15 Aug 2013

baby oh baby ! b-a-b-y ❤

Assalamualaikum  hamba  Allah  sekalian ;)

     I  love  baby  so  much  - aisyah  az

i'm not  talking  bout  justin  bibir's song  yang suatu   ketika  dulu  giat  b'kumandang  di corong-corong  radio. Sampai Pak  samad  jiran  sebelah  selalu  duk  nanyi  "baby baby baby ohh  " sambil  sidai  kain. muntah  balik  segala  kuih  samperit ,lomang , rendang  aku -.-''


i'm  actually  talking  bout  bayi -bayi  yang  omei  serta  gebu  mulus  macam   kek  span  mak  bedah. kekadang  bila  rasa  stress  study  dan  sunyi , ecah  akan  search   gambaq-gambaq  baby untuk  aku  pertontonkan. Sejuk  je  perut  ,hati  serta  mata  empat  aku  tatkala  melihat   gambar  dorang. nak  je  culik  baby  comel  then  selinap  masuk  bilik. agaga. lepas  ni  mesti  tak da  mak-mak  yang  sudi  bagi  aku  pegang  anak  dia  dah. ;p

 
jangan  pandang  mama  cengitu.. auuu  _  

                           saya  ada   lens  kaler  biru . orii  kay,tak  main  lah pkai  contact  lens!


          geraammmmnya  tengok  awak.. asal  omei  sangat  haaa!!

     speechless . auwww... so  cute la  this  baby.. don't  do  like  that. i'm dying  just  to  see ur  face.
  
 sumber : mr. google

i  really  can't understant   why   ada  mama-mama  yang  sanggup  buang  baby  dalam  tong  sampah , sungai  , dalam   longkang.  i  can't  brain  that  at  all. macam  tak  ada  akal  langsung. kalau  yang  ada  akal  sikit. tinggal  anak  kat tepi  masjid  and  rumah jiran. -.- itulah  manusia yang  berfikir  tanpa  meletakkan  agama  sebagai  pegangan  . Sesungguhnya  bayi  yang  dilahirkan  adalah   dalam  keadaan  yang  sangat  suci.  SubhanAllah

p/s: nak  ada  baby  sendiri  lambat  lagi  oii..  for  now,  tatap  gambaq  bayi  orang  je  la. >_< teehee!

14 Aug 2013

Aisyah az tengah pening laa

Assalamualaikum  rakyat  jelata  sekalian , ngehngeh.

memang  suka  pelekat  gambar  sebesar  yang  boleh.. hoho

Emosi  aku  agak  tidak  stabil  lately, aku  pun  pelik  dengan  mental  aku  sendiri. apakah? rasa  nak nangis , hentak-hentak  kepala  kat  kamus  setebal  1064m/s , melalak  sorang-sorang  dalam tuilet. kenapa dengan aku .. kenapa  kenapa~~ (terlolong  dalam  gua  niah ) masalah  hormonkah?konflik cinta? muehehe. yang cinta  tu  aku  steady  je >_<


nak  jumpa  doktor  pun  buat  segan  je. Bukan  nak bagitau  yang  aku ada  masalah  jiwa  kot. Kang   tak  pasal-pasal  dia  call  pak cik  dia  kat  hosp.  tangjung  rambutan  suruh  seret  aku  ke  sana. sobsob. macam  mana dengan  SPM  aku  nanti? lol. jauh  betul  fikiran  aku  merefek  tak  ketahuan  hala.


lepas  solat  je ,mesti  aku  rasa  sebak  tak  ketahuan  hala then  layan  running  man  sampai  mata  aku  cakap " memang  patutlah  mata  kau  rabun , tengoklah running  man  sampai  mata  tu terjojol  keluar" LOL.  mesti  bapak  terkejut  kalau  mata  tercinta  bebel  macam  tu. ngehngeh.


haaa.. ape  motif  sebenar  aku  buat  entry  ni.  agagaga. macam  useless  je  aku  taip  panjang-panjang  just  nak  bagitau  aku  tengah  pening  kepala .cenggini, mahu  dapat  zerozero markah  karangan bm siap  ada  mesej  dari  pemeriksa "ADA AKU  KESAH " :p


kepala  berdenyut  lagi  ni, mata  jangan  cakap  lah . kalau  panda  diletakkan  sebelah  aku  dan  we  ols  taking  photo  together. korang  tak  kan  dapat  bezakan  mana  satu  aisyah  az  dan  panda. eyebag  makin  membesar  dengan  sihat. aduii -.-


Pape pun.. selamat  hari  raya  uols. Mohon  maaf  kalau  ada  salah  dan  silap . chillex  yoo !

                      first  time, amik  gambar  cenggini . can  u feel  my hearbeat (see  my  hand) teehee!