20 Dec 2012

Mataku silau di I-City

Assalamualaikum ^^

tariiikkkk nafas.. malam  ahad kan kan.. ecahh  kann.. dapat .. hikhik.. pergi  bertandang  ke i-siti !!

Dalam  hati  syok  tak  terhingga nak  pi  sana . Walaupun  dah  berabad  tempat  lampu  bergemalapan  tu  dibukak , sebeluguk sedara  ecah  post  gambar  kt fb  kononnya  dorang  dah berjaya  menjejakkan  kaki . eleyh . sekarang ecah  dah  boleh  print  gambar  sebesar  klcc . tunjuk  kat  dorang  sampai  terbeliak  bijik  mata  tangok  bertapa  ohsemnya  Nur  Aisyah  suasana  kat  i-city .

I-city   dibuka  pada  pukul  6 petang - 6 pagi . Kira  duabelasjam lah . Kalau  rasa  kepala  hotak  tengah  serabut  dengar  jiran  sebelah  gaduh  nak cerai  bagai  pukul 2pagi . Boleh  lah  datang  sini  sambil  pakai  kain  pelikat  pun  tak pe . Seyesly  korang  akan  rasa  happy  tengok  pelbagai  warna  cahaya  menghiasi  segenap  4 penjuru  i-city .


Boleh membajet macam dalam wonderland .  Rasa nak bawak balik je dua tiga ketul pokok ni .
Baru semangat sikit nak study . hikhik  >_<

Pelbagai  spesis  pokok  plastik  boleh  jumpa  dalam  ni . Sumpah  lawa, guwa  rasa  macam  nak  nanges   tengok  pokok  tu  colourful  bagai . Semua  pakat  nak  tangkap  gambar  dalam ni , pokok  krimas  kecik toik  pun  kena  beratur  panjang  kalau  nak  tangkap  gambar . *tipu sikit
ecah  dan  kak long @my kazen . ignore  my weirdo  face  

Pokok  hijau  tu  antara  sepisis  pokok  yang susah  nak jumpa  di alam semesta ni . Bertuah  sape  yang  dapat  pegang .
 foine tipu  lagi -.-''

Jangan  ingat  dalam  ni  penuh  dengan bunga, pokok plastik , makanan , toilet je . Kat i-city  ni  jugak  ada  tempat  permainan  yang  best-best  . Kalau  rasa  nak  kembali  ke  zaman  hingus  pun  mak yang lap . silalah  berkunjung kat  sini  sebab  budak-budak  akan  enjoy and have  fun  main  game  kat  sini  


Omo  omo .. Kalau  cakap  pasal  i-city ni  mesti  otak  ligat  ingat  pasal  snow  world  kan?? Kalau  rasa  duit  dah  mampat  dalam  dompet , cubalah  masuk  kat  sana. Tiket  masuk agak  mahal   bagi  ecah . tak tahulah  kalau korang  rasa  murah . 
Mengidam  nak  pergi main salji , lepar berketul-ketul  bola  salji , berangan  ada  kat  London sekarang? Kat  snow world  lah  tempat  melempiaskan  segala  keinginan dan nafsu  nak  sentuh  salji  sekali  seumur  hidup. kononnya =.=
Memandangkan  sekarang  musim  cuti  sekolah  . Kalau parents  rasa  buntu  nak  heret  anak-anak  pergi  bercuti  kat  mana . I-City  tempat  paling  ideal  dan  murah  untuk  bersuka-ria . Picnic  kat  situ  sampai  subuh  pun  boleh . Tak  rugi  kalau  kita  keluarkan  duit  sedikit  semata-mata  ingin berhibur  dengan  keluarga .  Daripada  makan kuaci  &  golek  depan tivi , better  datang sini . Selain  menjana pendapatan  negara  , boleh  mengeratkan  tali silaturahim ^_^

                                          Guwa suke bunga . nak bagi  bunga  plastik  pun  boleh . yang penting bercahaya :')

# Tak sabar  nak  jumpa  tok  kt  kampung . Hai nek . Miss u  . muahhhhhh !

5 Dec 2012

2AM datang Malaysia bersama kejutan

Assalamualaikum si cantik dan encem   

Tema  entri  ni  ialah  K-POP !! Sila  baca  selow-selow  yer  anak-anak sekalian  ^_^


Nampak  poster tu  menari -menari  di facebook , terus  tarik  tangan  mak  ajak  duduk  bincang  .  Mak  dengan  muka  excited  terus  tanya  nak apa , ecah  dengan  muka  macam  baru dipinang  aaron aziz   terus  bagitau" 2AM  nak  mai  sini,boleh tak  mak sponsor  seratus  dua??" .


" Laa... ingatkan  randy  pangalila  nak  mai -.- ", soalan  ecah  tak  dihiraukan bagai  dibawa  angin  berlalu  begitu  saja .  Mak  sambung  balik  proses  memasak  bagi  mengisi  perut  chumel  anaknya.


Tssk Tssk  . T_T . Nangis  laju-laju  bila ingat  yang  konsert  dorang  lagi  berapa  hari . Baru  nak  korek  duit  tabung , tengok  yang  tinggal  hanya  5sen  tu  pun  sebab  dah  berkarat  yang  lain  dah  berjaya  dibawa  keluar  secara  paksa  dan  kejam . Haisshh , lepas  tu  godek-godek  tabung adik .Hampeh , ada 5kupang  je .

Dengan  hati  yang  bengkak , akhirnya  ecah  merestuilah   yang  konsert  tu akan  berlangsung  jugak  tanpa  ketiadaan  dahku . Sobsob . (bajet  macam VVIP  je )  . 2AM  datang  Malaysia  30/11  tapi  depa  buat  konsert  1/12/2012 .


