28 Mar 2014

Hu hu jannnn

Assalamlualaikum saudaraku,

awan gebu-gebu  mula  menyerap  segala  jenis air . tapi  sekarang ,awan  memberi isyarat  kepada  abang awan-awan  yang  lain  agar  menutup  encik matahari. sementelahan itu,  cuaca mula  bertukar  mendung  kelabu .


then, puan angin  mula  mangambil alih  tugasan  dengan  mengeluarkan  segala  angin  tahap  sederhana. ecah dah  mula  rasa  sejuk. alhamdulillah ! . dah 2-3 hari  ecah  tido  dengan  peluh. panas  kemahen  waktu  malam . ermm -.-''

lalu, awan  diberi  isyarat  untuk  melepaskan  takungan  air  . maka  hujan pun turun  dengan  gembiranya bersama  rakan  karibnya, mr. kilat  dan  kembarnya  mr guruh. eh eh. (macam  karangan  darjahtigo)

semoga  hujan    menurunkan  rahmat  dan rezeki  yang  melimpah  ruah  kepada  seluruh  alam. oh yeahhh.. ecah sukaaaaaaaa hujaaaannnn   sangat-sangat.  thank u Allah the Almighty. rasa  nak mandi  hujan  jap =p.

semua  sekali  say  Alhamdulillah =)

25 Mar 2014

Penantian MH370 terhenti .

Assalamualaikum !


dah tengah  malam ni, ecah  masih  tak  boleh  lelapkan mata. sayu, sebak , simpati semua  bergaul sama rata. Ya Allah, sesungguhnya  daripada-Mu  kami  datang, dan kepada-Mu juga  kami  kembali.

Inna lillahi wa inna ilayhi Raji'unn  to all muslim passengers. Seseungguhnya  Allah tahu segalanya.
Salam  takziah  kepada keluarga / waris  mangsa MH370. sedangkan  kita  yang tiada  kaitan  dengan  mereka  pung  dah  teresak-esak . macam  mana  dengan sahabat handai  dan kaum keluarga  passengers MH370. ermm.

This  is  so heartbreaking. ;'( May the families  stay strong, they are  among strongest  people  i believe. Allahuakbar .

Lautan hindi  memang  terpecil  and di situlah penantian  kita  selama 17 hari terhenti. semoga  dipermudahkan segalanya. we always  hoping  MH370 will be come back. and now  they'd gone  to  meet  the Creator. May  Allah blessed them. Al- Fatihah ~

24 Mar 2014

Ierah Sulaiman bagi FREE Product FLORA MASK For GIVEAWAY!!!

Assalamualaikum kalian =)

Buat  julung kalinya  ecah  join Giveaway. oh yeah. sebab  ecah dah  tak boleh  menahan diri daripada join  giveaway  by  sista Ierah . kemahen eksaited nau ecah !

Bismillahirahmanirrahim,

Flora Mask seyogianya  memang  tak asing dah  dalam  kalangan rakyat  malaysia.(pendahuluan bm spm) dengar je flora  mask  terus wujud rasa  takjub  dan speechless sebab  mask tu  kaler purple. sangat  cool tau . lain dari yang  lain.

          


Baca kebaikan dia  pun dah buat  ecah  terlentang ke lantai tau. dah lah ecah  memang  ada aneka  jenis  masalah kulit. tssk tssk. Dari jerawat  sampai  lah  blackheads. hurm hurm. memang  rasa  tak selesa. Flora mask pulak  kaya  dengan  Vitamin  A, B3, C, E dan Q10 semamangnya  menyihatkan  kulit  kita. agar  kembali  menawan  dan kenyal gitu. Yang  lagi  syiok kan , wangian lavender  menemani  kita  sambil  tunggu  mask  ni  kering . Dijamin  Halal  lagi !

                    bukankah itu sangat  cool? ecah  memang  gila  suka  dengan bau  Lavendar.

