23 Dec 2016

Blogger pemalas

Assalamualaikum hakak and abang,


Layakkah aku  menggelar diri  sebagai  blogger  lagi huhu. Mana  ntah  semangat  cinta  akan  blog  ini hilang  ditelan  zaman. *emo*

Jujur  aku  rindu  sangat  nak  tengok jari-jari comel ni  menari  di  atas  keyboard ,merepek   tatahuan  hala  lepas tu syiok  sendiri  bebel  kat  sini.

Alahai.

Patutkah aku mula  aktif?

ada  lagi  ke  reader  setia  kat blog terchenta ni.hmmm

bye bye  have  a great  day ahead  earthlings. 

8 Oct 2016

Sem 3

Assalamualaikum  pembaca  blog ecah  (tu pun  kalau  ada  hiks)


WEIIIIIII  LAMANYA  GUWA  TAK  HAPDET  BELOG :'(

Masa  lapang  ecah  dipenuhi  dengan  aktiviti  paling  berharga  as  mahasiswi  berjaya yakni  "tidur " , bila  eksaited  nak  menaip  post  tetiba  member  ajak  lepak  -_- lepas tu  nak  godek  blog , muncul  rasa  bersalah  dekat  encik  assignments  yang  setia  menunggu. aihhh terpaksa  tolak tepi selow  selow  blog  kudus hak milik  ecah  comel  ni.

 Kuliah  dah  masuk  minggu  ke-6  dan  seketul  ecah  masih  giat   mencari  sesuap  masa  untuk  diri  sendiri. Kemahen busy  benor  bila  dah  masuk  second  year. Kalau  dulu  aku  mampu  bersiap  ke  kelas  namun  kini  aku  hanya  memakai  tshirt  kedut  dan  selipar  jepun  ke  kuliah. Masa  dengki  gila ! maghoh  ni


Semalam  tak  dapat  tidur  sampai  pukul  3  pagi, skrol  twitter and ig  sampai  terjojol  bijik  mata then bangun  pukul  5  pagi  demi  mesin  basuh hahaha  kau  bayangkan  aku  dengan  bukaan  mata hanya 0.2567 cm  menapak  ke  bilik  mencuci  tingkap bawah  pukul  5  pagi siap   bawak  bakul  besar tssk tssk

paling  mencabar  mesin  tu  tak nak  terima  duit  kertas jhcajfhaf aku  hampir  mencarut  di pagi  hari  dan  memecah  kesunyian  dengan  tangisan  dalam  kalbu hukhuk . Maka  seketul  budak  mata  tak celik  menapak  naik  ke bilik  semula,  ambik  duit  syiling huh. kalau  mesin  basuh  ni  orang, dah  lama  aku  pukul  dengan  batang  paip.


pukul  7  pagi dah  get  ready  apa  semua  nak pi  seminar. Ye seminar  di pagi sabtu ;') ikot  tentatif  start  pukui  9  pagi. Aku  pukul  8:40  dengan  muka  paling  manis dah  terpacul  kat  situ tapi  event  start   pukui  SEPULOH  PAGI !!!

Aku  tersangatlah  mengantuk  ni. okay  tu je motif  aku cerita panjang  berjela  cecah  lantai. haihhh my insufficient  weekend , melepaskan mu ~~~~ esok  ada  event  dari  pagi  sampai  11  malam  sobsob  i want  my family  now T_T aku  sangat  rabak




18 Jul 2016

Cuti Semester 2

Assalamualaikum  akak cantik  dan abang  kacak  sekalian. *suka latew


Cuti  sem  berbaki  lagi  3 minggu, orang  lain tenang  cuti  dua  bulan tapi  ecah  dapat  cuti  sebulan lebih je lantaran  kena  pulang  ke  varsiti  atas  urusan  duniawi *gituuu. Banyak  buang  masa  melagha  dalam  bilik , baca  novel  takpun  layan  movie  Harry  Potter. Tak  kool  langsung   kalau  boleh  nak  jejalan  sana  sini  lepas  tu  perabiskan duit  mak bapak  -_-''


#hidupsisingle

                                                                                         "Pergilah  belajar  masak  ke  apa  pompuan"

Takda  feeling  nak  belajar  masak. Yey  memang  takda kriteria  wife  material jadah  semua tu  and  takmau  pun  jadi  bini  hampa. Aku  kalau  boleh  nak  tidur  sepanjang  cuti ni  sebab  nak  qadha  balik  tidur  sepanjang sem  2  yang  banyak  diculik  oleh  encik  ensaimen.

aku  tak  tahu  lah entri  merepek  ni  aku  karang  atas  tujuan  apa  sambil  cicah  biskut  dalam  air  milo. Yang  pasti  cuti  ecah  tersangatlah  bosan sampai tak  tak  ingat  haribulan. tuptup  tinggal  lagi  3 minggu  hahaha dayum!


entri  ini  ditaip  disaat  ecah  separa  sedar  atara  realiti dan  fantasi. chiao ~


P/s: Selamat  Hari  Raya  Readers, Maaf  zahir  dan  batin (tu  pun  kalau  masih  ada)

16 Jun 2016

Entri semput

Assalamualaikum
#SalamRamadan

Entri  yang  paling  pendek  untuk  abad ni,siyes. Ecah  tak  tahulah  nak  rasa  apa,cuma  mengharapkan  enkorang sedekahkan  doa untuk  ecah. Huhu  doa  kalian  mampu  membuat ecah  senyum  sampai  kening. Sekarang  ni  rasa  ketat  je muka, kejap  kejap  selak  nota  sebab  otak  tak  mahu  bagi  kerjasama  padu.

Doakan ecah  dipermudahkan  menjawab  semua  papers  final  semester  2, semoga  ecah  dapat  ingat  segala  benda  yang  ecah  telaah. Doakan ecah  tenang  sepanjang  menjawab  exam ;)

tinggal  tiga  paper  lagi, welewiwuuu  lepas  tu  boleh  lah  ecah  menghabiskan  masa  dekat  belog  terchenta.ahaks. 

Goodluck  semua  dak dak  degree oi!

2 Jun 2016

HI!!!!!

Assalamualaikum hakak abiang sekalian !