2AM  ni  merupakan  sebuah  grup  balada  asal  dari  Korea  . Oppas (plural )  jarang  menari  kalau  menyanyi , dorang  just  berdiri  tegak  dan  nyanyi  lagu  dengan  asyik  serta  syahdu . Suara  dorang  sedap  , merdu ,  lunak  , enak  ..blablabla .
Dari  kiri Jinwoo , Jo Kwon , Changmin , Seulong
                                                                                           Kredit to uncle google :)

Yang  buat  ecah  terkejut  sampai  terkeluar  gigi  rebit  tercinta  tatkala  tertengok  kat  utube ,2AM  nyanyi  LAGU  MELAYU . Wow , tak  semua  k-pop  group  datang  M'sia  akan  nyanyi  lagu  melayu , bagi  ecah  2AM  nyanyi  lagu  Bila  terasa  Rindu  by Dafi  (Baik punyeee )  sangat  lancar  dan  hebakkk . 

   

  
 Seulong -ah.. langsung tak dengar  slang korea . Please release  lagu  melayu  dalam  album oppa _

Oppa , saranghae  huhu . Setahu  ecah , dorang  practise  nyanyi  lagu  ni  sehari  sebelum  konsert.  Oppa  berjaya  membuat  kejutan  kepada  1AM ( 2AM fans ) . Maceehhh , Kamsahamnida  for the  ohsem  concert :) Hope  datang  lagi  ke M'sia .   Mungkin   ecah  akan  tonton oppa  kat  utube  jugak  nanti  -.-''

25 Nov 2012

Syukur sudah 18 tahun mengenali anda :)

Assalamualaikum 

Dia  lahir  dua  tahun  lebih  awal  dari  ecah . Dia  cantik  kedababooom . Otak  dia  100  kali  ganda besar  dari  mata  dia . Dia  memang  pandai  . Tak  dinafikan  dia  cukup  sempurna . Ecah  rasa  beruntung  wujudnya  dia yang  sangat  baik , bijak  dan  pandai  berkata-kata . muka  serius ni . Dia  yang dimaksudkan ialah  Nur  Athirah bt  Kamarudin . Ecah  panggil  dia  KAK  NGAH 

 
Time  ni  dia  join  celebrated Dewali . Hoho . Lawak  ja , dia  ada  ape ntah  kat kolej dia ^_^
Hari  ni  genaplah  my  beloved  kak  ngah   umur  lapanbelastahun . Selamat hari  beranak  ya  sis :) Hubungan  kami  dianggap  sepupu ,belah  ayah  ecah . Kini   kak  ngah tengah  bergembira  dan mengaji di  Kolej MARA  Seremban .  Budak  pandai  dia  ni  . Tenyeh  hidung . Dia akan  berambus dengan  kadar  segera  untuk  pi  oversea  tak  lama  lagi . hehe .


Dari  kecik  kami  bermain bersama , gembira  bersama, menangis  bersama... rahsia iniiiii (Lagu Teman  Peganti  tetibe -.-'') . Sekarang  ni  nak  jumpa  pun  payah  yang  amat  even  time  raya  pun  kami tak  sempat  nak  beramah  mesra , tangkap  gambar  sampai  pening  dan  bercakap  pasal  ehem-ehem . Tak  macam  zaman  sebelum dia lanjutkan  pelajaran . 


To  my  Kak Ngah  : 
                                                                   Happy  Birthday !!!

  Sekarang  Kak  Ngah  dah  tua 
Mohon  sedar  okey
 Jangan  nak  membajet  diri  tu  muda  lagi :p
18  tu  satu  nombor  yang cukup  cun  disebabkan  ecah  lahir 18.5.96 *xde kena mengena pun

 InsyaAllah ,  Hidup  Kak  Ngah  akan  bahagia dan  berjaya  dengan  gemilangnya

Belajar  dengan gigih & jitu  dekat  sana
  
 Ecah  harap  dapat  berjumpa dengan  kak ngah  walaupun   iPhone125  dah  keluar
Pi   la  sambung  belajar  kat  oversea, nyah  kak  ngah  dari  sini .
I  LOVE  U  _

We're  Young !


p/s :  Matluthfi  menang  shout  award  semalam, congratulation  bro  :) 

22 Nov 2012

My childhood's memories dan sekarang

Assalamualaikum  saudari  ecah  ucapkan 

                                    
Tetiba  rasa  syahdu  dan  sebak  di  dada  apabila  rindu  mula  bertandang  di hati . haha . Ayat  aku  memang  puitis  sungguh .  Semalam ecah  teringat  kat  kawan-kawan  yang dah  lama  dahku  lupakan. hehe.  Kawans  masa  umur  ecah  pattahun . So , entry dilemparkan  khas  untuk  mereka yang  aku  baru  teringat .

Waktu   zaman   gigi  masih  boleh  dikira  dengan  jari  . Ecah  ada  beberapa  ketul  kawans baik . Tapi . Disebabkan  atas  faktor  kena  pindah  ke  KL . Hubungan  kami  terus  t'putus.  Sampai  nama  dorang  pun ecah  dah  lupa  =.='  Yang  pasti  umur  dorang sekarang  dah  20 tahun and  above .Dulu  ecah  bajet  kawan  dengan  orang  besar je . Tak  main  lah  kawan  dengan  budak  baling-cekup  batu seremban  dan  sikat  rambut  barbies  bagai . hehe .

Dalam  misi  menjejaki  mereka  , ecah  nak  buat  satu  pesanan  yang  ringkas tapi  padat  dan  manpat  dengan  maksud  tersirat .