So apa lagi, bloggers lain . Ayuh  join giveaway  Sista  Ierah . Klik sini  =)

                        Tarikh tutup : 31 Mac 2014 . cepat-cepatlah  join ^^


Salam sayang,
Nur  Aisyah  Az
budak  gila  Lavendar . ahaks

23 Mar 2014

Sepetang di KOSE roadshow Midvalley ⅼ entry bergambar

Assalamualaikum ,

Hari tu kannn .. kann  hihi. ( eksaited nak citer ni ) ecah dijemput  oleh  Qila  untuk  pergi  event  nuffnang dekat  Midvalley. ecah  terkinja-kinja  nak  itot qila. hahaha. lagi pun qila gi  sorang. perasaan risau  mula menular. ecehhh.

tapi. kitaorang  just  menumpang je . sebab  yang dijemput sebenar-benarnya ialah  kak Ayue oleh  pihak nuffnang. weols  hanyalah  budak  tecit  yang  baik hati  teman  kak ayue . weee.

Tarikh : 20 Mac 2014 (berkejar  gi sana lepas  adegan  sedeh  pasal  result)
masa : 3-5 petang
tempat : Midvalley  ( di Mexican Restaurant  if no mistake)


Jumpa  Qila  first  time tau di Kl central. sumpah  comel sangat. ecah rasa nak  gomoi-gomoi muka qila. Dah lah putih melepak pak pak. Then, suara qila merdu comel  giteww. huhu. Alhamdulillah  bff ecah, Liena , Arina, Ayin , Aqib dan Ramli  sudi  teman / tunjuk  jalan ke Midvalley. aku  kan noob pasal  ktm ni -.-''

Dah  la sampai  lewat, nasib baik  kak ayue  sanggup  tunggu. hujan rahmat  turun masa ni.

so  silalah  layan  gambar-gambar  yang  dipaparkan ,

       Cik  Timah , Cik Markonah  dan Cik Senah (liena penemanku) =p

Yang  bertudung  mint  green tu lahh  Bride-to-be, Kak Ayue. Seyesly ,sangat  kelakar ,cantik ,baik hati, pemurah. arhhh, kira  untunglah tunang kak ayue ni. Kami yakni  sangat  eksaited nak  try  produk  KOSE. Japan  product  tau tau. takjub  dan  jakun  jap  tengok  bendalah tu.


Gelabah  hambek kau. haha. punyalah  hati-hati  sapu lotion takut kena  tudung baru. haha. tapi  best  sangat  lepas  dah  apply  kat  muka tau. hilang  semua  resah  pasal  result. hehe




Rasa nyaman  sangat  lepas  pakai  Mask  KOSE ni. 10 kali  berlipat  ganda  sejuk dia. kulit makin  lembut  macam baby. toing toing. bau  herbs  dia  pun  sedap je.


Lepas mengkedarah  semua  makanan kat situ. perut  pun dah buncit.Weols  pergi  photobooth. untuk photoshoot. acehh. kenangan gitu.



Kak Ayu  comel  sangatt.. seriously. beliau rajin layan karenah  budak-budak tecit. hee.. she always smile. sayang  kak ayu sangat.



 With  Qila  .   you dear.. hihi. hope we'll meet  again.

 This  is  how  my instant  photo  look. haha. tak reti  nak posing  macam Tyra bank . *hentak2 kaki

I love  this  photo much. haha. tak menyempat  nak posing . bateri kamera nak habis time ni. thank you Mr Gabriel *the owner of photobooth. sudi  layan  kiteorang yang  super craziest. hehe.


yeahh..Latsly, gambar  dengan encik lance. tengok  mata Qila  ke mana. hahah..opps sorry qila =p

Kesimpulannya, i've learnt  many things during that  day including  the  definition of true  beauty and healthy  skin. Produk KOSE  memang  bagus  dan  sesuai  diguna pakai  oleh semua  umur. ecah  nak  try  pakai  KOSE pulak  lepas ni.

   THANK  U  KOSE . Diriku terasa  lebih  berharga  selepas  gunakan  produk KOSE. hehe.


