17 Jun 2012

Wanita itu Kawan Saya :)


Assalamualaikum 
Kesedihan  tahap  melampau , 98.5%  dalam  proses  menguasai  diri  ini .


 Kalau  sebelum  ni  ecah   buat  entry  bertentang  kegembiraan ,  keriangan ,  keomeylan ,  keserunokan , ketertawaan  tapi  tatkala  ini ,  buat  julung  kalinya  sepanjang  abad  , Ecah  nak  buat  entry  Khas  mengenai Perpisahan  dan  kesedihan  . Ecah  cuba  elak  namratus  kali  nak  wujudkan entry  bebaur  kemurungan  dan  kenangisan  ,sebab  musabab  t'tentu - ecah    terus  b'semangat  padu  rajinkan  diri   menaip  kali ni .

     

 Pernah  tak  korang  kehilangan  kawan  baik  yang  sanggup  korbankan  tenaga , masa ,  fikiran  untuk  kalian  semata-mata ?  
Pedih hati  ini, rasa  sebak  , sayu ,  igaukan  beliau  jer. Kawan  baik  yang  sukar  dicari  itulah    yang  akan  tinggalkan  kita. Walaupun  Ecah  da  beribu-ibu  kawan  ,aceceh . cuma  beberapa  ketul  je  yang  terbaik  &  wanita  yang  dijadikan   penegasan  atau  subjek  dalam  entry  kali  ni,  termasuk  dalam  list  ecah . BFF :D


    #Orang  kata  kawan  baik  ialah  kawan  yang  menamani  kita  disaat  tawa  dan  nangis . 
Betul lah  tu ! .Ecah   dapat  rasakan  beliaulah   kawan  sejati , rasakan  sebuah  persahabatan  yang  ikhlas   bersama  beliau.  Yang  baik  belaka  semuanya  terlekat  kat  dia.  
(kang  tacing  lak  kalau  kata  naughty ! ) Ahaks :')


 Sebenarnya , hari  rabu (14.06.12)  lepas, baru  dapat  tahu  yang  beliau  akan  berambus  dari  sekolah  ecah.   Kasar  sangat  tu. Foine >.<
-->yang  Beliau  akan  pindah  keluar  dari   SMKPT  dengan  hati  gumbira  sambil  kunyah  kuat- 
     kuat   bubble  pop  dan  ucapkan  selamat  tinggal  sambil  sengeh  kepada  kami  semua .
.    ok, ecah Tipu  semuanya . 100% . 

seyes ni !
Ecah  tahu  dia  pun  sedeh  nak  get  out  dari  situ  then  masuk  MRSM  , Parit , Perak. b'dukacita  tinggalkan  kawan-kawan  dia  yang t'kontang-kanting , comel  dan  ohsem   ni . Ecah  tahu  yang  dia  tak  akan  tahu  perasaan  sebenar  ecah  ketika  dapat  berita  yang tragis  dan  mngejutkan  itu. Hanya  Allah  yang  tahu . Tapi  disebabkan  beliau  ingin  mengejar  cita-citanya  yang  murni   dan  suci  untuk  jadi ______ ( x tahu   ). Kami  biarkan   dan   Beliau  dengan  ghairah  mengemas  baju  dan  bukuan untuk  membawa  diri pergi  jauh  dari   situ . Dan kami (BFF  dia)  faham serta  terima  seadanya. Mungkin  ini  yang  terbaik  untuk  dia. mercik :'(  [SORRY  AYAT  AGAK  KUCAR-KACIR ZzZz]

     Beliau  yang  dijadikan  sebagai  fokus  utama  ialah  (drum  please)

NURAINA  AMIRA  BT  MUHD . REDHA 


BIODATA (。◕‿◕。) 

NAMA      : NURAINA AMIRA (termaktub  diatas )

UMUR      : 16 TAHUN

B'DAY     : 10.10.96
STATUS    : SINGLE  & ANAK  IMAM 
BERPINDAH : DARI SMKPT

AKAN KE   : MRSM  PARIT (baru  dirasmikan )

keistimewaan : GIGINYA  YANG  PUTIH  GEBU  DAN  BIJAK  ARABIC .

*Bina  ayat  tidak  lebih  daripada  15  patah  perkataan  tentang  aina :

    Beliau  sungguh  comel ,  kelakar , gebu ,  pandai ,  awesome , peneman  yang  baik  , dan   suka  sengih .
     Wahai  aina 
Sebelum  ni kami  berempat, then  si  tinot  blah  :'(  (purple ), tuptup  ainot  pun  jejak langkah  kasih  si  tinot
Tinggallah  linot  & aisyot ---THE  END--
rindu  nak  gi  solat  togather-gather ,  minum  kopi , beli  air milo kat  m.cik  belakang .