Pesanan   for  them ^.~

Kepada  kamu  kamu  kamu dan  kamu  yang  ecah  tak  ingat  nama .  Kalian  yang comel  *time kecik  dulu  agak  omey  , x taulah dah besaq ni  muka  hampa  dah  macam  erra  , salena  gomez  or Aaron aziz . Masih  ingatkah  kalian   pada  budak  kecik  yang  muka  macam  amoi  jual  kuih  pau ? Taksub  bermekap  tebal , yang  suka  ketuk  rumah  kalian  ajak  main  tanpa  mengenal  waktu   siang  dan  malam , ajak  pergi  kedai   beli  aiskrim  malaysia  nampulohjuta batang sampai  kena  serang dengan  ulat  bulu -.- . Rajin  buat  korang  kena  marah  dengan  mak  korang  sendiri  sebab  balik  lewat *akulah  penghasut  hampa  semua . hahaha . Kita  berenang  sama -sama  dalam  kolam  renang  plastik. Teman  korang  tiap  kali  kalian  nak  naik  bas  sekolah . Ingat  tak ??  Ecah  lah  tu.
Seyesly , ecah  rindu  moments  kita  bersama.  Walaupun  dah  12 tahun  masa  berlalu ,  memori  dengan  hampa  semua  tak  pernah  luput  dimamah  ingatan  yang  semakin  tua .  Ecah  tau hampa  semua  pandai  belaka . Mesti  pakat  ada  kat  U sekarang ni . Ecah  je  yang  masih  remaje.  fuuuhhh . Bangga aku . Harap  kita  boleh  berjumpa  lagi  .InsyaAllah  kalau  ada  jodoh :)
Coretan  ikhlas ,
 Ecah ,
si  budak  suka  gegar  pagar  rumah korang

Ecah  tak  ingat  nama  sebab  time  budak  hingusan  dulu , just  panggil  dorang  kak ngah , along , achik , dan others . Dorang  sendiri  pun tak bagitau  nama  sebenar  dorang . Pape pun , semua salah  mereka . kahkah :D

Jika  korang  tengah  menjamah  setiap  words  yang  ditulis oleh  ecah , mungkin  anda  orang  yang  paling  ecah  rindui   sampai  cekelat  DAIM  tepi  mata  pun tak  selera nak  makan . Tipu seketul-dua  words !
  
Ni  gambar  ecah  time  abad  ke - 20 .huhu


Gelak berdekah-dekah  tatkala  terjeling  gambo  ni . Masih  tanya  diri  sendiri
 "Ini akukah . Alahai , chumelnya " * mohon  jangan  sepak  ecah*

Now  , who  i am  ^_^
"Sekarang  aku  sudah  remaja"  hehe . Muka  dah berubah  . Mata  semakin  membesar.
 Dulu , nak bukak pun  tak  boleh , sepet sangat . Hemohemo :)

Sharelah  kisah  childhood  kalian , mungkin lagi hebaakkk daripada  ecah . hoho :D

16 Nov 2012

Tatkala Student Batam & Student Malaysia bertemu

Assalamualaikum  dan  Salam  Ma'al  Hijrah ♥ 

tak  da  motif  (ー_ー;)
Sekali  imbas  baca  tajuk  entry  ecah   macam  kisah  cinta  antara  dua  negara  serumpun .  Acecehhh . Malangnya  bukan  macam  tu .  Kali ini  ecah  nak  cerita  pasal  kedatangan  anak -anak  dari  SMA Negeri 5 Batam  ke  sekolah  ecah  . Kalau  tak  silap ingatan  otak  chumel  dahku ,  dalam  bulan march  kot . Dah  basi -.-''


 First ,  kami ( 4cekal)  dapat  tahu  pasal  kunjungan  dorang  dua  hari  sebelum event   ni .  Cikgu  tersayang buat  surprise  bagai  ,  kami yang berjiwa  kanak -kanak  sejagat  mulalah  bertepuk  tangan , menari  bagai  tatkala  cikgu  annouce   pasal  event  tu . hehe .


Balik  rumah , terus  tengok  cerita  indon  14jam  tanpa  henti . Tipu je .  Walaupun , time  tu  tengah  anti  cerita  nada  cinta  yang  bagai  tiada  episod  akhir . Terpaksa  juga  ecah   jojolkan  bijik  mata  tengok  sinetron  paling banyak  episode .  Kononnya  senang  nak  slang  indon  nanti .Rentetan  daripada  tu ,  ecah  gagahkan  diri  layan  balik  semua  lagu-lagu  indon  yang kini  hanya  tinggal  kenangan .  Karaoke   lagu  wali  band  kuat-kuat  sampai  jiran  sebelah  terpekik-pekik   macam  nak  terkeluar  halkum . Jahatnya  aku .

Sampai  harinya ,  kami  di arahkan  berkumpul  di  bilik  ERC : English  Resources Centre .


Kami  bergambar  dah macam  orang  gilos  dalam  ni..

 Manakala  mereka -mereka  dari  Batam :

 Dorang  ada  presentation  kat  bilik lain . hehe .Nampak  tak  perbezaan  aktiviti  kami .

Mereka  comel  dan  cantik !
                                     Kredit  to : Febry  Ramadhan  (my new  friend ) huhu ^.~

Lepas  dah  satu jam  berlahak  dan  ambik  gambar smpai  bateri kamera  cecah  satu  bar, kami  dipanggil  ke  bilik tersebut  untuk  jumpa dengan  mereka : )

hurm . bila  kaki  ni  masuk ke dalam  bilik tu , nahhh  mereka  semua  pandang  kat  kami . huarhh. malu -.-
Dorang  berpakaian  biru dan bertudung merah  kalau   laki , berbaju  melayu  biru with songkok . Ada yang pakai baju  kemeja  biasa with  blue  skirt/trouser .





Time  ni , kami  dibahagikan  kepada  beberapa  group untuk  bawak  rombongan  pengantin  students  Batam  main  lari-lari  keliling  sekolah . hehe . Group  ecah ada  anak  kepala  sekolah . wuaaa . means anak  pengetua  sekolah .


