahun ..(bajet  jerit  dalam  serombong  asap) . Fine. Nampak  macam   - Bapak  mengada-ngada  budak  ecah ni , exam  je pun !- Tahukah  kalian yang  tiut  miut  ,  paper  apa  yang  ecah  terpaksa  jawab  hari  ini ?? KIZIF *terbalikan* >.< bukan  tak  paham  lagi  kot -,-' F..I..Z..I..K   sila  senyum  ramai-ramai  :)

 
 Beliau   genius .  terkelu  lidah  dahku 

Baru  jawab  papar 2 dan 3  tapi  rasa  macam  jawab  1000 soalan  add math .  Kelapa  kepala dah  pening-pening  langau . Dapat  kertas soalan ,  mula-mula  senyum  makin lama  makin  pupus  senyuman tu.

    Cikgu: Sila  check  muka  surat  kertas  soalan , cukup  muka  surat tak ?

     Ecah : *bukak  satu-satu , tapi  tak  pandang  atas  cuma  tengok  number  muka  surat  kat  bawah *

    Cikgu : ada  masalah  tak ?

     Ecah : Tak  da  ! senyum :)
               *glurp . alamak. terpandang  soalan . mati  lah  aku . aku tak  baca  eksperimen  tu . T_T

Sementelah  tu , mulalah  aksi  mengeliang mengeliut . letak  pensil  kat  hidong . Tulis  ayat-ayat  retis  kononnya  tanda  mohon  maaf  kat  cikgu . Minum  air  sebotol  terus. Minta  izin  nak pergi  toilet nampuluhjuta kali .  Gila  teruk  aku  ni . Arrhhhh .. kenapa.. kenapa.. ulang  patlibu kali . Kenapa  aku  tak baca  eksperimen tu . Grrr -.-'  menyesalnya  dan  rasa  bersalah  tahap  gaban  kat  cikgu . Huarhh . Ecah pandang  kanan , orang  sebelah  boleh  lena  dengan  aman  dan  sejahtera . aku ? buat  puisi   berlagu shahdu  taman  kektes  boleh lah .


At  least, ecah cuba  yang  terbaik *Sedapkan  hati *  lantak  pi  lah, apa  nak  jadi , jadilah .. ecah  redha  seadanya .  Padan  muka  aku . Siapa  suruh  duk  menggatai   layan  citer  Harry  Potter  sampai  terjojol  bijik  mata . hurm, nasik ayam  dah  masuk  perut chumel  aku . Dah  terlambat .Dushh.. rasa  macam  kepala  terhantuk  kat  dinding konkrit  sampai  benjol  3  ketul .



Kenapalah  ecah  tak  terpikir  nak  jawab  macam   makhluk  di atas  ni  jawab .heheheh. mahu  kena  sekeh    pat hari  3malam  dengan  cikgu.

Esok , dan  esok , esok , esok  ada  lagi  berbelas  paper  yang  dahku  terpaksa  jawab . Doakan  ecah  tau tau Wish  me  the  luck  okey .  Lulus  pun  kira  dah  cukup  rahmat . Nak  sambung  melantak  cekedis  sampai  kembung  pipi  sebelah . Frust  ni .

Tolonglah  otak   terchenta , janganlah  tepu  sangat .Kentalkan  saraf-saraf  otak . Manpat dengan  ilmu  yang  tiada  penghujungnya . InsyaAllah  boleh ! ㅠ.ㅠ  emo  tetibe . ahakss !