   "Degree  life  busy kebenor "


Hmm ecah  tahu  dah  terlalu  lapuk  alasan  tu, tapi tu punca  kenapa  ecah  jarang sangaaaaaaatttttt hapdate  blog. Mesti  enkorang  rasa  nak  lepuk  ecah  sebab  selalu  sangat  muncul  lepas  tu  hilang  bagai di mamah  zaman. emm  akan  buat  comeback  real  soon. InsyaAllah  *tadah  tangan*

Harap  penduduk  bumi  dan  pembaca  setia  belog  ecahwacha  banyak  istigfar  dan  bersabar  menghadapi  ujian  dunia  yang  pancaroba  ini. termasuklah   bertabah  dengan  kata-kata  dusta  dari  ecah. hikss  lepas  ni  sis  akan  hapdate  laju-laju.

This  is  really  quick  post  sebab  ecah  ada  majlis  solat  hajat biologi  untuk  final sem 2! byebye uols. muah ciked huhuhu

10 Mar 2016

Serabut

Sambil   melepak  dekat PMFST ni, ecah  buang  masa  bersepah-sepah  sampai  orang lain kutip  masa ecah  ni  merata. Seyes  aku  buntu  nak  buat  apa. Baiklah , enkorang  akan  cakap 'Pergilah study  sana ' tapi  adakah  hampa  tahu  yang ecah  sedang  mengantuk  tahap  gaban. Memang  kalau  tidur  ni  confirm  koma seminggu.

untuk menyegarkan  mata comel ni,lantas ecah  taip entri ni  supaya  tak  berlaku insiden "seorang  pelajar tidur di atas  lantai  kaki  lima" hoho


yeah  lepas  ni  ada kelas applikasi  komputer  sampai  pukul  tujuh malam. huhuhuhu  bertabahlah syah.

byebye.  nanti  ecah  merepek  sampai  korang unfollow belog ni. hahaha


2 Mar 2016

Wordless Wednesday : Trust

Assalamualaikum ^^



sumber gambars: google


The  lesson i've learnt  when  i was here: Trust  no one, just believe in yourself 

29 Feb 2016

5 things i hate the most

Assalamualaikum^^,


apa khabar  pembaca  di Malaysia? acah  macam  di  perantauan  sangat.

aci  tak  kalau  kali ni  ecah  tak mahu  buat intro. malas  betul kena  buat  pendahuluan  masa ni. haha entri  kali  ini  ecah  di-tag oleh  my senior in Genetic Sis Najwa Gojes . Baiklah  sambil  ecah  mengkedarah  sumi variasi  warna  dengan  ke-jellian  berbeza, jemput  baca  entri kudus  ini.

5  THINGS  I  HATE  THE  MOST


Satu
Haruslah  binatang  cokelat, bersayap  dan  berkaki  enam yang memiliki  kelajuan  tiada  tandingnya  ketika  kudung/tempang. kalah  ferrari  tahu dia  pecut.  LIPAS*padan  muka  aku bold kaler  pink!

Dua
Blueticks. Perasaan bila  dihadiahkan sepasang  bluetick ini  sangat  sukar  ditafsirkan. Boleh  buat  ecah  bertukar  menjadi  raksasa  merah  jambu  bersama  sepasang  sayap  dihiasi  bling-bling. kemahen  aku ni. Ecah tak  boleh terima  patpuluhlimajuta  kali  kalau  kekawan  ecah  tegarnya  membiarkan  wassap  ecah  ditelan  arus kasih nan sembilu di zaman  moden ini.

'Kau  bagi  blueticks  kat  orang  lain  boleh  lak'
 ermmm  kekadang  je lah  T_T


Tiga
Bila  ecah  tak  boleh  nak  handle  masalah  yang  sebelambak , kalau  tolak  dengan  traktor atok pun  belum tentu  masalah  ecah  nak  selesaikan  sendiri  tanpa  buat  ecah  merembeskan  air mata nan syahdu. Selalunya  ecah  rujuk  emak, nadia, zati, sarah , akim, aqib ,riduan   takpun  ameer. sekarang lagilah ecah  rasa  macam  sebelungguk  beban  plus  masalah  atas  kepala  comel ni. mercik ;'(

Empat
Orang  guna  barang  kesayangan  ecah  tanpa  kebenaran dari  ecah  yang garang ni *muka ketat . Contohnya, Aminah  selamba badak  terus  guna  pen  kechentaan hati  tanpa  mintak izin. bila nak pi jamban  reti  pulak  engko  mintak  izin  kat cikgu haa kenapa  aminah  oi *emosional  terlebih*

Lima
Kalau  hampa  baca  entri  ecah, tapi  takmau  komen huh. okay tak tak.tu bukan tau huhu. yang  last  sekali  ni, kena  perli  dengan  orang  yang tak kenal  ecah  seperti  mana  my  emak yang telah menjaga  ecah selama  bilanbelastahun. mak  ecah je  boleh  perli  iols tanpa  buat  hati  ecah  terguris 0.00001 cm pun.  Benci  betul lah bila  strangers  bajet  mengata  ecah  padahal  dia  bukan kenal  iols  ni siapa. I niEw  Ecah Jolie LaH !

' Bila  kau nak  ada boipren huh dah nak masuk  20 kot blabla' -stranger*gelak sinis  dan  bunyi  kilat*

benci benci  soalan tuh-_-''


Sekian terima  kasih. Jemput  komen hahahaha

anda di-tag oleh saya

abang  anas
sis Izzati
sis nad
Mazni comel
Hazy pretty





24 Feb 2016

Hidup pelajar bersama roommate

Assalamualaikum

sumber ihsan: google

Sebagai  seorang  pelajar  yang baru mulakan  semester ni, memang  agak  sibuk mencangkul  cari masa. Mungkin nak berbelog  pun  makin  payah  dan  belog  ecah  akan kembali  dirobek anai  anai. buat  masa  ni  ecah  gagahkan  juga makan  suap, kunyah  telan , tak  boleh  menikmati  kelazatan  sebenar  lantaran  rindu  rumah  menggunung :'(

'Kau  ni ngadakan cah!'

Harap  semester  baru, semangat baru, tak mau  menyesal  main main  dalam kuliah  siap  makan  gula gula   berlambak dan  main talipon  dengan  rakusnya *padahal  tak  texting sapa pun* patutlah  tak  dapat  dekan hihik


Sem  kali ni,  ecah  masih  tinggal  di bilik  yang  sama  bertemankan  rumet  yang  sama  seperti  dulu  kala. Ecah  pilih untuk duduk  dengan  rakan sebilik  compare  to  duduk sesorang  mengadap dinding. Sejak  matriks  lagi  ecah  dipupuk  dengan  budaya  'Duduklah aman damai secara ber-rumet" sampai  masuk  ukm pun memang  harap sangat  dapat  tidur  sebilik  dengan  rumet. Bezanya, matriks  ada  ompat  ketul  rumet, dekat  sini  seketul ja. Hai  siddah oi!