Mereka  merangkap anak-anak  buah  baru  ecah  macam  malu-malu kucing . arhhh , punya  lah   ecah  tanya  macam   nak   rak , dorang  jawab  ciput  je. Bila  ditanya  dorang  paham  ke tak  apa  yang  ecah  tanya .  ompat anak  buah  baru tu  pakat  geleng  kepala. Sudaahhhh.. ni  yang  payah, so  kena  kecek  Indon juga. T_T

Kalian  si  datang  ke Malaysia  kapan ya?
kemarin  
owh , kamu  naik  belon  ya?
waduhhh , apa an  si  belon tu??*aik tanya  aku  balik -.-'
Kawan  ecah  sepantas  kilat  siku  pipi  ecah .

Kawan :  Wei,  kau  ingat  kita  tengah  escort  student  sarawak  ke?

Ecah     : Apahal  pulak ni ? *bengang  sebab  kena  siku*

Kawan :  Yang  kau  cakap  belon  tu  pehal ! bukan  belon  la  pandai tapi  PESAWAT .

haha .  maafkan  ecah .  manalah  tahu  kapal  terbang  tu  PESAWAT . ecah  mana  reti  speaking  indon  ni, jawa  boleh  lah -..-
    __________________________________________  _________________________________________
Waktu  di  BATAM  sama ngak  di  Malaysia  ?
Tak  sama , lain  sikit *cakap  melayu  >.< ,terkejut  ecah
apa   yang  tak  sama ya?
Kita  kalau  disana,  waktu  cam  gini (11  pagi )  sudah  panas  yang  amat .
owh  ,  saya  paham
korang  kat sini  belajar  sampai  pukul  berape? 
*terkejut  lagi , dia cakap  melayulah*
Pukul 1 ptg, ermm..kamu   boleh speak malay ?
Hahahaha.  tak  ramai  yang  boleh  cakap   melayu 
 saya   ada  saudara  dari  malaysia

Ciss.. aku  kena  tipu hidup-hidup . tadi  bila  ecah  tanya, semua  pakat  tak paham . Rupanya  salah  sorang member ni, boleh  cakap  melayu -.-'' pandai  mereka bergurau 



Bila  ditanya  umur, dalam kepala  hotak  ligat  kata  yang  mereka  ni 18  or 19 tahun  sebab  mereka  dua kali  ganda  dari  ecah .  rupanya  mereka  semua  sebaya  dengan  ecah . nambelas  tahun ^_^

yang  baju  biru  semuanya sahabat  baru  daripada  batam, baju  cokelat/oren , guru mereka.
Mereka yang  berada  di  group  lain .

Dah  nak  tengah  hari  , kami  berkumpul  di  dewan   sekolah . Ada  persembahan  dari  mereka .


Kami  berserunokkan  dan  bergembira  dengan  persembahan  tarian  dan  nyanyian  dari SMA Negeri  5  Batam.  Mereka  best . Peramah .  Tak  lokek  dengan  smile :) , gigih  bercakap  walaupun  mereka  malu . 

Bila  dah  nak  balik , barulah  anak  buah berempat  tu  mula  menunjukkan  tanda-tanda  nak  beramah  mesra.  hehe. Dorang pandai  bergurau  dan  buat  lawak . Then, aisyah  dapat  kawan  baru  yang  teramat  baik , nama  dia  Yosi 
Yosi yang  kat  sebelah  budak  hijau  tu.. eh eh. itu  ecah >.<



Kami  bergambar  untuk  kenangan  dan  bertukar  cenderamata.. wuaaa. seyes  rasa  sedeh  sangat  nak berpisah  selepas  satu  hari  suntuk  berkepit  dengan  dorang . Alhamdulillah, ada  fb . Akhirnya  ecah  rasa  Mark Zukerberg  ni  baik  sangat  orangnya . Kami  berhubung  menerusi  FB. 

Last, T_T  kami  hantar  dorang  balik  dengan  acara  bertukar  nombor  fon dan  link fb , siap  tunggu  depan  bas  kot. hehe .

Ecah  berharap  hubungan  Malaysia  dan  Indonesia  akan terus kekal  terjalin  dengan lebih  erat . Glad  to know them 

10 Oct 2012

OHHH Maaiii, kizif !

Assalamualaikum  

Bajet  tenang  dan  riang  lepas  balik  sekolah  hari ni . Senyum-sengeh  sampai  ke kening  siap  bermesra bagai  dengan  adiks (plural -adik  ramai  sangat) . tapi . Dalam  hati  yang  comel ni  sebenarnya macam  retak  menanti  rentung  . Otak  kata  relax and  chill lah  Nur Aisyah  benda  kecik  je  pun. Demm . Aku  tak  nak jadi  hipokrit  lagi .
                            

Hari  ini  10/10/12 . Bukan  tarikh  mati  tikus  tersayang . Bukan  tarikh  lahir  mak  cik  Jemah  sebelah  rumah . tapi . *makan  cekedis  kejap * Hari.. ecah .. mula  ...periksa.. akhir .. tahun ..(bajet  jerit  dalam  serombong  asap) . Fine. Nampak  macam   - Bapak  mengada-ngada  budak  ecah ni , exam  je pun !- Tahukah  kalian yang  tiut  miut  ,  paper  apa  yang  ecah  terpaksa  jawab  hari  ini ?? KIZIF *terbalikan* >.< bukan  tak  paham  lagi  kot -,-' F..I..Z..I..K   sila  senyum  ramai-ramai  :)

 
 Beliau   genius .  terkelu  lidah  dahku 

Baru  jawab  papar 2 dan 3  tapi  rasa  macam  jawab  1000 soalan  add math .  Kelapa  kepala dah  pening-pening  langau . Dapat  kertas soalan ,  mula-mula  senyum  makin lama  makin  pupus  senyuman tu.

