4 Jan 2013

harapan Tinggi Mengunung ecah 2013

Assalamualaikum  

Tajuk  dahku  kali  ni  macam  seseorang  yang  manaruh  impian ke  gunung  Everest  setelah  patpuloh  kali  jatuh bukit  . ahakks.
Tahun  lepas  cakap  nak  mula  buat  homework  yang  tembekalai . Tapi . Hari  ni  dah   empat hari  masuk  tahun 2013 . Aku masih  berdukacita  sambil  tengok  winter  Sonata   serta  tisu  di tangan.

Kenapa  aku  tak happy, riang dan  bergelak ketawa ? 3 hari  lepas, disaat   muda  mudi  berkeliaran menyambut  tahun  baru  dengan  gembira , countdown   sampai  nak terjojol  halkum . Ecah  pula? menghadap  kerja sekolah  yang dahku  buat   last  minit . Padan  muka aku -.-


Hati ecah  mula  gudah  gulana dan gelabah  tak ketahuan  hala  tatkala  bunyi  bom   bersorak di marata  tempat .* bom =  mercun .  Ya Allah , tahun  ni  aku  dah 17 tahun  dan  SPM'13   menanti   si  Putri  ecah  yang tiut  miut  menjawab  paper sebelambak 10 Subjek . 1O subjects  i tell uols .Kahkah .Berlagak  tetiba .


Ecah  tertekan , takut ,banyak membazirkan  air  mata , merengek seperti  bayi  3 bulan  5hari  padahal  bukannya  kena  wakil  negara  pergi  olimpik  pun . Semua ni  angkara ecah  tak  ready  nak
duduki  SPM . Hati  guwa  rasa  nak   terkeluar  disaat  memikirkan SPM  sedang  tersenyum  sinis sambil  berkata;- *mood  garang*

" lu  dah  sedia  nak  jawab  exam arhh?? " sambil tersenyum sinis espiyemm berkata .   nampak  macam SPM  ni  gangster  pulak .^^''

Rasa  macam  nak  ambik  kain  batik  bermotifkan  bungaan  , then sembunyikan  diri bawah  katil  sampai  tahun  depan  berserta  stok  cekedis  selama  setahun .  nak  lari  konon . puihh. Haha . terpancar  ketidakwarasan  disitu =p

Kawan  seperjuangan  tak  serik -serik  bagi  nasihat  serta  semangat  kat  ecah  , dengan  harapan  mereka ,  budak  kecik  ni kan  terus  bangkit  berperang  di  medan  peperiksaan  sekali  seumur  hidup . giteeww .


Masa  depan  ecah  ditentukan  melalui  exam  ni . Paediatric ,  my  career  to  be  in  future . InsyaAllah =) Bajet  berangan  tengah  dukung  bayi-bayi sedunia , sedekah  dua tiga ketul  lolipop for my beloved patients . huhu  . (Seronok pulak  bila  berimaginasi  tak hingat dunia ) Tanya  mak bapak  pesakit , anak dia  sakit apa , tersedak serbuk  milo ? "tanya  Dr  Aisyah  yang  bersiap  sedia  with  stethoscope .( tak berkaitan pun -..-)


Mak   selalu   pesan  sambil  usap  ubun-ubun  ecah, yang  paling  penting  setiap  impian  mesti diikuti  dengan  usaha  yang  berterusan  sepanjang  hayat . Selau  berTawakal dan  redha  dengan ketentuan-Nya  nescaya kita  akan  lebih  berjaya .
orang  kata  gagal  sekali, tak  bermakna  gagal sampai  mati. Confident   itu  penting  .Orang  nak maki  hamun  ke  atau  mengoyahkan  semangat  kita , just  abaikan  dan  jeling  lama-lama  orang macam tu .


Last  but  not  least, sebanyak  2ribu  harapan  dahku  tahun  ni,  hanya  1  yang  ecah  harap sesangat  tercapai  tahun ni  iaitu  10 A+  in SPM .teringat  akan  ibubapa  yang  ada harapan  yang teramatlah  tinggi  bak   Burj  Khalifa  terhadap  anaknya  yang  sorang  ni , menyebabkan  ecah lebih  kental  dan jitu  untuk  dapatkan  result  terbaik  :')  shruuuuttttttttt *  lap ingus tite


Doakan  ecah  untuk  tahun  ni  . Sorry  tak reply  komentar  dari  kalian  yang omei    dan kacak sekali . Maybe  blog  ni  akan  sesuci  debu    sampai  habis  SPM . ye la tu -..-

P/s : Pray  for  me  :)  Sayang  korang * tunduk  ala-ala  korea . boooooo . hikhik

Tekan  INI  untuk  dapatkan  doa-doa  menghadapi  peperiksaan.