Memang  senyum  sampai  ke dahi  lah  sebab  rumet  ecah  semuanya  baik baik  belaka, ada lah sikit  perangai  tak  senonoh  tapi  masih  sayang oi. Kalau  boleh  masuk  ukm  pun nak heret  depa semua  sekali  duduk  dengan  ecah T_T  seronok  tatahuan  hala  bila  tahu  rumet  ecah  sekepala  tingtong  macam  aku.


Yang  bestnya  duduk  dengan  rakan  sebilik  ni, kita  ada  teman  nak  bersembang,gosip mak jemah  meluahkan  segala  isi  hati  jantung  sampai  hilang  sesak  dalam jiwa sanubari  kudus ku ini.*pheww Walaupun  kekadang  acah  dengar  tapi  aku  tetap  bersyukur  beliau tak  main  candy  crush masa  aku  mengelupur  cerita  segala mak nenek "Tadi  ada  kucing  berak  atas  kasut aku " ,dia "hmmm padan muka  letak  kasut  merata"  sobsob



Rumet  boleh  dikatakan  ecah  letak  kepercayaan  dekat  dorang 57675%, kekadang  ecah  saja  letak  duit  rm50  kononnya  nak  tengok  my rumet  ni  spesis  lanun  ke  apa. Alhamdulillah, mujur  mereka   juga  memiliki hati  suci  murni  macam  ecah.ahaks. Tak  berkira  langsung, seyes  buat  ecah  terharu  sambil  lap  air  mata  dengan  kain  batik  mak.


Waktu  sakit  demam, mual, senggugut  dan  segala  jenis  dugaan  melintang  membujur, rumet  lah  manusia  yang  paling  risau. Suap  kita  makan, tempek  cool fever, acah swit sangat.Allah, mana nak  cari  manusia  spesis  macam  ni lagi kat  atas  muka  bumi T_T


Sumpah  ecah  tak  boleh bayangkan  hidup  ecah  tanpa rumet  rumet  sekalian. Susah  senang  mesti  bersama, kalau  bangun  lewat  pun solat  subuh berjemah. hahaha Lepas  tu  bengang  pehal  rumet  tak  reti  nak  kejut  ecah -_-'' makanan  pun kongsi kongsi  tahu, mercik lah  bila  teringat. Tipulah  kalau  tak  pernah  kecik  hati, mesti  ada  punya  la.  Ecah  pernah  fedap  sampai  nak  tukar  bilik  kat hujung  dunia.hehe. tak  tahan  bila  rumet  suka melalak ;')  lama kelamaan  halwa  telinga  ecah  dah  lali  dengan suara  beliau. kool  semula.


Hidup  sebilik  dengan roommates seyogianya  mampu  membuatkan  hari  hari  ecah  bahagia  seperti  dapat  kawin dengan anak  raja,walaupun  kita tahu  perangai  manusia  ni  banyak songeh. di sinilah  kesabaran  teruji  menandakan  Tuhan  sayangkan  kita. *terima  kasih  cikgu  bm ecah  sebab ajar  kita  buat  ayat  espiyem lagu  ni*

p/s: mood tengah  huru hara ;( kenapa  semua  orang  tak reti  faham  keadaan ecah juga

Terima  Kasih  sudi  baca

22 Feb 2016

Semester 2 : Semangat sangat ni



Assalamualaikum ^^

Walaupun jarak rumah  ecah  dengan  UKM  ibarat sekangkang  kera tapi  harus  diakui  yang  ecah  dah  mula  rindukan  rumah, masakkan emak dan encik tivi yang  sentiasa menarik. Kenapa  akal  kerap memikirkan  rumah  sedangkan  aku  cuba  menyingkirkan  bayangan flat  rumahku. Kenapa  otak  Kenapa??? *terlalu  emosionalkah. Baiklah

22/2/2016 bermulalah  hidup  ecah  sebagai  pelajar  tahun  satu sem 2, semangat  sangat  bangun  awal, tidur  tak  lena kejap  kejap  terjaga , pergi  toilet , tidur ayam  lepas  tu  main  talipon. Resah  masih  tak  hilang  sebab  konfius  nak  daftar  apa  untuk  sem baru ni. Kejap  subject tu clash, takut  tak boleh  bawak, pikirkan members  dalam  kursus then  fedup  terus  matikan sang lappy  sambil  lap  air  mata.

leceh  lah -_-

9:40 pagi
Ecah   adalah  manusia  paling  awal  masuk  dewan kuliah. Membara nau semangat  nak  focuz  dalam  kelas  environmental  bio.hehe. Bila  dah  duduk, baru  peghasan  hanya tiga  ketul  manusia  dalam  DKG, tetiba ... ain  buat   kalut  cakap  kelas  cancel. pulakdah  tapi  takpun. mereka  buat  lawak  hambar =p my first  class was  cool and  fun!!

Harap  semangat  ecah  ni  tidak  seperti  harapkan pagar, pagar makan  padi, k takda  kaitan. Hari ni ecah  ada  satu  kelas je, tapi penatnya  ya Tuhan. Mengantuk  sampai  nak terlentok  tunggu  bus ibu zain T_T penat  betul  tunggu  kalau  boleh  ecah  nak  baring  terus  tepi  jalan.
                                 
                                     
                                Biology for life *motif  gila  aku  kemam  mulut gitu 

p/s: doakan  ecah  dapat  dekan  this sem. 

p/s: sejak  kebelakangan ini  aku  rasa  lain  macam  lah >_<

Terima  kasih  sudi baca

21 Feb 2016

Chiba Sweet Potato #madeinJapan

Assalamualaikum


Siapa  suka makan  keledek  warna  purple  yang  manis  manis  leting tu? Kita  gang  yeayy *pelepap * bunyi hi-5. Ecah  memang  hantu  potato, semua  makanan  yang  ada potato  ecah  suka kalau  boleh  nak  tanam seladang potato  dekat  belakang  rumah  Pak  Abu hahaha -padahal  duduk  rumah  flat


Semalam  ecah  berkesempatan ke  Launching of  Chiba  Sweet  Potato by  Chiba Prefecture dekat  Bangsar  Village, sampai situ  terus  depa  bagi rasa keledek tu, memang  menjejes  air  mata  ni  bila  dapat makan  sebab  dah  lama  gila  lidah  tak  merasa  bendaalah ni.