    Cikgu: Sila  check  muka  surat  kertas  soalan , cukup  muka  surat tak ?

     Ecah : *bukak  satu-satu , tapi  tak  pandang  atas  cuma  tengok  number  muka  surat  kat  bawah *

    Cikgu : ada  masalah  tak ?

     Ecah : Tak  da  ! senyum :)
               *glurp . alamak. terpandang  soalan . mati  lah  aku . aku tak  baca  eksperimen  tu . T_T

Sementelah  tu , mulalah  aksi  mengeliang mengeliut . letak  pensil  kat  hidong . Tulis  ayat-ayat  retis  kononnya  tanda  mohon  maaf  kat  cikgu . Minum  air  sebotol  terus. Minta  izin  nak pergi  toilet nampuluhjuta kali .  Gila  teruk  aku  ni . Arrhhhh .. kenapa.. kenapa.. ulang  patlibu kali . Kenapa  aku  tak baca  eksperimen tu . Grrr -.-'  menyesalnya  dan  rasa  bersalah  tahap  gaban  kat  cikgu . Huarhh . Ecah pandang  kanan , orang  sebelah  boleh  lena  dengan  aman  dan  sejahtera . aku ? buat  puisi   berlagu shahdu  taman  kektes  boleh lah .


At  least, ecah cuba  yang  terbaik *Sedapkan  hati *  lantak  pi  lah, apa  nak  jadi , jadilah .. ecah  redha  seadanya .  Padan  muka  aku . Siapa  suruh  duk  menggatai   layan  citer  Harry  Potter  sampai  terjojol  bijik  mata . hurm, nasik ayam  dah  masuk  perut chumel  aku . Dah  terlambat .Dushh.. rasa  macam  kepala  terhantuk  kat  dinding konkrit  sampai  benjol  3  ketul .



Kenapalah  ecah  tak  terpikir  nak  jawab  macam   makhluk  di atas  ni  jawab .heheheh. mahu  kena  sekeh    pat hari  3malam  dengan  cikgu.

Esok , dan  esok , esok , esok  ada  lagi  berbelas  paper  yang  dahku  terpaksa  jawab . Doakan  ecah  tau tau Wish  me  the  luck  okey .  Lulus  pun  kira  dah  cukup  rahmat . Nak  sambung  melantak  cekedis  sampai  kembung  pipi  sebelah . Frust  ni .

Tolonglah  otak   terchenta , janganlah  tepu  sangat .Kentalkan  saraf-saraf  otak . Manpat dengan  ilmu  yang  tiada  penghujungnya . InsyaAllah  boleh ! ㅠ.ㅠ  emo  tetibe . ahakss !


23 Sep 2012

Secret admire : Liver kena curi oleh dia .

Assalamualaikum   *tak  jawab  dosa tahu !


Kalau  di ikutkan  ini  kali  ke  patratusjuta kali,  ecah  delete  and   retype entry  ni before  ingepostkan  dengan  mata  sebelah  terpejam  rapat . Rasa  macam  was-was  bila  nak  taip  pasal benda  alah  ni.  JAKIM   pernah  cakap  kalau  rasa  was-was  dengan  sesuatu  produk  makanan, maka  hendaklah  kita  jauhi   makan  itu . Takut  Haram .  Tapi . Ada  kena  mengena dengan  apa aku  nak  membebel  ni ? =,=

Kalian  yang  tiut-miut-ciut-siut , entri  kali  ini  agak  berbaur  kejiwangan  tahap  minta  penampar dengan  jari  kelinking . Harap  anda  semua  sudilah  baca , mulakan  dengan  Bismillah  ye . ^_^
Saya lah  pemilik  belog  ni . Hi !
Kononnya  ada  satu  kuasa  si  Harry  Potter  yang  sihir  ecah  sehinggakan  ecah  mula  admire seorang   lelaki  merangkap  prince  charming  si  pengarang  jantung ,hati , ginjal  dan  perut . Tak dinafikan  ecah  pantang  dan   memang  suka  tengok  mamat-mamat  yang  ala-ala  Korean . Bukan macam  oppa  gangnam  style  okey . Tak  pun  muka  yang   teserlah  kelakiannya  yakni  Aaron Aziz terchinta .* Duta  Yogurt  kot * .Mesti  tangkap  cintan  punya  kalau  usha    dorang . Papepun . Itu cuma  SUKA  sebab encem. bukannya  JATUH  CINTA  seikhlas  hati. Lain  tahu .


Ni  kali  pertama  ecah  betul-betul  sukakan seseorang  memandangkan  ecah  menyandang  jawatan Pengerusi kelab  ANTI-COUPLE   daerah  istana  pasir  4 tahun berturut-turut .


Tahun  2012  boleh  di isytiharkan  sebagai  tahun  yang   paling  banyak  ecah  termenung , mendongak , terlentok memikirkan  seseorang   daripada  kaum  ADAM  ni . Ecah  gelarkan  lelaki  tu   "Oppa". Nak  membajet  korea  la  kononnya . Puih . Muka  melayu  tulen , pun  nak  keret  macam  korean  couple  ke ? *mesti dalam  hati  hampa  duk  kata  macam  ni  kan ?

Pada  mulanya , ecah  cuma   admire  beliau  sebab  rupa  beliau   ada  iras-iras  penyanyi  Korea yang ohsem lagi  comel  --> Jang  Wooyoung .  Tapi . Makin  lama  makin  bermaharajalela  pula  perasaan suka  ni. Orang  kata , ikut  kata  hati  lebih  afdal. Hati  ecah  yang  gebu  sokmo  ni  mengatakan dia laki  yang  budiman ,  baik  dan   sebagainya.  Kira  semua  benda  baik  ada  tang  dia.