Kredit
terima  kasih  kak Ayue sebab  bagi  ecah  ikot. hihi. the owner  of  http://mii-and-himm.blogspot.com/ . Pi  follow  and  jenguk blog  beliau. Kak ayue  ni  seorang  yang  rajin benor. mostly kak ayue  suka  buat barang DIY  tau.
gambar-2 untuk  entri  kali  ni  semuanya  dari kak ayue =) hugs *

Qila
Macehhh tau  sudi  ajak  ecah . sayang  qila .  seorang  blogger yang  sempoi  dan  baik hati  yang  amat. tssk tssk. rasa nak  nangis  dapat  kenal  Qila.

21 Mar 2014

Kisah Test JPJ ecah az

Assalamualaikum

Sukacitanya, hari ni  ecah ada test JPJ . okei  ada test  kereta  lepas sehari  dapat result . amat bagus  cikgu tu tetapkan masa ya -.-'' . aku dengan muka innesen relakan jiwa  pergi ambik  test.


Tapi. Jangan terkejut  kalian semua. *Eceh skema tahap sepuloh tetiba. Ni bukan test  JPJ yang pertama. aku ambik test ulangan  tau .muehehe (tenyeh hidung tak semena-mena). Uncle ecah cakap kalau  lulus waktu first time ambik , kira   nasib je tu . jawapan nak cover =p


Alhamdulillah. test kali kedua  ecah  lulus  dengan jayanya. tak lah nak jaya  mana pun. Namun,  ecah  dah  boleh   bernafas   tanpa gunakan inhaler. kalau tak,  rasa  isipadu oksigen  makin berkurang  di  ruang udara  nak tunggu  turn.sobsob

Perasaan ecah ala-ala  encik bob span  dapat  lesen  sendiri setelah 421 kali gagal. huhu

Pada  hemat ecah, tak apa kalau gagal test  JPJ . bukankah  kegagalan itu ialah  ujian  hidup? Ada hikmah disebalik semua tu. ecah seyogianya  rasa  down  waktu gagal hari test pertama. tapi. keluarga, kawan dan mr.frisbee  bagi  sokongan  moral  yang  jitu  dan padu.


sekarang  dah  boleh  tido nyenyak  mimpikan  nichkhun oppa. haha*sorry mr frisbee.
lepas  ni  dah boleh  drift  bawak  mak  pergi  pasar .hihi .

p/s : ecah gagal test pertama  sebab tak pakai seatbelt . kepada cucu cicit ecah nanti, ingatlah sebelum  mulakan perjalan pakailah  tali pinggang  .khidmat  pesanan bernas dari  nenek ecah =p

Result SPM

Assalaualaikum  hakak- hakak dan abang-abang =)

kemahen tau ecah prepared untuk reveal result spm sejak semalam.  Ecah bukan pelajar cemerlang even i'm not a top student . So , memang  tiup jauh-jauh la  impian nak dapat straight A's. Saya student sekolah harian biasa .

Namun,

Alhamdulillah. Result ecah amat  mengembirakan hati comel ku. Jeng Jeng Jeng.. *bikin saspen.

4A+ 1A 1A-

I got 6A 3B 1C.  Kimia  wa C meh. memang tak chemistry lah kita dua khon. Ecah redha dan memang bersyukur sangat  sebab tak expect  result yang boleh buat ecah senyum limajamtigapulohminitduosaat.

hihi. Terima kasih sangat-sangat kepada uols yang doakan ecah dan wished me the luck .
sangat-sangattttt hargai. sobsob. emo tetiba. terharu nau ecah yang rajin tanya dapat berapa result . sayang korang . lebiuuu =)

Muka longlai nak ambik result semalam. sekarang dah lega. fuhhhh !

20 Mar 2014

nampulohminit dari sekarang

Assalamualaikum

dup dap dup dap.. ecah please lah cool. baju tudung semua  tak ber-iron lagi. rasa muscle semakin  lemah. ohh  ecah.. this is the day that you have been waiting so long.  T_T

intro pun dah berterabur . aduii. nebess punya pasal

oh mai.. Ya Allah berilah kekuatan kepada hamba-Mu yang lemah ini.

k bai uols.. nanti malam ecah akan hapdet my latest news. ecehh, dah macam retis aku ni. hehe . bye bye. wish me the luck kay. muah muah !