Sebelum  ecah  sembang  kencang, biar  ecah  bagitahu  dulu  apa  itu  Chiba?

ini  lah maskot mereka hihi
You know i'm very stupid in geography, but this  time  lemme tell  you that Chiba  ni  nama  tempat  dekat  Jepun tahu. Potatoes comel  ni  berasal  dari  sana, jauh  kemain terbang  tapi sekarang  korang  boleh  dapatkan  dekat  Malaysia. Maskotnya juga  diberi  nama  Chiba kun. Jangan  otak  enkorang  fikir  oppa  nickhun. tak sama okay, langsung  tak -_-



Chiba  Sweet  Potatoes  ni  berasal  dari  baka Beniharuka, memang  jenis  keledek  manis  yang  femes  ames  dekat  Jepun. Tak sama  dengan  keledek  ubi  goreng  panas  yang  enkorang  beli dekat  kedai Mak Senah. Sweet potato ni  dah  lah  sedap  lepas tu  lembut, Allahu  memang  ecah  balun  banyak  sangat  semalam.


                                          RAW SWEET POTATOES!!! Harga  ikot gram tau tau

                                       ada  3  size, besaq gedabak, normal kurus, kecik comel gitu

Good things  of  CHIBA  SWEET  POTATO

1)Mengandungi  vitamins, potassium and  dietary  fiber. It also stimulates  intestinal  regulation   action. it contains  Jalapin  ala ala  white milk when  cut a raw sweet  potato.

2)Chiba  Prefecture  ni  ialah  pengeluar  terbesar baq hang  dekat  Jepun. Memang  tiptop punya  especially  tanah  dan cultivation  method digunakan, so  the potatoes  are sweet  as well as endorsed safely.

Sekarang  ecah  nak  kongsi TIPS how to bake it!

1) mestilah  beli  raw sweet potatoes ni , kalau tak  kau  nak  masak  apa kan

2) Cuci  potato  bersih bersih dan  balut  dengan  aluminum  foil.

3) Heat an oven  at  200 degree celcius, bake untuk 40-50  mins

4) Cucuk  lah  sikit potato  tu, dengan garpu ke kalau  takda dengan sudip  pun boleh. dah  rasa  lembut gebu aum aum, enkorang dah  boleh  makan  dengan  segeranya.

p/s: kalau  simpan  dalam  peti ais  pun  boleh jugak. kesedapanya  tidak  terganggu pun.

Lagi  sedap  kalau  makan  panas-panas  masa  hujan  lebat, angin sepoi sepoi  bahasa  sambil  tengok  drama korea. haih, lap sikit  air  liur  tu.

         
kau  buat  apa  tu cah. Bukan senang  nak masuk lensa  kak sally  tahu!aku  dah sia siakan  peluang  itu. BTW, QILA  TAK  MENYEMPAT  MAKAN, ORANG  NAK BERGAMBAR  DIA TERUS  KUNYAHTELAN. dah  sedap  sangat T_T

Jujur,  ecah  dan  famili  memang  suka  sangat  chiba  sweet potato  ni, siyes lah  ayah  ecah  makan  semalam  terus  dia  puji  sedap  lepas  tu  lain dari  sweet potato  yang  kita  sesalu  makan.*muka siyes*  Enkorang  boleh  dapatkan chiba sweet potato  ni  dekat  Village Grocer. harga  pun  berpatutan sangat


#ChibaSweetPotato
Kalau  nak  tahu  lebih  banyak  pasal  Chiba  sweet  Potato.

sila  klik ke sini http://www.yummyjapan.net/video/1980

Terima  Kasih sudi baca

sibuk sana sibuk sini

Assalamualaikum^^


Siapa  pernah  rasa  sibuk  sampai  tak  tahu  nak  mula  celah  mana  dulu? yeay  maka  ecah az salah seorang  yang  tengah  gelabah.

Lusa ecah  dah  mula  semester 2, walaweh  ecah  tak  sempat  nak  bermanja peluk  cium  katil. Kenapa kenapa  cuba  pisahkan  ecah  dengan  katil  yang  memiliki  badan  sasa  empuk  gebu, sekali  baring  mesti  melekat.Ekceli  ecah ada banyak  lagi  benda  nak  buat  dengan  famili kechentaan  hati ni.
 'Ngadanya  ecah ni. tumbok kang!'

tadi  sempat  lah  buat  check list  sebelum  ecah berambus  balik  ke  Bangi.

1) Basuh   sneakers , selipar  jamban dan  segala  spesis  kasut  milik  ecah - checked

2) siapkan  journal 2016 , sumpah  hancur -_-  kenapa  huduh  jadinya - esok  baru  nak buat

3) balut  hadiah  for  someone - esok  pagilah  setakat  nak  balut je *tenyeh  hidung

4) dengar  semua  lagu  IU, Taeyon dan  BTS !! YEAYYYYYYYYYY  -checked

5) kad  matriks  dan  kad kolej  simpan ketat dalam  purse -checked

6) melantak  sampai  buncit masakan  emak -checked

7)  kemas  sang  bilik, tinggalkan  bilik  dalam keadaan  kemas  dan  pasrah - sedihnya T_T


For those  yang  pulang ke pusat  pengajian  masing-masing, ecah ucapkan  selamat berambus lah kau  dari  rumah  dan  mulakan  sem baru  ni  dengan  niat  yang  baik  dan kudus. NIAT TAU!

pesanan ikhlas  dari  ecah  yang memiliki  hati kudus ini. ahaks

Terima  Kasih  sudi baca

Good  Night  lah ye.


17 Feb 2016

Apa kejadah lah

Assalamualaikum

Hari  ni  lepas  bangun  tidur, tengok  cermin  terus  ecah  mengucap  panjang sampai  telekup  muka  tak  dapat   terima  hakikat  bahawasanya  ecah  berubah  menjadi panda  dalam  masa satu  malam.huhu




ni  kes  ecah  tak  boleh  tidur semalaman T_T mata  terus  bengkak  dan  hitam  macam  bontot kuali. Gigih  ecah  nyanyi  lullaby  dekat  diri  sendiri, siap  bilang  kambing  biri-biri  pelbagai  warna  melompat terkinja kinja  depan  mata  tapi  apakan  daya, mata  ini  ketegaq  nak  mampus.