-WOOYOUNG2PM- 70%   muka  oppa  macam  beliau >.< 
Kami  tak  pernah  bersua  atau  berkomunikasi  . Tuihhh *ayat  skema  habis * . Dan  ecah  cuba  nak menjadi  secret  admire  yang  setia.  Meskipun  ecah   rasa  oppa  tak  pernah  sedar   langsung akan   kewujudan  ecah  disekolah .Ye laa , Ecah  bukan  budak  HOT  pung !


Dalam  bulan Mac 2012 :
Tenenenenen .  Tetiba  BFF   Oppa  mula  mengacau  dan  menghuru-hara  kan  hidup  dahku yang  seyogianya  sudah  tak  ketahuan  hala . Sampai  lah  satu  masa, kawan  kepada  oppa  ni menyampaikan    berita  yang  mampu  buat  gigi  rebit  ecah  terjojol  keluar  untuk  kesekian kalinya.


   " Kawan  ____  ada  berminat  dengan  ecah , kalau  tak  kesah  nak  number  ecah, boleh  tak ?  "
     -kata  kawan  oppa  kepada  cik  ecah  yang  kecik  lagi  ohsem .

Tatkala  ini ,  ecah  berjaya  tawaf  satu  bilik  sambil  nyanyi  lagu " i lap u, u lap me , we're  a happy  family"


Mula-mula  rasa  macam  tak nak  bagi ,cause  Pak  ecah  selalu  bagi  warning  " Jangan  duk mengatai  nak  bagi  nombor  hang  kat  sesapa " ingat tu . Teringat  pesan  papaku   2 tahun  yang lepas.  Tu  dah  kira  lapuk  jugak. So, detik  tu  memang  dah  eksited  sakan  nak tahu  siapa admire  ecah . Fuhhh. Kepala  hotak  duk  membisik - Ada  juga  yang  sudi  sukakan  aku . Walaupun  aku  ni  banyak  kekurangan . *Shhreeeet.. terharu *Selepas  dua  minggu  ,ecah berjaya merelakan    nak  bagi  no  phony.


Tiba  saat  yang  dinantikan *drum  please * Tarrraaa... seseorang  mecej  jua  akhirnya .Then -.-' ecah  dapat  tahu,  ghupenya  selama   ni  yang  jadi  s.admire   ecah  ialah  OPPA  jugak  . Oh maaaiii ,rasa  nak  menyorok  kat  belakang  pintu . Serius  memang  lidah  dan  gigi  rebit  terkelu seribu  bahasa. Ya  Allah,  apakah  ini  namanya  takdir . cheewaah

Just  Imagine  , orang  yang  kita  suka  sampai  kita  rasa   tahap  makan  tak  cukup , tidur  tak berbantal , mandi  sampai  bil  tahap  sifar  dan  yang  ecah  rasakan  dia  langsung  tak sedar  ecah  ni wujud  sebenarnya  merupakan  admire  ecah  jugak  selama  ni . Cuma  Tuhan  saja  yang  tahu betapa  riangnya  hati  ni

Namun ,  sampai  sekarang  kami   hanya  berkawan  . Kawan  sahaja . Tak  ada  "SPECIAL " tau . Ecah  pun  lebih  focus  on study . Tahun  depan  nak  SPM   dah  hoi. Hentikan  segala  perasaan karat-karat  ni . Masa  depan  ecah  akan  lebih  cerah  kalau   ecah  try  untuk  lupakan  segala mainan hidup  pelajar  ni .
                                                   
maceehhh  sweetheart  sudi  baca  Malu  lah  pulak  tulis  pasal  suka suka ni .LOL .

12 Sep 2012

Busy . Sibuk . Macam Lebah T.T

                       

Assalamualaikum 
                    
Apa  khabar  si cantik  dan si kacaks  sekalian . Mesti  kembang  10 cm   lubang  hidong -..- .hehe.Yummm.Yummm. Tengah makan  cekodok  panas sdn.bhd . Nampak  tak! bertapa  sibuknya  keadaan  ecah  sampai  makan  sepuluh  ketul  cekodok  sekaligus  sambil  menaip .

Ecah  sekarang  cuba  menyelit   dan  mencari  waktu  senggang  bagi  menghapdet  blog busuk  ni. Pelbagai  onar  dan  rintangan  yang  terpaksa  ecah  tempuhi  semata-mata  tak  nak  tinggalkan  belog ni  jadi  tapak terbengkalai  berpuntianak .


Hidup  sebagai  insan  bergelar pelajar  yang  berusia  16 tahun  pada  18 Mei  lalu *Promote birthday .Tralala. bukannya  senang  macam  kita  melantak  sepinggan  dua  nasi  lemak  . Susah  tau . Ingat  bila  dah  jadi  senior  Form 4  ni  boleh lar  baring-baring  sambil  silang  kaki  tinggi  kat  kerusi  apek  kedai  simpang 4 . Dusta  semuanya . duaribuduobelas lah .Tahun   yang  paling  sibuk  bagi  ecah .


Kalau    zaman  kegemilangan  PMR  dulu  boleh  lagi  terbongkang  4-5  jam  atas  katil  empuk  dan  gebu .Tapi. sekarang  nak  duduk  sipi  atas  katil  pun  rasa  bersalah  sebab  fikirkan  omwork  yang  melambai-lambai . Karang  tak  siap , terpaksa  pakai  losyen  berlepat-lepat  kat  tapak  tangan  sebelum  ke  sekolah . sebatang  roti  panjang  menanti >.< . Tak  pun  berlatih  bunyi  donald  duck  awal-awal ,prepared kalau  kena  jalan  itik  keliling  sekolah . hoho .Ecah  budak  baik. Homwork  sume  berrrehhhh. Bangga  pulak puji  diri  sendiri. ahaaks!


