23 Aug 2015

Hari Merdeka Raya || entry bergambar #1

Assalamualaikum dak dak cun sekalian

Ecah  nak  campak balik  ke  zaman  matriks, mana  tak  teringatnya  setiap ketul barang  dalam  bilik  aku  ada  sentimental  dengan  matriks. benci  betul  sebab  asyik  nak  throwback  manjang.

tadi  boleh  pulak  terjumpa  sketch paper  khemah siap  ada  tompokan air  milo, lantas  membawa ecah  berlayar  bersama lautan seribu kenangan. cewah kemain ayat  kau  ye syah
 

"Siapa  boleh  hias  khemah  untuk  Hari  Malaysia? any volunteer?",soal si  aida  di  hadapan  warga B1  yang  sibuk  nak  berambus  keluar.

krik  krik..

"T8........", suara  garau  milik  jejaka  T7 berkumandang. aku  tersentak "dayum  siapa  berani  laung  nama  kelas  gua ni"

Suara  rakyat  B1T8  merungut  nun  di hujung  belakang  hall. aku  turut  meriuhkan  suasana  yang  tak  memerlukan  aku  bersuara  pun. aku  angguk  je  lah  tanda  setuju -_-

"Syah  kita  mana  cukup  masa  nak  hias  khemah jadah  ni? betul ke  kau  setuju?"

aku  senyum (bajet  kool  lah  ni weh)- secara  rasminya  kelas  kami  diwakilkan satu  kuliah  untuk  buat benda  yang  memerlukan  pengorbanan  masa  dan  kerjasama yang  padu jitu berkutu.

habis  kelas, aku  khononnya  nak  rehatkan  diri  di  bistro  walaupun  keadaan sesak  nak  mati.aku  pun  terus  curahkan  idea atas  sekeping  kertas  conteng.Plan  apa  nak hias  khemah, nak  letak spotlight or  maybe  banner sebesar  iklan  tepi highway, mungkin  aku  buat cincai marba,biar  padan  muka  B1  tapi  aku ni professional,kerja  aku  kena tiptop  dan  meletoppp (bayangkan  keluar  api  dari  mata  aku)hahaha


Petang  sabtu (13/9/2014)

Aku  dan  teman-teman  dah  mula  buat persiapan, semua pakat turun  anjung  tinggalkan assignment berlungguk, berpisah  dengan katil ,cancel date semata-mata  nak  buat bendaalah ni.

 kesayangan  hati sangat ni.masa ni  syirah dan  sarah  tengah  cuba berunding  dengan wak  doyok. hahaha 'pinjam bendera' sekali . mereka semua curah  idea  macam-macam lepas  tu  buat  kerja kemas  dan  efficient. mana  nak  dapat  species macam  ni  hoi.

sebelum  maghrib,kami  balik  siap  mandi wangi wangi. Lepas  solat  isyak  lagi  sekali  aku  suruh  mereka  berkumpul  siapkan  decorations. Ketupat, bendera  , bintang and  segala jadah  yang  lain.

sorry gais, ecah az malas remove red eye. harap  maklum huhu
ada  jejakas T7  yang  sudi  tolong  walaupun hakikatnya  mereka  datang  lepas  aku  sindir  pedas.hambek.Thank you  ijat, emeer , iqbal T_T  lepas  kes ni, terus  jadi  rapat tau.




lagi  sekali  aku  malaih remove red eyes. hahaha  girl with blue bawal on, Syaza  sayang (T3)! ahaks  dia  master buat  ketupat  anyaman tu. kiteorang  gigih  belajar  dengan dia  walaupun  the outcome  buruk gila.aku give up >_< sibuk  jugak  malam tu, kehulur  kehilir  cari  kotak, lepas tu  kena guide masing-masing. Wallahi , classmates  gua  sungguh  talented  dan  kerja dorang  pun not bad (usap  dagu). semua siap, tunggu  nak  gantung  je.


Kiteorang blah  lepas  uncle  guard  suluh  muka  kiteorang  dalam  gelap.halau lahh...
sebelas  malam baru  balik  bilik. sobsob  and  i still  remember  piqa  dukung  aku  turun tangga  and  i almost  cry  sebab  cuak.hahaha.


terharu  sampai  sekarang  bila segerombolan  classmates  sanggup  bazirkan masa  dan  ikot  apa  aku  rancang  tanpa  bantah ^_^  sayang kalian

sambung part 2...

20 Aug 2015

11 days to go

Assalamualaikum uols!