Pukul  1, ecah  masih  lagha  scroll twitter sampai  air mata  mercik keluar tanda  mengantuk  sudah  tiba. ecah  golek  kiri, golek  kanan  masih  mata  takmau  katup.

Pukul  2, sambung  wassap  dengan  nadia  lepas  tu  line  macam  haremm  mintak  maki dan kaki  ecah.  Lepas  balun  si  Line  ecah  letak  selow selow  phone  kat  tepi  bantal. ecah  pergi  bancuh  air  milo  pukul  3 pagi. Hambek. LEBIH  BERTENAGA  DENGAN  MILO 3-IN-1 , LEBIH SEHAT  , LEBIH  AKTIF.


Meraba  cari  buku  kononnya  nak  baca, tapi  buku  tu  best  gila  pulak  makanya aktiviti  ini  berterusan  sampai  pukul  4 pagi. At the  same  time, i'm having  sore throat yang  agak  perit  untuk  diceritakan. hahaha  berapa  gelas air  nta  cah  telan semalam, end up ulang  alik  ke toilet  je -__- dah  lah  angin  bergoncang  bagai  mahu  berperang. SeJuk  AnGaT  tAWu x AwucK.


Mungkin  sebab  ecah  susah  hati  tunggu  result,  duit  si ehem  bagi  hilang, sakit  tekak lagi. haihh. Harapnya  malam  ni  mata  ecah  boleh  bertenang  walaupun  hati  bagai  mahu  pecah. ewahh


entri  hambar  ini  nukilan  budak  panda  yang  cintakan  haiwan. tahu  cerita  ecah  ni  macam  ntahpapelikemajalahmangga

p/s: your good night  wish  really  makes me smiling ear to ear.

sumber gambar: google le le

13 Feb 2016

Apa cerita?

Assalamualaikum


7 hari  tak  dapat  usap  belog  terchenta  angkara  ecah  balik  kampung.wuhuu celebrate  raya kan. hahaha

semalam  ecah  dah  mula  tak sedap  badan, dari  pagi  kepala  dah  buat perangai. Jalan  pun melelong , pening kemain  kalau  boleh  nak  baring  atas  tilam  tak berapa  empuk  sampai pening  fedup  dan  blah  dari  kepala  ecah.

Mak  suruh  breakfast, tapi  ecah  lagha  duk  scroll twitter serta  IG. Selera  pulak  hilang entah kemana. Sepatutnya  pening  yang  berambus  tapi  sang  selera  melarikan  diri.dayum. huhu  tak mahu  menghampakan emak. ecah  makan dua  suap  nasi goreng, dua  cawan  air  teh o.

Tengah  hari, badan  dan  mula  panas. ecah  dah rasa mual  semacam, perut  comel  meragam  tatahuan  hala. Mulalah  uwek uwek  acah  tahan  muntah. Klimaks, segala  laksa , rendang, pulut udang  berjaya  dikeluarkan  atas  dasar  saya-tak-rela.hambek kau sobsob. Lepas  muntah  ecah  terus  nangis  tak  bunyi. kahkah. Tok  nampak  risau weh  tapi  dont  worry  Tok, your  cucu  ni  kuat  tau. kuat  tidur ahaks

Maka,tidur  sampai  dah  mula  peluh  satu  badan. Malam  tu  pulak  ecah  bertolak  dari  Kodiang  ke KL. Masa  dalam  kereta  lagilah. sejuk  kamain  plus  tak boleh  baring terlentang. and  something serious happened  that  i won't share here. this keep  me  awake until 3 am.

 Alhamdulillah  masih  hidup  sampai  sekarang.

p/s:hari  ni  ecah  plans  nak  BW  sambil tu  cari  resepi  nak  buat kek.

6 Feb 2016

Mimpi ngeri

Assalamualaikum ^_^


Semalam  kan, ecah  mimpi  benda  menakutkhon  sampai  berkerut  kerut  muka  ecah  bila  bangun  tidur. lebih  seram  dari  hantu  insidious. Mak  sampai  tolong  tegangkan  otot muka  ecah tau. Terus  rasa  sedih  cepat  cepat  lap  air  mata  dengan  kain  batik  mak.

well, bendaalah  tu tak lah mengerikan  sampai  boleh  terkencing  sambil  tidur. Mungkin  bagi  enkorang  benda  ni bagai celah gigi  siap ludah jauh jauh. tapi.  bagi  ecah  benda  ni  boleh  buat  ecah  nangis  patbelasharipatbelasmalam


ecah  mimpi  my  result  sem 1  keluar. And  the  result  macam ntahpapebolehkoyakteruk. Baru  sem  1  dah  gabra  macam  ni, belum  lagi  masa akad  nikah. hehehe okay  macam  takda kaitan. *Pang sedas  muka*

Harap harap  mimpi  tu  hanyalah mainan  sang  setan  durjana. Tak maulah  teriak  taktau hala  sebab benda  yang  tak  pasti. "Semoga  cik  Aisyah  Azizon  mendapat  keputusan  yang cemerlang. amin "

Korang  doakan  ecah  boleh tak.Supaya  dapat  dekan this sem. tolong lah. Kat  siapa  lagi  ecah  nak  mintak  tolong kan. hehe wink wink. hehehe.



p/s: orang  yang  berjaya adalah  orang  yang  tidak meninggalkan solat. tawakal!

heee goodbye goodnight ^^

sumber gambar: google le



5 Feb 2016

Petang Jumaat : aktiviti zaman muda

Assalamualaikum

Sambil  menguyah  pisang  goreng  cicah  sambal  kicap, ecah  teringat  zaman  muda  dulu (i'm 20 but unofficially, feeling old ) tengah cuti  ni  bukan  boleh  sangat  duduk  sesorang, mesti  kerja  nak  throwback manjang

p/s: aku  dah  tak  merajuk. hati  perempuan katakan hoho

Aktiviti  petang  jumaat (Lokasi :KMPk)

1. Bersila  dekat  cubicle

Masa  ni  lah  aku  boleh  merehatkan  badan , bagi  reward  sikit  dekat  diri sendiri  dengan  menyejukkan  badan  sambil  tanda  past  year. al-maklumlah  air cond cubicle  wallahi  sejuk  sampai  ke  tulang hitam boleh  rasa. Namun, langit  bukan  selalu  cerah. Aku  pernah  mandi  peluh  sambil  marking assignments  akibat  air cond  satu  cubicle  rosak. busuk busuk  pi  jumpa  lecturer. sumpah  tak kool.

p/s:masa  ni  nak  bergossip  ilmiah  dengan  lecturers. cewahhh

2. berguling kat Padang  Golf

haruslah  lagha, sampai  sekarang  aku  musykil  sebab  tak  pernah  pulak  aku  nampak  students  hayun golf  stick  kat  padang tu. celah  mana  lubang golf  pun  tak  penah jumpa. Selalunya  aku  singgah  sini  sebab  nak  tengok  sunset  sambil  sibuk cabut  kemucup  dekat  seluar huhu . Sarah  and  roommates  yang  rajin  heret  ecah  waktu petang.  Konon  untuk hilangkan  stress  yang  melandai diri  sepanjang  minggu tu.