Namun , semakin  menghampiri  hujung  tahun . Rasa  macam  diri   seperti  seekor  lebah  kecik  yang  teramatlah  busy  memanjang ." aikk . ada  latihan  sketsa  lar".  "hadoi , kena  ajar  adik  baca  sifir", "Ulangan  citer  adam-hawa  lah" , " kena  hantar  folio  esok " . Bertepik  tak tentu  hala  tatkala  pelbagai  benda  tak  dijangka  berlaku . Suasana  yang  asalnya  gembira  tahap  gaban  terus  lenyap  pabila  tehingat  akan  benda-benda  yang  belom  langsai.  Adoish . Tergendala  segala  program  daku . sobsob .



Kesibukan  yang  melanda  ecah  hanyalah  2.169%  berbanding  rutin   PM  yang jauh  lebih  sibuk . Respect  mereka . Macam  mana  lah  ecah  nak  hadapi  keadaan  ni  kalau  baru  diuji  sedikit  dah  mula  hantuk kepala  kuat-kuat  kat  dinding =.= . Kekadang  benda  yang  tak  sepatutnya   ecah  sibuk   yang  buat  ecah  makin  gian  nak  menyibuk . Memang  tak  dinafikan  sifat  mazmumah  iaitu  Bertangguh  merupakan   penjenyah  utama  yang  buat ecah  sibuk  gilos  time  last  minit. Fuhhh *Tiup  jauh-jauh  sifat  tu *


Hows  kehidupan  ecah  bila  dewasa  nanti ?*emotional  tetibe* Disebalik  hati  yang  comel  lote  ni ,  tersemat  satu  cita-cita  yakni  nak  jadi  Doktor. Doktor  apa ? masih belom  dikompomkan . Doktor  cinta  pun  boleh  kot.  hemohemo ,gatalnya  aku . Hidup  sebagai  doktor  maybe  patpulohjuta  kali  ganda   sibuk daripada  hidup  ecah  yang  tak  ketahuan  hala  ni  . So  papa pun  ecah  kena   cari  cara  nak sentle  hal  ini  dengan " Encik  Sibuk"  yang   dengki  gila  ni!
                                  
          
Thanks  sudi  baca   kisah  kekalutan , kekilaun  , kecelaruan dan  kesibukkan   diri  ini.

4 Sep 2012

Raya Raya . Oh yeahh ! I ENTRY BERGAMBAR I

         Assalamualaikum my Sunshines 

Vroooom ooom.. *bunyi  vacuum  versi  Pak  Mat  Tempe Kg.Jerai . Sibuk sesibuknya  mencuci  dan  menyental  belog  NURAISYAH  agar   sesuci  yang  mungkin .haha.  Dah Berhabuk , berdebu , berkerinting ,  bersepah-sepah dan  berpeleseran keturunan Spiderman  kat  blog  ni .


Dah  berabad  lamanya   Ecah  tak  menghapdate . Boleh  bilang  guna  rambut  adik  ecah,  berapa  lama  tak  bukak  blog  tercinta  ni . Sampai  Mr. Spiderman  siap  buat  ucapan  Selamat  Hari  Raya  Cik  Ecah pemalas  yang  tegar  dan  cintahatiaaronaziz! *suke-2


Hanya  ucapan  maaf  mampu  dahku  katakan .  Tak  ada  duit  raya  yang  akan  diberi . hehe. 
Kononnya  tengah  bow  ala-ala  orang  korea  kat  tengah  rumah  flat  patpuloh  tingkat  tanda  menyesal  tak  terhingga  kerana  meninggalkan  belog  sendirian  dan   ecah  susun  sepuluh  jari  sebab  tak  layan  segala  komen & pujian  yang  ada. Puihh. Macam  beribu-beriban  je  yang  baca  entry  ecah  selama ni . Padahal  seketul  dua  je  yang  sanggup  besarkan  mata  cokelat,  baca  entri  ecah  yang  t'sangatlah  ohsem .Terpaksa  puji  diri-sendiri -.-'



So, entry  kali  ni  nak  share  pasal   baraya di   Kampung  halaman  tersayang . *Lagu  Balik  Kg  please.  hehe.  Semua  blogger  terhebat  dah  khatam  cerita  lebat-lebat  pasal  sambutan  raya  dorang, tinggal  budak  chumel grrr-.-'.  ni  je  yang  baru  terhegeh-hegeh  nak  manaip setelah  hampir  dua  minggu  setengah  kita  menyambut  1Syawal .


Raya  tahun  2012 , ecah  dan  family  beraya  di  Kodiang, Kedah  Darul  Aman.  Kami  sambut  secara sederhana  saja. Memang  setiap  tahun  macam  ni  pun =.= . 


Ecah  tak  tahu nak  gambarkan  acener  perasaan  sebenarnya  beraya  di  kampung . Bajet  jadi  budak  perantaun     pulang  ke  kampung  je.  Yang  paling  best  pun  kat  kampung,  time  tunggu  giliran  bersalaman  cium  tangan, menangis  teresak-esak  memohon  maaf    dan  waktu  berkumpul  beramai -ramai  serta  hati  macam  nak  pecah  melangut  tunggu  pengumuman  raya  bersama  sedara  sepupu  sepapat  selepat  plus  jiran  sebelah  rumah . 

Semasa  di  kampung :

Pagi-pagi  raya , lepas  siap  comel-comel , tengok  orang  takbir  kat  tv , telan  seketul  dua  ketupat  dan  balas  sepantas  kilat  message bestie  . Ecah  dan  adik-adik  pergi  tunaikan  solat  Sunat  Hari  Raya  kat  madrasah  ___ *tak da  signboard. memang  rutin  every  year .


