23 Sep 2012

Secret admire : Liver kena curi oleh dia .

Assalamualaikum   *tak  jawab  dosa tahu !


Kalau  di ikutkan  ini  kali  ke  patratusjuta kali,  ecah  delete  and   retype entry  ni before  ingepostkan  dengan  mata  sebelah  terpejam  rapat . Rasa  macam  was-was  bila  nak  taip  pasal benda  alah  ni.  JAKIM   pernah  cakap  kalau  rasa  was-was  dengan  sesuatu  produk  makanan, maka  hendaklah  kita  jauhi   makan  itu . Takut  Haram .  Tapi . Ada  kena  mengena dengan  apa aku  nak  membebel  ni ? =,=

Kalian  yang  tiut-miut-ciut-siut , entri  kali  ini  agak  berbaur  kejiwangan  tahap  minta  penampar dengan  jari  kelinking . Harap  anda  semua  sudilah  baca , mulakan  dengan  Bismillah  ye . ^_^
Saya lah  pemilik  belog  ni . Hi !
Kononnya  ada  satu  kuasa  si  Harry  Potter  yang  sihir  ecah  sehinggakan  ecah  mula  admire seorang   lelaki  merangkap  prince  charming  si  pengarang  jantung ,hati , ginjal  dan  perut . Tak dinafikan  ecah  pantang  dan   memang  suka  tengok  mamat-mamat  yang  ala-ala  Korean . Bukan macam  oppa  gangnam  style  okey . Tak  pun  muka  yang   teserlah  kelakiannya  yakni  Aaron Aziz terchinta .* Duta  Yogurt  kot * .Mesti  tangkap  cintan  punya  kalau  usha    dorang . Papepun . Itu cuma  SUKA  sebab encem. bukannya  JATUH  CINTA  seikhlas  hati. Lain  tahu .


Ni  kali  pertama  ecah  betul-betul  sukakan seseorang  memandangkan  ecah  menyandang  jawatan Pengerusi kelab  ANTI-COUPLE   daerah  istana  pasir  4 tahun berturut-turut .


Tahun  2012  boleh  di isytiharkan  sebagai  tahun  yang   paling  banyak  ecah  termenung , mendongak , terlentok memikirkan  seseorang   daripada  kaum  ADAM  ni . Ecah  gelarkan  lelaki  tu   "Oppa". Nak  membajet  korea  la  kononnya . Puih . Muka  melayu  tulen , pun  nak  keret  macam  korean  couple  ke ? *mesti dalam  hati  hampa  duk  kata  macam  ni  kan ?

Pada  mulanya , ecah  cuma   admire  beliau  sebab  rupa  beliau   ada  iras-iras  penyanyi  Korea yang ohsem lagi  comel  --> Jang  Wooyoung .  Tapi . Makin  lama  makin  bermaharajalela  pula  perasaan suka  ni. Orang  kata , ikut  kata  hati  lebih  afdal. Hati  ecah  yang  gebu  sokmo  ni  mengatakan dia laki  yang  budiman ,  baik  dan   sebagainya.  Kira  semua  benda  baik  ada  tang  dia.

-WOOYOUNG2PM- 70%   muka  oppa  macam  beliau >.< 
Kami  tak  pernah  bersua  atau  berkomunikasi  . Tuihhh *ayat  skema  habis * . Dan  ecah  cuba  nak menjadi  secret  admire  yang  setia.  Meskipun  ecah   rasa  oppa  tak  pernah  sedar   langsung akan   kewujudan  ecah  disekolah .Ye laa , Ecah  bukan  budak  HOT  pung !


Dalam  bulan Mac 2012 :
Tenenenenen .  Tetiba  BFF   Oppa  mula  mengacau  dan  menghuru-hara  kan  hidup  dahku yang  seyogianya  sudah  tak  ketahuan  hala . Sampai  lah  satu  masa, kawan  kepada  oppa  ni menyampaikan    berita  yang  mampu  buat  gigi  rebit  ecah  terjojol  keluar  untuk  kesekian kalinya.


   " Kawan  ____  ada  berminat  dengan  ecah , kalau  tak  kesah  nak  number  ecah, boleh  tak ?  "
     -kata  kawan  oppa  kepada  cik  ecah  yang  kecik  lagi  ohsem .