3. Lepak  dekat  Pak  Wan

Pak  Wan ni  nama glemer cafe  dekat  sana  tau. Hampa  jangan  pikir  bukan-bukan,picit halkum karang  Selalunya  nak  tengok  sinetron  tak pun  berdebat  dengan  abang  roti  canai + abang  bihun sup. Yang  best  dekat  Pak wan -  nasi  ayam, bihun soto (abang  tu  kedekut bagi  begedil  kecil puih), roti planta. *berdasarkan anak  tekak  empunya badan*


4. Tidur

Takdanya  aku  nak  biarkan  anak  mata  aku  menjamah buku  waktu  petang, aku  masih  bertimbang  rasa,  tak  mahu  dera  otak  comel hehe. Padahal  kelas  habis  pukul  12:30 hahaha aku selalu  rehat je (tidur  sikit) tak pun  aku  doodling. boringnya  rutin aku  aihh.

5.tengok  students  main petanque

Tak  reti  main  tapi  mampu  tengok  dengan  tekunnya. Lagipun  court  petanque ni  sebelah  blok je. Aktiviti  ni berlarutan  sampai  lah  senja ,dah kena  panggil  dengan roommate  suruh  masuk  bilik. hukhuk


hehehehehehe ;'D

sekian  cerita  hambar  saya

thank you sudi baca

24 Jan 2016

Tahniah Aisyah Az

Assalamualaikum^_^

Congrats for me, Taraaaa. *Keluar  fireworks * Bukan  sebab  Tuan Anas  masuk  meminang ecah tau. Bukan bukan. ecah  tengah berusaha  mengembirakan  hati  sendiri.

Tahniah  NOOR  AISYAH  AZIZON  kerana   gigi  bongsu  anda yang  ke-empat   baru  tumbuh. masih bayi rupanya  ecah ni
-_-

Sakit  kemain  gusi  ni  sampai  ecah  tak  mampu memberi  senyuman  menawan  pun   hari ni. Demm. Hilanglah  pahala  sadekah  aku. Jumpa  orang  macam  nak  tumbuk je rasa, kalau  boleh  jangan  cakap  dengan  ecah  langsung. huhuh 'uh eh ah akikiki'  pun  tak  boleh.


Dari  tadi  golek  kanan, golek  kiri, mata  ni  degil  tanak  bagi  kerjasama. Aku  dah la  mengantuk  gila, tapi  disebabkan  gusi  mengada  mahukan  perhatian  maka  ecah  terpaksa  memanjakan  gusi  dengan  menuam  pipi  yang  empuk ini . hukhuk

Tahun  lepas  kat matriks, dua  batang  gigi  comel  ecah  tumbuh  dengan  sihatnya. Masa  nak  birthday  ecah  ke-19,  tumbuh  seketul  lagi. Aiyooo  bagusnya  gigi  ni  tumbuh  sana  sini. Selalunya  ecah  akan  demam  dulu  baru  mula sakit  nak  beranak  gusi. haaa kali  ni  amaran signal  entah  kemana. kemahen  kau  yer gigi. Mengkedarah  cekelat  banyak banyak lepas ni, biar  padan  muka  gigi  ecah ni -.-

Tadi  rasa  nak  sepak  je  bucu  karpet. Bonjela  ecah  hilang  entah  ditelan  lipas  ke apa. Masa  darurat  ni lah  tak jumpa, masa  sihat  boleh  lompat  lompat  ada  je bendaalah  tu  berjoget  depan mata. Ecah ikhtiar  jugak  tadi  nak  telan  madu, lepas  tu ecah  maki  hamun  almari  kabinet  emak  sebab  membenarkan  sang  semut  semut  berenang   dalam botol madu  ecah. Angkara  si polan yang  tak tutup  rapat botol  madu  tu. Esok  pagi wajibal ghunah kena  buat  soal  siasat  satu  rumah, ayah  suspect utama  ecah. tssk tssk emo gila ni T_T



Sekian  sesi  luahan  perasaan  dari  gadis  comel  yang  dikurniakan  gigi  bongsu  yang  maha  comel. ahaks. Doakan  ecah  boleh  tidur nyenyak  untuk  hari mendatang. tolong lah , sapa  lagi  ecah  mintak  tolong hoho

Thank u Allah =)

sumber gambar: haruslah  pakcik  google  yang  pemurah

22 Jan 2016

best ke contact lens

Assalamualaikum^^


Suara-suara  kasar  memaksa  ecah  untuk  pakai  kanta  lekap , kata  kan  tidak  kepada  spect  mata  bulat  besar  ecah. ni  ecah  nak  maroh  tahap  keluar  asap  naga  ikot  lobang  hidung. Mana  aci  main  paksa  paksa  ni. Ingat  kita  ni  Sabariah ke yang  kena  paksa  kawin  dengan  Dr. Asmadi. Mercik. Kesian  Kassim  Selamat *tetiba  emo tak  pasal*



Tapi  bila  tengok  para  gadis  selfie  kemahen  dengan contact lens  bertempek  kat  mata, maka  ecah  terjebak  terus rasa eksaited . sikit je. Ecah  bukan  tak  teringin, banyak  kali  lah ecah  tarik-tarik kain  emak  sambil  cakap  hemoihemoi  " boleh  dak  ecah  nak  pakai  contact  lens?"

emak  berkata  tidak  sebab  beliau  risau  ecah  tidur  bersama  contact  lens  melekat  kat  bijik  mata. Cintanya  emak  kat  ecah awww.Tahu  dah  perangai  ecah  yang  senang  tertidur, sambil  jalan  pun  boleh  tidur  apa  ntah  lagi  kalau  terlentang  atas  katil  empuk  mulus  gebu -_-



Rasa  ngeri  lah  nak  letak  bendaalah  tu  kat  mata, kang  tercucuk  sampai  pecah  kornea  macam mana. tetiba  benda  tu  melekat  kat  mata  putih ke T_T  matilah ecah sobsob  tak  boleh  kawin, karang  jadi Ecah  Selamat tak semena  mena.

