10 Oct 2012

OHHH Maaiii, kizif !

Assalamualaikum  

Bajet  tenang  dan  riang  lepas  balik  sekolah  hari ni . Senyum-sengeh  sampai  ke kening  siap  bermesra bagai  dengan  adiks (plural -adik  ramai  sangat) . tapi . Dalam  hati  yang  comel ni  sebenarnya macam  retak  menanti  rentung  . Otak  kata  relax and  chill lah  Nur Aisyah  benda  kecik  je  pun. Demm . Aku  tak  nak jadi  hipokrit  lagi .
                            

Hari  ini  10/10/12 . Bukan  tarikh  mati  tikus  tersayang . Bukan  tarikh  lahir  mak  cik  Jemah  sebelah  rumah . tapi . *makan  cekedis  kejap * Hari.. ecah .. mula  ...periksa.. akhir .. tahun ..(bajet  jerit  dalam  serombong  asap) . Fine. Nampak  macam   - Bapak  mengada-ngada  budak  ecah ni , exam  je pun !- Tahukah  kalian yang  tiut  miut  ,  paper  apa  yang  ecah  terpaksa  jawab  hari  ini ?? KIZIF *terbalikan* >.< bukan  tak  paham  lagi  kot -,-' F..I..Z..I..K   sila  senyum  ramai-ramai  :)

 
 Beliau   genius .  terkelu  lidah  dahku 

Baru  jawab  papar 2 dan 3  tapi  rasa  macam  jawab  1000 soalan  add math .  Kelapa  kepala dah  pening-pening  langau . Dapat  kertas soalan ,  mula-mula  senyum  makin lama  makin  pupus  senyuman tu.

    Cikgu: Sila  check  muka  surat  kertas  soalan , cukup  muka  surat tak ?

     Ecah : *bukak  satu-satu , tapi  tak  pandang  atas  cuma  tengok  number  muka  surat  kat  bawah *

    Cikgu : ada  masalah  tak ?

     Ecah : Tak  da  ! senyum :)
               *glurp . alamak. terpandang  soalan . mati  lah  aku . aku tak  baca  eksperimen  tu . T_T

Sementelah  tu , mulalah  aksi  mengeliang mengeliut . letak  pensil  kat  hidong . Tulis  ayat-ayat  retis  kononnya  tanda  mohon  maaf  kat  cikgu . Minum  air  sebotol  terus. Minta  izin  nak pergi  toilet nampuluhjuta kali .  Gila  teruk  aku  ni . Arrhhhh .. kenapa.. kenapa.. ulang  patlibu kali . Kenapa  aku  tak baca  eksperimen tu . Grrr -.-'  menyesalnya  dan  rasa  bersalah  tahap  gaban  kat  cikgu . Huarhh . Ecah pandang  kanan , orang  sebelah  boleh  lena  dengan  aman  dan  sejahtera . aku ? buat  puisi   berlagu shahdu  taman  kektes  boleh lah .


At  least, ecah cuba  yang  terbaik *Sedapkan  hati *  lantak  pi  lah, apa  nak  jadi , jadilah .. ecah  redha  seadanya .  Padan  muka  aku . Siapa  suruh  duk  menggatai   layan  citer  Harry  Potter  sampai  terjojol  bijik  mata . hurm, nasik ayam  dah  masuk  perut chumel  aku . Dah  terlambat .Dushh.. rasa  macam  kepala  terhantuk  kat  dinding konkrit  sampai  benjol  3  ketul .



Kenapalah  ecah  tak  terpikir  nak  jawab  macam   makhluk  di atas  ni  jawab .heheheh. mahu  kena  sekeh    pat hari  3malam  dengan  cikgu.

Esok , dan  esok , esok , esok  ada  lagi  berbelas  paper  yang  dahku  terpaksa  jawab . Doakan  ecah  tau tau Wish  me  the  luck  okey .  Lulus  pun  kira  dah  cukup  rahmat . Nak  sambung  melantak  cekedis  sampai  kembung  pipi  sebelah . Frust  ni .

Tolonglah  otak   terchenta , janganlah  tepu  sangat .Kentalkan  saraf-saraf  otak . Manpat dengan  ilmu  yang  tiada  penghujungnya . InsyaAllah  boleh ! ㅠ.ㅠ  emo  tetibe . ahakss !


12 comments:

  1. Ktorang blogger baca je apa yang entry dipublish . hehe

    Goodluck on your paper ! ^^

    ReplyDelete
  2. wish u luck sis :-) kurangkan cekedis ek time exam ni.hehe

    ReplyDelete
  3. @aliff haikal : thanks sudi baca :) terharu ni. InsyaAllah boleh!

    @Nor Zilla Sensei : maccehhh sis . hehe. ngidam nak melatak cekedis time-2 stress ni.huhu^^

    @irwan rasid: Amin .mintak dipermudahkan :')

    ReplyDelete
  4. haha..sbr2..
    apepun gud luck ok..jgn tlalu bnyk o9..;p

    stdy smart ^_^

    -selamt hari raya aidiladha-

    ReplyDelete
  5. chaiyok2...sabo je lah syg oi...hehe

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum..hello!!kite same umur la!!!exam...fizik!!wow...susah sgt...feel free to visit me..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...allo!!umur kite same...fizik..killer lah...taun depan SPM..hahaha...feel free to visit my blog yah..

    ReplyDelete
  8. hehehe...lain kli study btul2 akak ! ngee... sudah trhntuk bru trgdh...=.=

    ReplyDelete
  9. hehe , good luck !

    soalan fizik kan ?
    kalau fizik , mun angkat bendara putih dulu . hehe XD

    ReplyDelete
  10. hahahaha... teringat lak zaman sekolah dulu.... btw gud luck yer... moga berjaya... ^-^v

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~