Rasa derhaka  selepas  abaikan  blog  yang suatu  ketika dahulu  menjadi  pentas  tarian  jari  jemariku. Kini  hanya  dihiasi  telur  puan labah labah. (bayangkan  masa  tengah  taip ni ecah  terlolong  sebab  nampak  spiders  everywhere)



Topik  ecah  untuk  entri sendu kali ni, 11 hari  yang  dinanti (yeke -__-) Alhamdulillah  dapat  tawaran  sambung   ijazah  sarjana  muda. blurr?? degree weh . yess degree. Dapat  kat  mana semua  tu, ecah rahsiakan dulu tau. pfftt, padahal  hampir  separuh  bloggers tahu  aku  sambung mana. Terima  kasih  sebab  eksaited  untuk  ecah  walaupun  empunya  diri  masih  mencangkul  mencari  semagat  belajar. 


empat bulan  cuti  beb....

enkorang  mohon ngerti  perasaan  budak  yang   dah bercuti  panjang nih


bersyukur  sangat  and  rasa  macam :  Walawehh   syah  nak  jadi  dak-dak  Uni. hohoi  asal  aku  rasa macam  umur 13  tahun  lagi. peghasonn

Selalu  orang  kata  degree's  life ni  lagi  smooth  and  tak  padat pat pat  macam  matriks. ecah was-was  nak  percaya. walaupun  perit  aku  telan  kata-kata  mereka, dihadam oleh  asid   perut  lalu dibawa  ke  large intestine. apa  aku  merepek ni bengong. ahaks


life is getting harder. mana  boleh  nak  goyong  kaki  selalu, kang tercabut  tempurung  lutut  dah  satu  hal  nak  mengesot  pergi  hospital. konklusinya, ecah  dan rakan-rakan  bakal  masuk  satu  alam baru.  alam universiti ler. kalau  mati  muda, masuk ke alam barzakh la.

ecah az  dengan  ini - sambil  ditemani  percikkan  ayam  percik, mengucapkan  selamat  maju  jaya  buat  rakan-rakan  yang sekarang tengah  gelabah  tatahuan  hala  buat  persiapan.Siap baling  laptop  tak  dapat  bukak  website ptptn. Pray for ecah okay ;)

k bye

3 Aug 2015

Drag Me Down


 "All my  life  you  stood  by me when  no one  else  was  ever  behind  me"

apak  besar  gua  tempek  gambar  lelaki-lelaki  masa  depan  ecah hahahah

bila lelaki  masa  depan  ecah  release  lagu  baru, terus download  sampai  nak  nangis  dengar  suara  oppa  Harry. Lepas tu kalau  pergi  beraya  rumah  orang, ecah request  selamba  badak  nak  dengar  lagu  Drag Me Down ni, lagu  air  mata  syawal  semua  boleh dah  kot  simpan  raya  tahun depan  sebab  dah masuk berapa belas  syawal  dah kan.


Selepas beberapa  bloggers  email  dan  whatsapp  suruh active berblog, ecah  yang rajin dan  kudus  ini  terus  terkam  lappy. hahaha  tolonglah  paksa  diri  korang  percaya.


ni  random  post  je tau  sebab  ecah  sekarang  tengah  berehat  sementara  mampu. Cuti  tinggal  sebulan  lagi oi  dan  ecah  tak tahu  apa yang  ecah  buat  sepanjang  cuti. ecah  kalau  boleh  nak  gunakan  cuti  yang  bersisa berdaki  ni  untuk  memberi  ruang  kepada organ  dan  muscles  ecah  menenangkan  diri erti  kata  lain saya  mahu  bermalasan.


Terima  Kasih  bloggers  dan  kawan-kawan  di  alam  maya  yang  tak putus-putus  tanya  khabar . ucapan  hari  raya  kalian  buat  saluran  air  mata  ecah  bocor  dengan  dasyatnya. Rindunya lahai

Dengan  kesempatan  yang  ada, ecah  nak  ucapkan  "Selamat  Hari  Raya, Maaf  zahir  dan  Batin"
ecah  tahu, blogger  yang  comel  ni buat  korang  rasa  nak  lempang berirama ecah  ni haa. sekejap  menghilang,muncul  secara  hambar  macam  chipsmore  lemau.

entry  serba  daif  ni  datangnya  dari  ecah  yang baru bangun tidoq.  k bye  nak  berambus  layan  oppa harry.

Nobody  can  drag me down  ehh ehh