Kawan  ecah  suruh  practice  tapi  entahlah. ecah  tunggu  seruan  dulu KOT, tak syiok  lah  paksa siap ugut ugut  orang ni.

"Nanti  kau  kawin  bukan  nak  pakai  spek  mata  kot  time  bersanding  nanti"

Arhhh. berdosa  ke  aku  pakai  spek pun. Lantaklah  apa  orang  nak  mengumpat  yang  pasti  ecah  kena  rasa  confident  agar  tak  tersalah  pegang  laki  orang  lain  masa tu.Matilah den x_x hoho takmau takmau. awak  tak  kisah  kan  kita  pakai  spek  masa  kahwin? tujukan kepada laki  masa depan  ecah  yang  masih  belum  muncul ;'/


Teringin  pun memang  ada. takut  masih  membaluti  diri  ecah. konfiusnya  lahai *gosok  kening.



Yang  pasti  ecah  akan kena  backhand  dengan  ayah  kalau  ecah  pakai  contact  lens  ni .huhuhu

sumber gambar : google

Terima  Kasih  sudi baca

20 Jan 2016

Penakut betul

Assalamualaikum ^^


Hari ni  ecah  terpaksa  pakai  shade  dalam  rumah  lantaran  mata  bengkak  lepas  merembeskan  air mata tanpa  henti semalam, angkara  movie Bajrangi Bhaijaan  tssk tssk. Sampai  hati  oppa  Salman  Khan  buat  hati  ini  mengecut  sebesar  stroberi.

sumber:google meh


potong  tahi  itu *cut the crap*

Ecah   ada  satu  rahsia  yang tersemat  rapi  dalam beg duit  made  in China. Kekawan selalu  cakap  ecah  garang, sombong dan paling  penting kiut miut. hihihi. tapi  jantung  ecah  boleh  luruh berderai  kalau  jumpa  binatang ni. Ecah  boleh buat  kawan  dengan harimau.tapi. bukan dengan  this euuuuuu insect. LIPAS


Benci  sangat sangattttttt. ecah  tak  suka  kalau  terserampak  atau  lipas  tu  memang  saja  buat  lawatan  rasmi  ke rumah  untuk  buat  kacau  bilau. jahat lipas. -_-'' tak  kisah la yang  serang tu cicit kesepuloh lipas ke, anak  lipas ke apa. ecah geli geleman yang boleh buat  bulu roma  beterbangan.


Lipas  ni  saja tau. Tahu  ecah  benci  gila  nak  mati, yakni  encik  lipas  ni  kerap  muncul  depan  ecah siap  main aucak. kau  ingat  kelakar ke  bila  kau  sakit  perut  ya ampun  lepas  tu  bila  kau  dah  berada di zon  pelepasan. tetiba  kau  nampak  natang  tu berkejaran  di  depan mata. sumpah  tak kool.

reaksi  ecah

1. menjerit  sekuat  hati  sampai  tertelan  halkum
2. Menangis  tapi  masih  menjerit  dalam  skala  richter rendah
3. gigih  lari  dapatkan  ridsect
4. sembur  sampai  mak  ecah  datang  rampas ridsect*me akan sembur sampai  habis satu botol*
5. minum  air , lap  air  mata
6. sambung maki  bangkai  lipas tu  tanpa  belas kasihan


 saya lukis  okay. jangan hina

paling  takboleh  blah  kalau  lipas tu  bertukar  jadi  lipas  terbang. ecah  pernah  kena  masa  matriks, perasaan  takut  tak  boleh dibendung, ecah dan  roommates  buat aksi lompat katil ke katil sampai  kami selamat keluar  bilik. hahaha. kami  semua  takut lipas  kecuali  Ros. Ros  yang akan sembur  dengan ganasnya, tiada simpati.

Semua ni  disebabkan  ecah  trauma, masa  bulan puasa  tahun entahakutakhingat, budak budak  lagi. Sang  emak  dah  kejut  kami  bangun  sahur, ecah  dengan  mata  tertutup  meraba  pergi  toilet sebab  bilik  kelam .. suddenly "Prapppppp..."

ecah  dah  tak  sedap  hati. celaka  apa kah , ecah  terpijak  emak  lipas T_T  mati serta  merta di tempat  kejadian. lantasnya ecah menangis  sampai  habis  sahur sebab  geli  nak  mampus . ecah cuci  tapak  kaki  patpulohjuta  kali  sampai  ecah  rasa  bersih  dan  setitik  bakteria  dihapuskan. Habis  semua  sabun  kat toilet ecah tibai

that  lipas  mati sampai  terkeluar  white fluid dari  badan dia. lepas tu  ecah  pernah  terpijak si telur-telur lipas. Allah,ecah tak  faham  kenapa  banyak-banyak  yang  boleh  dipijak, kaki aku  pergi  pijak  telur lipas . babab kaki dengan  pembaris  kayu.

Sementelahan itu, makin  menjadi  takut  ecah  dengan  lipas.  Sekarang  ecah  dah  cuba  untuk  kawal  sikit  takut tu. Kesian  dekat  anak  cucu iols, dapat  mak  yang tak cool, penakut  lipas hoho . Mak  akan  cuba  jadi  supermom  yang tak takut  pada  bangsa  lipas  in future*muka  serius*


Terima  Kasih  sudi  baca huhu

19 Jan 2016

cerita 3 pagi ecah

Ecah  ditemani  beberapa  ekor nyamuk sekarang. Sedang  tabah  download  movie.hikhik

                                                       ❤ ❤ 
Ecah tak  pernah  stay  up  sampai  pukul  3  pagi , selalunya   ecah  akan  tidur  awal  dalam  pukul 11 malam  lepas  tu  bangun  pukul 4  pagi  untuk study, melantak  atau  baru nak solat  isyak ( ni kes ecah ngada  tidur  awal  sangat)  pukul  8  malam dah tidur  mati.