Tatkala  ini ,  ecah  berjaya  tawaf  satu  bilik  sambil  nyanyi  lagu " i lap u, u lap me , we're  a happy  family"


Mula-mula  rasa  macam  tak nak  bagi ,cause  Pak  ecah  selalu  bagi  warning  " Jangan  duk mengatai  nak  bagi  nombor  hang  kat  sesapa " ingat tu . Teringat  pesan  papaku   2 tahun  yang lepas.  Tu  dah  kira  lapuk  jugak. So, detik  tu  memang  dah  eksited  sakan  nak tahu  siapa admire  ecah . Fuhhh. Kepala  hotak  duk  membisik - Ada  juga  yang  sudi  sukakan  aku . Walaupun  aku  ni  banyak  kekurangan . *Shhreeeet.. terharu *Selepas  dua  minggu  ,ecah berjaya merelakan    nak  bagi  no  phony.


Tiba  saat  yang  dinantikan *drum  please * Tarrraaa... seseorang  mecej  jua  akhirnya .Then -.-' ecah  dapat  tahu,  ghupenya  selama   ni  yang  jadi  s.admire   ecah  ialah  OPPA  jugak  . Oh maaaiii ,rasa  nak  menyorok  kat  belakang  pintu . Serius  memang  lidah  dan  gigi  rebit  terkelu seribu  bahasa. Ya  Allah,  apakah  ini  namanya  takdir . cheewaah

Just  Imagine  , orang  yang  kita  suka  sampai  kita  rasa   tahap  makan  tak  cukup , tidur  tak berbantal , mandi  sampai  bil  tahap  sifar  dan  yang  ecah  rasakan  dia  langsung  tak sedar  ecah  ni wujud  sebenarnya  merupakan  admire  ecah  jugak  selama  ni . Cuma  Tuhan  saja  yang  tahu betapa  riangnya  hati  ni

Namun ,  sampai  sekarang  kami   hanya  berkawan  . Kawan  sahaja . Tak  ada  "SPECIAL " tau . Ecah  pun  lebih  focus  on study . Tahun  depan  nak  SPM   dah  hoi. Hentikan  segala  perasaan karat-karat  ni . Masa  depan  ecah  akan  lebih  cerah  kalau   ecah  try  untuk  lupakan  segala mainan hidup  pelajar  ni .
                                                   
maceehhh  sweetheart  sudi  baca  Malu  lah  pulak  tulis  pasal  suka suka ni .LOL .

12 Sep 2012

Busy . Sibuk . Macam Lebah T.T

                       

Assalamualaikum 
                    
Apa  khabar  si cantik  dan si kacaks  sekalian . Mesti  kembang  10 cm   lubang  hidong -..- .hehe.Yummm.Yummm. Tengah makan  cekodok  panas sdn.bhd . Nampak  tak! bertapa  sibuknya  keadaan  ecah  sampai  makan  sepuluh  ketul  cekodok  sekaligus  sambil  menaip .

Ecah  sekarang  cuba  menyelit   dan  mencari  waktu  senggang  bagi  menghapdet  blog busuk  ni. Pelbagai  onar  dan  rintangan  yang  terpaksa  ecah  tempuhi  semata-mata  tak  nak  tinggalkan  belog ni  jadi  tapak terbengkalai  berpuntianak .


Hidup  sebagai  insan  bergelar pelajar  yang  berusia  16 tahun  pada  18 Mei  lalu *Promote birthday .Tralala. bukannya  senang  macam  kita  melantak  sepinggan  dua  nasi  lemak  . Susah  tau . Ingat  bila  dah  jadi  senior  Form 4  ni  boleh lar  baring-baring  sambil  silang  kaki  tinggi  kat  kerusi  apek  kedai  simpang 4 . Dusta  semuanya . duaribuduobelas lah .Tahun   yang  paling  sibuk  bagi  ecah .


Kalau    zaman  kegemilangan  PMR  dulu  boleh  lagi  terbongkang  4-5  jam  atas  katil  empuk  dan  gebu .Tapi. sekarang  nak  duduk  sipi  atas  katil  pun  rasa  bersalah  sebab  fikirkan  omwork  yang  melambai-lambai . Karang  tak  siap , terpaksa  pakai  losyen  berlepat-lepat  kat  tapak  tangan  sebelum  ke  sekolah . sebatang  roti  panjang  menanti >.< . Tak  pun  berlatih  bunyi  donald  duck  awal-awal ,prepared kalau  kena  jalan  itik  keliling  sekolah . hoho .Ecah  budak  baik. Homwork  sume  berrrehhhh. Bangga  pulak puji  diri  sendiri. ahaaks!