Ucapan  dari  dahku   tak la  panjang  seperti  gigirl  yang  lain @ liena  and  @tini . 
(background  music   because  we're friend -lee seungi )
Sobsob :'(
    First , aku  doakan  semoga  kau  berjaya  dan  sukses  dalam  menangkap  cita-cita  mu . Jangan  lupakan   kami   yang   setia  di  sini , jadilah  insan  yang  berguna  dan  anak  yang  solehah . Jaga  diri  elok-elok,  jauhilah  daripada  peribahasa  bagai  kacang  lupakan  kulit.  campak  peribahasa  tu  ketat-ketat  dalam  laut . Ingat  dahku  dalam  doamu ,  dan   Ingatlah  Allah  selalu . 
*kalau  dah  nyah  dari  SMKPT,   jangan  patah  balik  or  uturn  ke sini.  TERUSKAN  mengejar  kejayaan . I LOVE  U  AND  I'LL  GONNA  MISS  U  A LOT. Hwaiting  kawan!

T'lalu  banyak  yang  ingin  dicurahkan  kat  sini , tapi  aina  just pindah  sekolah  bukan  rumah  pun. Jarak  rumah  kami  tak  kurang  dari  50  M  pun. Kalau  rasa  misser  ngan  ainot. Tak dapat  tengok  anak ,  tengok  makayah  aina  pun jadilah . hehe (",)

                                                    
      
   

13 Jun 2012

I'm THE lucky one :)

Assalamualaikum 

   Pada  tanggal 13 Jun 1996, ada  seorang  bayi  comel  yang baru  dilahirkan  ke   dunia  ini. Kini  pada  detik dan  ketika ini 13 Jun  2012, beliau  telah  berusia  16  tahun. Tua  kan ?? kahkah xD

   Beliau  yang  digempur-gempurkan  dalam  petikan  di atas  ialah  NUR  AZWANI  BT  RAMLI . Seorang  budak  yang  diklasifikasikan  dan  dinobatkan  sebagai  golongan  yang  genius  mathematic  sepanjang  tahun 2009 dan  2010 di SMKPT :)

    So  motif  utama  retisan  ini  ditulis  dengan  penoh  ghairah  ialah  untuk  membuat  satu  entry  khas   yang  berunsurkan b'day  kepada  beliau  sempena  Hari  lahirnya  yang ke nambelasjutatahun .

Dua  dari  kanan . Yang  bajet  comel  tu. Pakai  selendang  lilit-lilot, pakai inner  hitam :)
********



I feel  lucky  coz  i have  such  a nice  friend ever,

I feel  lucky  she  never  forget  me  although   we're  not  the  same school,

I  feel  lucky  she  always  with  me  at  time  i  was  sad,
I  feel  lucky  you're   the  last  one  wish  for  my  last  birthday,
                        Yeah >.<



-Wanie-
Kupohon  berjuta   kemaafan   kerana   tidak  menempek   gambar   solomu,  bukan  sengaja, tapi  gambar  solo  dikau , semuanya  menampakkan   sudut  sisi  360 darjah     kepala mu  sahaja, kerana  di kau  hanya  tahu   menundukkan  wajah  acap kali  kita  bergambar ( malu konon) Puih
                                                                            -Azwanie  Ramli- 
  • Dia  seorang  yang  kibut,
  • Dia  dikenali  dengan  warna  kuning ,
  • Dia  memiliki  barisan  gigi  yang  taguh,gagah  dan  putih berseri,
  • Dia  membuat  ramai  orang  melting  melihat  senyumannya,
  • Dia  comel ,
  • Dia  cakap  sangat  laju,
  • Dia , dia, dia, dapat  result  PMR  yang  sama  dengan  daku , lega . Fuhh!
  • Dan diaaaaaaa ....  orang  sangat  special  pada  hari  ni. 

             Happy  Birthday  kawan :)
dia  yang memiliki  raut  wajah  yang  manis  gula  itu

Happy  Birthday  to  you ,my dear  friend .

*Sweet  16*
No  hadiah  for  you  la ,
dah  tua  kan , tak perlu  hadiah  bagai kan?
haha  kidding :D
Hope  you  always  happy  with ur  love, 
May  Allah  Bless  you,
and  always  success  in  your  life .

Maaf , daku  sengaja  memblankkan  diri  di  belakang :)

Last one,  wani  kena  tahu   satu  benda  yang  tersemat  ketat-ketat  dalam  hati  ecah :

It  warms  my  heart  to  know,
you choose  me   as  your  friend,
a loyal, loving  person,
on  whom  i can depend,
its  like  a  magic,
that  we  can  be  a  best  friend  till  now.
I  miss u  , friend . A lot ~

#you  are  my BFF  forever and  ever .



