30 Aug 2014

Aisyah is back yo!

yo yo yo... wassup yeop? 0.o

sunnguh tak sopan anak dara sorang ni  greeting people. hehe.
Assalamualaikum
tak jawab dosa, kalau jawab sayang to the moon gitu

kalau  ikot pengiraan kalendar free dari kedai emas jitra, hampir duabulantigapuluhhari ecah  bermusafir di negeri  orang.kahkah. Acah-acah  macam study jauh sangat kann. TiTe jadi  orang Gopeng lah  seKaranG =p

ada hakak-hakak tersayang duk tanya  how's my life  in matriculation college?
bestttt gilaaaaa hoiiii . senyum ketat  -_- haruslah bagi jawapan  positif demi  menceriakan jiwa dan rohani  sendiri untuk kegembiraan berpanjangan yer.

kalau ikot jawapan hati : sumpah super hectic dan rasa macam  nak kurung diri dalam  kabinet mak cik cafe. tak mau menempuh hari-hari seterusnya." booooo ... ecah pengecut" . hahaha kata hati sendiri bila ecah rasa down sangat. brrr..


dah kenapa kau ni ecah selalu ceita sedeh sekarang. Setiap entry mesti berunsurkan melankolik sejajar dengan perasaan dahku.lol. but kali ni ecah nak cerita yang best-best je supaya  tak nampak aku ni menyedihkan sangat. hahaha

ni kira  into. bagi naik sikit mood enkorang nak baca

peristiwa best tahap terlentang di matrik (dalam masa 3bulan )

1) cina sesat

di awal minggu  orientasi,seawal pagi, aku  ditahan dalam  toilet oleh 3 perempuan . aku ingat dia nak peras ugut almaklumlah aku kan  terlalu comel. macam tak da kaitan je kannn. puihh.

" nak tanya ni " kata sorang perempuan.

"pedi---aaaa.. " dalam takut-takut

"kau  cina  ea? "

"erkkkkk ???????? tak lahh." lariiii

sampai sekarang  ada orang tanya room mate aku utk confirmation yang aku ni  cina kah.
aiyooo.. kalau cina pun kenapa? ecah sebenarnya kann.. erm emm. tapi ni jauh lah related blood dia, kacukan siam+cina = ciam. comel je kan bunyi dia.agagaga

2)  tersalah masuk kuliah + lambat pulak tu.

ecah rasa macam nak bungkus kain balik key el jer bila dah  salah masuk kuliah. seyesly malu dia memang melampau sangat. hahaha. yang tak boleh blah, kau dah siap duduk n duasaat then realised yang belungguk manusia dalam kuliah tu bukan kawan-kawan kau. arhhhhhhh..... gelak ketawa mengiringi aku semasa berangkat keluar dari kuliah. T_T ommaaa..

3) tersasul

masalah  memanggil sir, miss ,madam .

apalah  aku ni.. kekadang sir  aku call madam sebab nak cepat. hahaha yg lagi streess bila gelar miss as madam. stressssssss hoi. feel so bad.

4) bawak barang macam nak pindah selamanya

kalau enkorang buat lawatan rasmi ke bilik ecah, mesti tersembul bijik mata tengok bertapa banyaknya barang aku. kalau boleh dua locker aku nak, bagi menampung segala khazanah aisyah az. roomie aku terkejut tengok maha banyak baju tshirt . yang paling roomie aku terkejut, 80.87983264%  thirt aku kaler hitam  dan kelabu ... hampir sama pattern lagi tau.

i really dont care . hahaha

5) jejak kasih kawan masa tadika

pernah enkorang jangka akan jumpa kawan masa tadika semula? yeahh  ecah tak sangka, yang lagi syiok. dia yang tegur ecah dulu  and said  ecah tak berubah dari zaman TADIKA.

kami terpisah sebab dia pindah shah alam. 12 tahun  tak ku jumpa dengan mu nabila hoi. oh maiii.. tebuktilah di sini, ecah memiliki wajah baby face. mohon kalau nak muntah jauh-jauh sikit yer. huhu.
thank u Allah temukan kami semula.


terima kasih sudi baca. kalau suka baca lah lagi. keke =p


4 Aug 2014

sibuk sibuk sibuk..

sumber : google lahh. sape lagi kann.
 hoi.dah kenapa tiap pagi senen ecah rasa mengantuk tahap nak terlentuk ke lantai. penyakit kautersungkurjua kot namanya.
atau monday double blues ni namanya dengan benyak kerja nak siapkan. rasa nak marah-marah nangis tetiba sengih. boleh bayangkan macam mana?

misi menyiapkan kerja sebelum study for exam ,demi kesejahteraan sejagat :

!) basuh baju (on the way - tengah melembutkan baju busyuk  dalam baldi)

2) bersih bilik (hatta, apabila balik bercuti, haruslah mak cik labah bersarang nun sana sini)

3) balut buku (buku den kelepet sana sini. huduh pulak rasa nak menghadap)

4) beli berus gigi (kaler pink) hahaha perlukah mentioned di sini.

5) qadha tido yang sebelom-sebelom ni. (wajib) hahahaha.

6) hafal  surah al-kafhi (inisiatif sendiri)

7) iron sebelunguk baju kurung. sebelambak tudung. (memudahkan edegan tangkap muat dikala terlajak
    tidoq) tak penah lagi alami .

itu je kot kerja minggu ni. bila nak cuti lagi hoiiii.. nak balikkkkkkkkkkkkkkk. dasar  berguna punya student =p

p/s:doakan saudara seagama kita di gaza dan doakan agar kita semua dilindungi oleh Allah. AllahuAkbar.

sape rindu ecah.. sila lah bawak kuih raya ke sini.aikkk... punn bolehhh



3 Aug 2014

Raya ke kita??

Assalamualaikum hadirin hadirat.. Ececehh.

Kalau raya tak balik kg memang tak sah kan kann. (Khas untuk mereka yang ada kg lah) ecah balik dengan hati yg berbunga bahagia. Tapi bila nak balik matrik, muka secara automatiknya berubah jadi bunga api yang masuk hangin-..-

Hehe dah kenapa kau intro sedih tragik bagai.

Raya ecah kali ni sangat lah hambar. Baju tak ley blah brand siti nurhaliza from jakel. Tapi gi beraya 2-3 ketul rumah. Ni semua gara-gara exam mid sem next week. Menghadap buku terus muntah ketupat rendang lomang. Hahaha. Tengok muka sendiri , tak semena-mena rasa nak muntah kuih raya sebalang balik. Terima kasih jerawat yang sudi menziarah. Mulia sungguh hati mu 😁😁


Selamat hari raya . Kedababooommm.acah-acah muncul fireworks di belog aisyah az. Mohon ampun kalau ada salah dan silap. Hikhik. Kepada akak2 dan abg2 yg ecah sayangi,, ku hulur kedua belah tangan menunggu duit ghayaaaaaaaa. Ehem2 😋😋