Namun , semakin  menghampiri  hujung  tahun . Rasa  macam  diri   seperti  seekor  lebah  kecik  yang  teramatlah  busy  memanjang ." aikk . ada  latihan  sketsa  lar".  "hadoi , kena  ajar  adik  baca  sifir", "Ulangan  citer  adam-hawa  lah" , " kena  hantar  folio  esok " . Bertepik  tak tentu  hala  tatkala  pelbagai  benda  tak  dijangka  berlaku . Suasana  yang  asalnya  gembira  tahap  gaban  terus  lenyap  pabila  tehingat  akan  benda-benda  yang  belom  langsai.  Adoish . Tergendala  segala  program  daku . sobsob .



Kesibukan  yang  melanda  ecah  hanyalah  2.169%  berbanding  rutin   PM  yang jauh  lebih  sibuk . Respect  mereka . Macam  mana  lah  ecah  nak  hadapi  keadaan  ni  kalau  baru  diuji  sedikit  dah  mula  hantuk kepala  kuat-kuat  kat  dinding =.= . Kekadang  benda  yang  tak  sepatutnya   ecah  sibuk   yang  buat  ecah  makin  gian  nak  menyibuk . Memang  tak  dinafikan  sifat  mazmumah  iaitu  Bertangguh  merupakan   penjenyah  utama  yang  buat ecah  sibuk  gilos  time  last  minit. Fuhhh *Tiup  jauh-jauh  sifat  tu *


Hows  kehidupan  ecah  bila  dewasa  nanti ?*emotional  tetibe* Disebalik  hati  yang  comel  lote  ni ,  tersemat  satu  cita-cita  yakni  nak  jadi  Doktor. Doktor  apa ? masih belom  dikompomkan . Doktor  cinta  pun  boleh  kot.  hemohemo ,gatalnya  aku . Hidup  sebagai  doktor  maybe  patpulohjuta  kali  ganda   sibuk daripada  hidup  ecah  yang  tak  ketahuan  hala  ni  . So  papa pun  ecah  kena   cari  cara  nak sentle  hal  ini  dengan " Encik  Sibuk"  yang   dengki  gila  ni!
                                  
          
Thanks  sudi  baca   kisah  kekalutan , kekilaun  , kecelaruan dan  kesibukkan   diri  ini.

4 Sep 2012

Raya Raya . Oh yeahh ! I ENTRY BERGAMBAR I

         Assalamualaikum my Sunshines 

Vroooom ooom.. *bunyi  vacuum  versi  Pak  Mat  Tempe Kg.Jerai . Sibuk sesibuknya  mencuci  dan  menyental  belog  NURAISYAH  agar   sesuci  yang  mungkin .haha.  Dah Berhabuk , berdebu , berkerinting ,  bersepah-sepah dan  berpeleseran keturunan Spiderman  kat  blog  ni .


Dah  berabad  lamanya   Ecah  tak  menghapdate . Boleh  bilang  guna  rambut  adik  ecah,  berapa  lama  tak  bukak  blog  tercinta  ni . Sampai  Mr. Spiderman  siap  buat  ucapan  Selamat  Hari  Raya  Cik  Ecah pemalas  yang  tegar  dan  cintahatiaaronaziz! *suke-2


Hanya  ucapan  maaf  mampu  dahku  katakan .  Tak  ada  duit  raya  yang  akan  diberi . hehe. 
Kononnya  tengah  bow  ala-ala  orang  korea  kat  tengah  rumah  flat  patpuloh  tingkat  tanda  menyesal  tak  terhingga  kerana  meninggalkan  belog  sendirian  dan   ecah  susun  sepuluh  jari  sebab  tak  layan  segala  komen & pujian  yang  ada. Puihh. Macam  beribu-beriban  je  yang  baca  entry  ecah  selama ni . Padahal  seketul  dua  je  yang  sanggup  besarkan  mata  cokelat,  baca  entri  ecah  yang  t'sangatlah  ohsem .Terpaksa  puji  diri-sendiri -.-'



So, entry  kali  ni  nak  share  pasal   baraya di   Kampung  halaman  tersayang . *Lagu  Balik  Kg  please.  hehe.  Semua  blogger  terhebat  dah  khatam  cerita  lebat-lebat  pasal  sambutan  raya  dorang, tinggal  budak  chumel grrr-.-'.  ni  je  yang  baru  terhegeh-hegeh  nak  manaip setelah  hampir  dua  minggu  setengah  kita  menyambut  1Syawal .