8 Jun 2012

Allah Maha Pemurah♥

Assalamualaikum

              
Subhanallah  Allah  mengurniakan  rezeki  tanpa  mengira  mereka  itu  Islam  atau  Kafir  sebab  sifat   kasih  sayang-Nya .
Kunci  kesabaran  ialah  pengetahuan  yang  lebih  tinggi. Allah  sayang   orang  penyabar 


6 Jun 2012

Cuti sekolah Der :)

 Assalamualaikum  cinta

                                             

Tinggal  berapa  kerat  cuti  sekolah,  baru  terhegeh-hegeh  nak  buat  coretan  semanis  gula  kat  sini.
foine , tatkala    ini  ecah   tengah  mengelupur  sakan  terkinja-kinja  nak   buat  homework  yang  cikgu  tersayang  bagi. Perhh ,  kerja  punya  sikit. tapi   bukan  kemain  berpeluh  nak  siapkan  satu  kerja  rumah @sekolah .



So  sekarang  dah  cuti  bulan  6 ,  cuti  yang  buat  ecah   hanya  tidur  +  makan  + FB = (ending )  menangis  . Menangis  sebab  kesal  seribu  kelu  mengabaikan  kerja  sekolah  yang  sebelum ni  hanya  dipandang  enteng  oleh  daku. Terbayangkan  cikgu  pegang  rotan  sepanjang  batang  pancing . >.< .


 Hari-hari   semangat  buka   lappy  dengan  niat  tersemat  dihati  nak  gagahkan  diri  buat  folio ,  tapi  pengaruh  FB  yang  makin  menghantui  ecah  telah  membuat  ecah   lenyap, sunyi  sepi  ,bersuka-ria  bersama  encik  fesbuk . wuuu T.T. Pandai  ye kau,  Mark  Zuckerberg , buat  aku  begini.



 Ehemehem. Sekolah  akan  membuka  pintu  pagar  besi  berapa  hari  lagi ,  suis  loceng    akan  ditekan   dalam  masa  bilanpuloh jam  dari  sekarang . aku ???  masih  terkontang -kanting  bersama  kertas A4  yang  konon -kununnya  hendak  diprint . Puih .Padahal  masih  terkekeh-kekeh  tengok  Running  Man  nun  ditengah  malam . Bergelak  santai  dengan  masterchef . Bergelap  gelita  melayan  drama  korea , hanya  lampu  suluh  liplapliplap  yang  menerangi  ku.


      "Tak pe ,  sekolah  lambat  lagi  nak  bukak. Dont  worry  la  ecah .  Esok -esok  buat  lah .Tommorow  never  die " .  
             Bisikkan  penuh  kejahatan   tu  selalu  menyapa  telinga  dahku  setiap pagi ,petang dan  malam.


Sekarang  ,  nasi  dah  jadi  hitam  legam . ehh.  Bubur . menyesal  dah  tak  guna  lah  wei.
Padan  muka  ang .  nah,  pergi  buat  homework  tu  sampai  sudah. Hok  update  blog , status  FB  boleh  pula.  Kerja  sssseeekkkoolllaahh  yang  ciput  miut  tu  tak  boleh  siap kan. ngeh!
Tengah  duk  buat ,  mak. sobsegsobseg .


Tergesot-ngesot  ecah  nak  gi  buat  homework   setiap  kali    mak  bagi  nasihat  bebaur  keras  semacam.  Pada  masa  ni  jugak ,  telefon  , tab  , epop  campak   kemana . dah  tak  pandang  benda-benda  alah  tu.  Spet  mata  always  ditempek  kat  mata ni  . Buku-buku  bertimbun-timbun  , panggil  adik  suruh  pegang  sekali . plus,  bacakan  point-point  yang  ecah  kena  taip  kt  lappy .  maaccehh  adek!!
                                                  
    -TAPI-

 Mata  bagaikan  empangan  tasik   kenyir ,menakung  air  mata  ketika  kekawan  yang  sibuk  terlebih ,tetiba  bagi  tau  kerja  sekolah  tambahan  . sabor  je  lar  teman -.-'


Dua  minggu  cuti  seperti  20  saat  je. hush hush.  Mintak, mohon  sesangat  dapat  siapkan  homework  before  tarikh  luput . Amin ~ .


Kerja  sekolah  yang  cikgu  ecah  bagi  tu  untuk  kebaikkan  ecah  jugak. Nak  anak  murid  beliau  yang  bajet  omey  ni  jadi  pelajar  cemerlang  , terbilang , gemilang ,  dan  lalang. 
Cuma  anak  murid  ni  suka  main  mengepostpone ,  tu  yang  tidur  pun  pegang  folio ^^

mekasih  abang :) 
P/s :  Janganlah  suka  bertangguh  ye  kekawan  sekalian . Parah  dikemudian  hari  nanti . (Bluurp, terasa aku )