Lepas  ecah  masuk  Semester  2  kat  Matriks dholu, aktiviti  tu dah  lenyap  dimamah  charlie. ecah  dah start  tidur  pukul 1-3 pagi. Ikot  mood  mata  la  sebab  mata  ecah  ni  mengada sikit. Sebabnya  ecah  dah ada  kawan  untuk  sembang. kawan  baru  wuuu

ecah  gelarkan dia Ali. suka hati  le* Ali ni  baik  sangat  dan  dia  kelakar  kekadang. kiteorang  banyak sembang  pasal  diri masing-masing, dah  nama  pun  kawan baru khonn. ecah  senang  dengan dia  sebab dia layan   je  repekkan  bodoh  dari  iols. tup tup  sedar  dah  pukul 3  pagi. Baru kami pakat kalut  nak  tidur  dah  kelas  mula  pukul  8 pagi.


rutin  ni  berterusan  sampai  lah  study  week final exam. Namun, weols  tak  pernah  say  hi  toward each other kalau  jumpa  time  beratur  panjang  beli  dutch lady, time  bertolak  masuk  LH. never! medium hanyalah  wassap sahaja. no OTP, no wechat (saya  bukan budak wechat). i'm glad we were friends. Ali orang pertama  ecah  cari  kalau  ada  masalah  sebab  dia  selalu  ada solution  even  tak  membantu sometime.

Ali  bijak. Ali  baik. Ali  suka  merepek. Ali  budak 4 leper.

Namun  sekarang  kami  dah  tak  macam  dulu. Masing-masing  busy  mengejar ilmu  dunia dan  akhirat. sobsob. ecah  sekarang  kerap  tumbuk  teddy  bear  demi  mengisi  masa  lapang  sebelum tidur.

sekian  cerita  hambar-bengong  dari  ecah  az. i'm such  a clingy person. overly  attach -.-'' 

thank  you Ali  for  the great  memories. Pray  all the best  for  you, sahabat


  lukisan  senget  benget di atas  saya mengaku  saya  lukis.




18 Jan 2016

Meet and Greet Azrel Ismail ❤

Assalamualaikum uols


Ini  entri  basi  ye,uwek uwek. enkorang  kena  tahu event  ni  berlangsung  semasa  ecah  sibuk tatahuan  hala  demi  final  exam.


First  time  woah  ecah  dapat  join  meet and  greet celebrity. Taraa  dapat  pulak join event dengan Azrel Ismail, maka  seketul  makhluk  bernama  aisyah  azizon  sangat  eksaited  tahap kamehameha.
Ecah  mula  tahu  kewujudan mamat  macho kacak  tampan  dan  agak  kiut  ini  pun  masa  layan Syurga  Nur, Dalam  hati , " Not bad  jugak lah  dia  ni"  masih  setia  pada  Aaron  aziz so  tak boleh puji lelebih,


Kemain  aku  senyum  sampai  ke kening  disaat  menaip  entri  ni. Asalnya  dah rancang  dengan  kak Sally pasal  transport, so  lepas  tu  berjaya  paksa  Qila join  sekali  *muka  jahat*. Lepas  Qila cakap bapak  dia  kasi  join  terus  aku  lompat  sampai  ke bintang,  Hujan  lebat  kemain  masa  otw  pi  ke Kota  Damansara. Thank  You  Kak Anil  sebab  beri  kami ,dua  gadis sopan santun  ini  tumpang. kalau  takk, basah  lencun  aku  jumpa  Azrel.


 Ecah  dan  Peter & Mawar. Sumpah  lah  restaurant ni  lawa  sangat. Kenapa  cantik  sangat  semua  deco  dalam  dia. huhu 


Memperkenalkan  pelakon  femes,  Ecah  Jolie  dan  Azrel  Ismail. Nantikan  movie  kami pada tahun 2096.huehue  senyum  pun herot  berot  ecah haaa  sebab  nebes  sangat.


bersama  pelakon  extra  yang lain. hahaha. Nah  ecah  rasa  secoet  je  duduk  among  famous bloggers. Kak  Farah,Kak  Anil, Mama Darwish , Kak  Sally  dan  Qila. Thank you Kak  Dibee for the lovely  picture

 with  owner  Peter & Mawar
                           Dia  sibuk  edit gambar  nak  upload  ke instagram  lah tew. ahaks
                           

Dress code  untuk  event  hari tu - orange  and denim. Namun, aku  degil  pakai dress putih  with  salmon  shawl. haaa hambik  kau. ecah  kena  denda untuk  main game,  tapi  denda  ni  best  sebab  dapat hadiah baik  punya. agagagaga.

Makan  Time


Tengok  my  face  dah  tahu  walaweh  happynya  budak  innocent  itu  dapat  makan  semeja  with Azrel. Thank  you  sebab  sudi  makan with us (media). Lucky  Qila  dapat  makan  depan  dia hohoho aku  syak  QILA  TAK  KUNYAH  MAKANAN  DIA,  DIA  TELAN  TERUS.









Wallahi  the  foods  sedap  sangat.i ingat  satu, grilled chicken Marsala. i can't remember  the names, short memory  problem. but  you  should  come  here  to  taste  their  most marvelous meals.


 last  jumpa  minah  comel  nak  mampus  ni  masa  hari  dapat  result  spm.dua  tahun  dah  oi  ecah  tak  jumpa dia, i love  you. you know it right hahahaha my 1st blogger friend

 Thank  you  nadia. teman  budak  kecik  ni . 


 Azrel, semoga you  success  in your career. Dia  baik  and  peramah  sangat, kalau  dia  gelak  boleh  buat  orang  lain  gelak  sekali  tahu. Mak  ingat  he is  Remy Ishak  sebab  dia  sekacak  hero  malaya  tu.  Thank  you  for  everything . Memang  tidur  pun senyum  je lah lepas jumpa tu.

Thank you  kepada  semua  bloggers. it's an honor for me  to  meet you gais  again. rindu aih  .
Balik  dengan  encik  riduan, thank you hoi.

pandang  mana  tu bang, hahaha such  a nice day❤ 


15 Jan 2016

Hello. this is me

Assalamualaikum and hi


Semalam  my last paper  untuk  sem 1  and  now  ecah  secara  rasmikan  tengah  sem break!! *kompang plisss

Terserah la enkorang  nak  label  ecah ni   ibarat  menanam  tebu tepi  dagu ,sembang  kecang, tak  baik  macam rashid  ke apa, selalu  janji  nak  update  belog, tapi  belog  ni  di biarkan  tersadai  dilambung  ombak  menggila. aihh.okay  stop me  from  merepek.


Ecah  cuba  sebaik  mungkin  untuk  hapdet  cerita  zaman  2015.  I cuba  tepati  janji huhuhu.