Raya  tahun  2012 , ecah  dan  family  beraya  di  Kodiang, Kedah  Darul  Aman.  Kami  sambut  secara sederhana  saja. Memang  setiap  tahun  macam  ni  pun =.= . 


Ecah  tak  tahu nak  gambarkan  acener  perasaan  sebenarnya  beraya  di  kampung . Bajet  jadi  budak  perantaun     pulang  ke  kampung  je.  Yang  paling  best  pun  kat  kampung,  time  tunggu  giliran  bersalaman  cium  tangan, menangis  teresak-esak  memohon  maaf    dan  waktu  berkumpul  beramai -ramai  serta  hati  macam  nak  pecah  melangut  tunggu  pengumuman  raya  bersama  sedara  sepupu  sepapat  selepat  plus  jiran  sebelah  rumah . 

Semasa  di  kampung :

Pagi-pagi  raya , lepas  siap  comel-comel , tengok  orang  takbir  kat  tv , telan  seketul  dua  ketupat  dan  balas  sepantas  kilat  message bestie  . Ecah  dan  adik-adik  pergi  tunaikan  solat  Sunat  Hari  Raya  kat  madrasah  ___ *tak da  signboard. memang  rutin  every  year .


                                               Ustazah  ecah ,Ewan,  Fahmi  dan Dinie^^

Lepas  solat , lepaskan  gian  ambil  gambar banyak-banyak   sampai  terkeluar words "BATTERY  LOW " kat  Camera.  Buehahaha. 


Raya  tahun  ni  kami  berpakat   nak  sedondon  colour  biru  turquoise . Biar  dari  500 M ,  orang  dah  nampak  gelombang  biru  nak  pergi  terjah , serang  rumah  diaorang.  Tapi .  Sampai  sekarang  masih tak  paham  kenapa  setiap  kali  tangkap  gambar  tetiba  kaler  biru  tu  nampak  macam  biru  biasa -.-'

Gambar  paling   tak  ready  ecah   tempek  kat  sini >.<'
Tetiba  ada  seketul  kaler  pink  kat  tengah-tengah  power  rangers  biru  . Tak  nak   show  off  baju  raya  lagi  time  ni .  Simpan  rapat-rapat  dalam  lembari .

Ni  baru  gambar  bersama   keluarga  Pak  Ngah  tersayang .  Tak  campur  dengan  generasi  ke-2,3, dan  4 . Kang  terpaksa  crop  kepala-kepala  mereka .


Dah  nak  tengahari  tetiba  datang  perasaan  takbur  dan  riak  nak  tunjuk  baju  raya . *sengeh*  . Baru  terkedek-kedek  pergi  tukar  baju .  Nak  ambik  gambar  keluarga  kat  kedai   kg sebelah  katanya .  Tapi . Bohong  belaka. Fakta ,  tangkap  gambar  kat  kerusi  antik  peninggalan  moyang  ecah je. T.T Sobsob.


Balik  kampung  belah  ayah  kat  Perlis  petang  tu  juga . Alahai . Dekat  je  pun . Baru  nak  lipat  sarung  cornflakes  dah  sampai  kat  kg  ecah .


Pemandangan   tepi  rumah  tok  ecah .   Tenang  dan  nyaman  kan .  Rasa  macam  nak  seret  bantal  tilam  , tidur   kat  tepi  bendang  ni.  Tak ada  gambar  raya   kat  sini  . Tak  sempat . Kunonya  alasan  aku ~

In  Sya Allah ,  entry  ni   akan  bersambung  jika  tahap  kerajianan  cik  ecah  muncul . Final  exam  dah  dekat . So  , tak  boleh  membebel  sorang-sorang  kat  depan  lappy  lagi   kena   baca  buku  sampai  muntah    balik   kueh  raya  almond london  sebalang . haha . 


Akhir  kata,  SELAMAT  HARI  RAYA . MAAF  ZAHIR  DAN  BATIN . Kalau  sepanjang  penulisan  ecah   selama  ni  ada  yang   terkecikan  hati  kalian .Maafkan  la  saya . Duet  raya  boleh  post  kat   rumah.  Ecah  terima  dengan  hati  terbuka  dan  gumbiranya  sambil   sumbat  lembang  3 bijik  dalam  mulut .


p/s: entry  kali  ni  saja  nak  bagi  mata  korang  juling  sekejap. Entry  cecah  lantai  bak  kata  kak  yuyu

Total Pageviews