                                               Ustazah  ecah ,Ewan,  Fahmi  dan Dinie^^

Lepas  solat , lepaskan  gian  ambil  gambar banyak-banyak   sampai  terkeluar words "BATTERY  LOW " kat  Camera.  Buehahaha. 


Raya  tahun  ni  kami  berpakat   nak  sedondon  colour  biru  turquoise . Biar  dari  500 M ,  orang  dah  nampak  gelombang  biru  nak  pergi  terjah , serang  rumah  diaorang.  Tapi .  Sampai  sekarang  masih tak  paham  kenapa  setiap  kali  tangkap  gambar  tetiba  kaler  biru  tu  nampak  macam  biru  biasa -.-'

Gambar  paling   tak  ready  ecah   tempek  kat  sini >.<'
Tetiba  ada  seketul  kaler  pink  kat  tengah-tengah  power  rangers  biru  . Tak  nak   show  off  baju  raya  lagi  time  ni .  Simpan  rapat-rapat  dalam  lembari .

Ni  baru  gambar  bersama   keluarga  Pak  Ngah  tersayang .  Tak  campur  dengan  generasi  ke-2,3, dan  4 . Kang  terpaksa  crop  kepala-kepala  mereka .


Dah  nak  tengahari  tetiba  datang  perasaan  takbur  dan  riak  nak  tunjuk  baju  raya . *sengeh*  . Baru  terkedek-kedek  pergi  tukar  baju .  Nak  ambik  gambar  keluarga  kat  kedai   kg sebelah  katanya .  Tapi . Bohong  belaka. Fakta ,  tangkap  gambar  kat  kerusi  antik  peninggalan  moyang  ecah je. T.T Sobsob.


Balik  kampung  belah  ayah  kat  Perlis  petang  tu  juga . Alahai . Dekat  je  pun . Baru  nak  lipat  sarung  cornflakes  dah  sampai  kat  kg  ecah .


Pemandangan   tepi  rumah  tok  ecah .   Tenang  dan  nyaman  kan .  Rasa  macam  nak  seret  bantal  tilam  , tidur   kat  tepi  bendang  ni.  Tak ada  gambar  raya   kat  sini  . Tak  sempat . Kunonya  alasan  aku ~

In  Sya Allah ,  entry  ni   akan  bersambung  jika  tahap  kerajianan  cik  ecah  muncul . Final  exam  dah  dekat . So  , tak  boleh  membebel  sorang-sorang  kat  depan  lappy  lagi   kena   baca  buku  sampai  muntah    balik   kueh  raya  almond london  sebalang . haha . 


Akhir  kata,  SELAMAT  HARI  RAYA . MAAF  ZAHIR  DAN  BATIN . Kalau  sepanjang  penulisan  ecah   selama  ni  ada  yang   terkecikan  hati  kalian .Maafkan  la  saya . Duet  raya  boleh  post  kat   rumah.  Ecah  terima  dengan  hati  terbuka  dan  gumbiranya  sambil   sumbat  lembang  3 bijik  dalam  mulut .


p/s: entry  kali  ni  saja  nak  bagi  mata  korang  juling  sekejap. Entry  cecah  lantai  bak  kata  kak  yuyu

15 Aug 2012

Apabila Adik Mula Pandai ......

Assalamualaikum 














































Dia  comel ,tampan , kacak  dan  macho  macam cintahatiku , Aaron Aziz .haha   .Bukan  kemain  ecah  describe  pasal  adik  bongsu  kechentaannn  keluarga  ni .


Muhd. Dinie  Irfan  nama  diberi . Omey  tak  nama  dia ??  kalau  letak   seketul   perkataan  yakni  Aaron  kat  depan  tu  mesti  lagi   chummel  kan  .huhu . Dinie   bermaksud  Agamaku  dan  Irfan  ialah  pengetahuan .  Indahkan  nama  beliau  .  Harap   perangai  beliau  bila  dah  besar  gedabak  nanti  sedebik  macam  nama  yang  termaktub  dalam  birth  certificate .


Satu  habit  beliau  yang  membuat  ecah  terkejut  sampai  terkeluar  gigi  rebit  tersayang.sobsob T.T Beliau suka  self-cam ,candid , bergambar  dengan  menggunakan  alat  telekomunikasi  bergerak   cokia  ecah   tanpa  mendapat  cop  kebenaran  dari  dahku  dulu .


Lalu  bersepah lar  beberapa  habuan  gambar  tanpa  had  dalam  phony . Antaranya  gambar  di  atas.  Dia   ohsem  dalam  berposing  ala-ala   lee min ho . tapi . Dinie  tak  boleh  buat  sign  peace.  aneh !


Dinie  sekarang  dah   masuk  umur  duatahun . Alhamdulillah , dia  kini  boleh  membaca A B C . Ecah  time  seusia  Dinie  tak  tahu  apa  satu . Hisap  botol  susu  perisa  milo   expertlah  . Budak-budak  zaman  alaf  digital  semuanya  main   kaih-kaih  guna  jari   dekat  iPad je  . ermmm .  untunglah . Ecah  dulu main  masak-masak  guna  tanah  liat  kononnya  nak  buat  cekodok  perisa  cokelat  dengan  jiran  sebelah  .


Papepun ,  ada  adik  memang  best  meskipun  rambut  selalu  kena  kesat  dengan  susu , kena  marah  bertalu-talu  dengan  mak *adik  shows  thumbs up  time  ni ,  terpaksa  layan  dia  walaupun  homework  bertimbun  -.-' ,  tak  dapat  tengok  rancangan  tercinta  sebab  adik  layan  kartun . tappii   waktu-waktu  cenggini  lah  kita  nak  beramah  mesra  nanti  dah  besar   semua  ni  belum  tentu   akan  berlaku  lagi .

Kak Long  ♥ sayang  dinie  sangat sangat . muahhhh *ketempek  kat  pipi  sikit  :')

Total Pageviews