19 Mar 2014

Throwback PMR's Result

Assalamualaikum uols,

baru singgah  Blog Ee. blogger  yang gangster tapi chumel. Ee story mory pasal Result PMR. So ecah pun nak share pasal my result yang buat ecah nangis limaharipatmalam. huhu

Weeols diwajibkan pakai baju sekolah on that precious day. okei. memang tak cool sangat ambik result pakai baju sekolah.

Memang berdebar  jalan kaki ke sekolah dengan cik Liena. tuptup sampai sekolah, result masih tak sampai lagi. leceh aih nak kena tunggu  hatta hati  comel macam nak terkeluar. nervous hoi. Masa  on the way nak pergi toilet dengan cik Tasha, cikgu bagitau " 16 orang dapat straight A's"

Persoalannya masa itu, adakah aku termasuk dalam kalangan  pelajar  8A's ? *cehh, ayat bajet macam buku tesk bahasa melayu form tri.

Cikgu suruh kami rilek-riek wat peace, duduk menanti keputusan. hurmm . memang boleh bajet cool kan masa tu -.-. nak shu shu , muntah cekedis semua ada =(

keputusan diumumkan. ofcoz lah cikgu announced yang straight A's dulu. Kemahen eksaited dah ni ,sebab semua bff ecah dapat straight's. "sabar ecah. istigfar banyak.

" Natasha Izzaty" (sepatutnya nama aku lepas nama dia) Namun hampa, namaku tiada!

cikgu call nama seterusnya,
"Nur  Arina"

memang sah aku tak dapat straight A's. Yeah. Aku menangis di bahu arina.i cried so hard. memang sedih la bila kawan-kawan kita dapat  8A. aku sorang je terkecuali. sobsob
i got 7A's 1B . bahasa inggeris lah yang B tu -.- '' pfffttt

my BFF sampai sekarang. susah senang together-gather.




Aku bersyukur. Alhamdulillah. Pada masa yang sama kecewa sikit. frust jugak lah. but now ecah sedar ada  hikmah sebalik kisah sejarah PMR aku.


so hopefully, esok semua berjalan dengan lancar. Amin. tak straight pun its okey. asalkan cemerlang dan melayakan aku masuk U.  =)
5cekal !! i know u guys nervous untuk esok. may our batch gonna be the excellent batch ever. 

Pray for me yaa. Sayang korang

17 Mar 2014

Tolong saya ! please tolong =(

Assalamualaikum,

Patik tengah berdukacita tahap nak hantuk kepala di dinding T_T


klik imej untuk tumbersaran sebesar cinema.

ecah tak boleh nak follow blog  bloggers lain. Kenapa kejam sangat !! sesiapa yang tahu ubat  kepada masalah yang membuat hati ecah bengkak  duahariduapulohpatjam ni. Silalah tinggalkan comment ya.  =(

Maaf  kepada  sesiapa yang  FOLLOW blog ecah but ecah tak follow balik. harap kalian mengerti ya.Nanti probs ni dah okey, ecah follow korang laju-laju  tau =)

sayang korang

6 Mar 2014

i h a t e u. kebencian selamanya ! sobsob

Assalamualaikum,


Saya tak suka berdemdam,

saya baik ohh, tak shukee marah-marah *dah kenapa kau puji diri di awal intro

tapi .

kesabaranku dah sampai ke penghujungnya. arhh. si anon telah membuat hatiku membara siang dan malam.
akan aku bunuh apabila si anon dapat  aku tangkap.

akan aku tampaq bontotnya kuat-kuat. paapp! paap!
muncungnya aku cabut dengan rakus ,
akan aku buang  si anon ke dalam singki  lalu di bawa arus deras ke loji tahik.
ridsect aku sembur ke muka mu sampai puas hati.


yeah, i'm talking about Puan belang-belang .Mosquito betina  yang gatal, suka gigit kaki , tangan , muka  sememeh  gua. tension hoi ! bila kau nak berambus dari kamar tido aku. pleaselah nyah jauh-jauh.

Aku  tak suka tengok badan kau  menari-nari
depan aku, -.-''
sakit hati mendengar bunyi kepakan sayap kau . buzzzzz!
kasihanilah aku,
dah lah kurus, darah pun mungkin  cukup-cukup untuk aku,
nak derma darah pun tak boleh
tapi kau senang-senang curik darahku.
mercikkk arrhhh macam ni. T_T

p/s: buat baik dibalas jahat. kalau ada orang yang macam ni, call je bad nyamuk  !

1 Mar 2014

Aisyah Az kembali ke dunia nyata!!

Assalamualaikum pembaca blog yg dihormati dan disegani  sekalian.
eceh!

first of all, thanks tau  sebab  korang  ikhlas puji nama  aisyah on my last entry. kembang   bermangkuk-mangkuk 2-3 hari iols tau =) muehehe.

back to the topic

i'm 18 . though my birthday masih nun  berabad lagi  -.-'' but i assumed myself  is 18  already yay!
perasaan  nak up-to-date mesti ada. JIWA REMAJA at peak kata kau. sering memberontak kencang nak macam-macam.

tapi. sekarang ecah dah  insaf. =)

why must ecah nk ikot trend bagai  sedangkan  Dunia HANYA  SEMENTARA. kenapa ecah? kenappa kau menggedik nak ikot fesyen tak ketahuan hala.

Frankly to say, i'm kind  of person yang suka branded things. haha. tak suits dengan ghupe sememeh aku kan. hoho

there's the things  yang  ecah nak gila mati arhh. hamboi asam boi. kemain nak kan.

1) 
source: google

Yeah, iphone5s  .for me, benda alah ni extremely expensive. its over rm 2500 kot. mak aih, ni kalau nak buat kenduri kesyukuran pung  berbaloi. honestly, ecah jeles tahap kemehameha tau. frust menongeng tengok iphone's users berselfie depan cermin , terpampanglah badan iphone yang seksi.

and the others ada yang hapdet status bragging bout their new iphong :

  " iphone5s is my new friend"
oh mai gad. -.-''makin mengecut je  hati ecah baca . dah sebesar buah strawberi gamaknya hati aku.
but now ecah bersyukur, even pakai fon cikai je . hidup aku bahagia . alhamdulillah. tak perlu lah kot iphone 5s selagi  tak  gemgam duit sendiri.

2)
tumblr
Not that cute Danbo. but Mac Book Air. yeahh, i want it damnn much.Mr. Steve job, kenapa awak reka  semua ni. apple. tssk tssk. *tengah membuncitkan perut sambil menyanyi  lagu cindai. xda motip -.-


3) Nak baju , jubah , skirts with colour pastel. kasut converse.13 eos lipbalms. hurmm.. i do really want all that sort things. but its quite pricey.erhhh  stop mengeluh lah ecah! pakai je lah segala baju yang adoo .(bisikan hatiku yang baik)


typical teenage girl i guess. nak semua benda  alah tu sedangkan guna duit mak ayah. i feel sorry for my dad yang kerja siang malam menjaga  keamanan negara. cewaah. sayang ayah tahu

u know, money is needed to support our daily life  and i must be a wise girl. it's pointless, if kita membazir duit untuk perkara  melagha-kan. contohnya perkara-perkara di atas (read this noor aisyah azizon!)

pakai je lah apo yang adhooo. save cost lagi.

         ----------------------------   ♥  ♥ -------------------------------
" but why the famous person got many free gifts even they're can afford it ?"
                                   ----------------------------   ♥  ♥ -------------------------------
i'm always wondering why dorang dengan mudahnya dapat free gifts and sponsorships. tipu sokmo kalau  aku tak jeles  tengok semua tu kat instagram ,bersepah kot.

answer. noted to myself.

"itu rezeki dorang, Allah murahkan rezeki mereka. yeah, of coz sebab  they're pretties ,kacaks and inspirings. that's one of the reason kan. cukuplah  ecah  cakap  itu semua  ketentuan dan rezeki daripada Allah for them.

Ecah bersyukur  dengan apa  yang ada, yang my parents sediakan untuk  kami. Alhamdulillah. i'm back to reality n realised bout what is important things and yang  melaghakan.

p/s: entry ni more to remind myself. i hope u guys fahamlah apa yang ecah cuba sampaikan. 1:34a.m dah.

terima kasih sudi baca. porero sorang satu (hihi)