25 Nov 2012

Syukur sudah 18 tahun mengenali anda :)

Assalamualaikum 

Dia  lahir  dua  tahun  lebih  awal  dari  ecah . Dia  cantik  kedababooom . Otak  dia  100  kali  ganda besar  dari  mata  dia . Dia  memang  pandai  . Tak  dinafikan  dia  cukup  sempurna . Ecah  rasa  beruntung  wujudnya  dia yang  sangat  baik , bijak  dan  pandai  berkata-kata . muka  serius ni . Dia  yang dimaksudkan ialah  Nur  Athirah bt  Kamarudin . Ecah  panggil  dia  KAK  NGAH 

 
Time  ni  dia  join  celebrated Dewali . Hoho . Lawak  ja , dia  ada  ape ntah  kat kolej dia ^_^
Hari  ni  genaplah  my  beloved  kak  ngah   umur  lapanbelastahun . Selamat hari  beranak  ya  sis :) Hubungan  kami  dianggap  sepupu ,belah  ayah  ecah . Kini   kak  ngah tengah  bergembira  dan mengaji di  Kolej MARA  Seremban .  Budak  pandai  dia  ni  . Tenyeh  hidung . Dia akan  berambus dengan  kadar  segera  untuk  pi  oversea  tak  lama  lagi . hehe .


Dari  kecik  kami  bermain bersama , gembira  bersama, menangis  bersama... rahsia iniiiii (Lagu Teman  Peganti  tetibe -.-'') . Sekarang  ni  nak  jumpa  pun  payah  yang  amat  even  time  raya  pun  kami tak  sempat  nak  beramah  mesra , tangkap  gambar  sampai  pening  dan  bercakap  pasal  ehem-ehem . Tak  macam  zaman  sebelum dia lanjutkan  pelajaran . 


To  my  Kak Ngah  : 
                                                                   Happy  Birthday !!!

  Sekarang  Kak  Ngah  dah  tua 
Mohon  sedar  okey
 Jangan  nak  membajet  diri  tu  muda  lagi :p
18  tu  satu  nombor  yang cukup  cun  disebabkan  ecah  lahir 18.5.96 *xde kena mengena pun

 InsyaAllah ,  Hidup  Kak  Ngah  akan  bahagia dan  berjaya  dengan  gemilangnya

Belajar  dengan gigih & jitu  dekat  sana
  
 Ecah  harap  dapat  berjumpa dengan  kak ngah  walaupun   iPhone125  dah  keluar
Pi   la  sambung  belajar  kat  oversea, nyah  kak  ngah  dari  sini .
I  LOVE  U  _

We're  Young !


p/s :  Matluthfi  menang  shout  award  semalam, congratulation  bro  :) 

22 Nov 2012

My childhood's memories dan sekarang

Assalamualaikum  saudari  ecah  ucapkan 

                                    
Tetiba  rasa  syahdu  dan  sebak  di  dada  apabila  rindu  mula  bertandang  di hati . haha . Ayat  aku  memang  puitis  sungguh .  Semalam ecah  teringat  kat  kawan-kawan  yang dah  lama  dahku  lupakan. hehe.  Kawans  masa  umur  ecah  pattahun . So , entry dilemparkan  khas  untuk  mereka yang  aku  baru  teringat .

Waktu   zaman   gigi  masih  boleh  dikira  dengan  jari  . Ecah  ada  beberapa  ketul  kawans baik . Tapi . Disebabkan  atas  faktor  kena  pindah  ke  KL . Hubungan  kami  terus  t'putus.  Sampai  nama  dorang  pun ecah  dah  lupa  =.='  Yang  pasti  umur  dorang sekarang  dah  20 tahun and  above .Dulu  ecah  bajet  kawan  dengan  orang  besar je . Tak  main  lah  kawan  dengan  budak  baling-cekup  batu seremban  dan  sikat  rambut  barbies  bagai . hehe .

Dalam  misi  menjejaki  mereka  , ecah  nak  buat  satu  pesanan  yang  ringkas tapi  padat  dan  manpat  dengan  maksud  tersirat .

Pesanan   for  them ^.~

Kepada  kamu  kamu  kamu dan  kamu  yang  ecah  tak  ingat  nama .  Kalian  yang comel  *time kecik  dulu  agak  omey  , x taulah dah besaq ni  muka  hampa  dah  macam  erra  , salena  gomez  or Aaron aziz . Masih  ingatkah  kalian   pada  budak  kecik  yang  muka  macam  amoi  jual  kuih  pau ? Taksub  bermekap  tebal , yang  suka  ketuk  rumah  kalian  ajak  main  tanpa  mengenal  waktu   siang  dan  malam , ajak  pergi  kedai   beli  aiskrim  malaysia  nampulohjuta batang sampai  kena  serang dengan  ulat  bulu -.- . Rajin  buat  korang  kena  marah  dengan  mak  korang  sendiri  sebab  balik  lewat *akulah  penghasut  hampa  semua . hahaha . Kita  berenang  sama -sama  dalam  kolam  renang  plastik. Teman  korang  tiap  kali  kalian  nak  naik  bas  sekolah . Ingat  tak ??  Ecah  lah  tu.
Seyesly , ecah  rindu  moments  kita  bersama.  Walaupun  dah  12 tahun  masa  berlalu ,  memori  dengan  hampa  semua  tak  pernah  luput  dimamah  ingatan  yang  semakin  tua .  Ecah  tau hampa  semua  pandai  belaka . Mesti  pakat  ada  kat  U sekarang ni . Ecah  je  yang  masih  remaje.  fuuuhhh . Bangga aku . Harap  kita  boleh  berjumpa  lagi  .InsyaAllah  kalau  ada  jodoh :)
Coretan  ikhlas ,
 Ecah ,
si  budak  suka  gegar  pagar  rumah korang

Ecah  tak  ingat  nama  sebab  time  budak  hingusan  dulu , just  panggil  dorang  kak ngah , along , achik , dan others . Dorang  sendiri  pun tak bagitau  nama  sebenar  dorang . Pape pun , semua salah  mereka . kahkah :D

Jika  korang  tengah  menjamah  setiap  words  yang  ditulis oleh  ecah , mungkin  anda  orang  yang  paling  ecah  rindui   sampai  cekelat  DAIM  tepi  mata  pun tak  selera nak  makan . Tipu seketul-dua  words !
  
Ni  gambar  ecah  time  abad  ke - 20 .huhu


Gelak berdekah-dekah  tatkala  terjeling  gambo  ni . Masih  tanya  diri  sendiri
 "Ini akukah . Alahai , chumelnya " * mohon  jangan  sepak  ecah*

Now  , who  i am  ^_^
"Sekarang  aku  sudah  remaja"  hehe . Muka  dah berubah  . Mata  semakin  membesar.
 Dulu , nak bukak pun  tak  boleh , sepet sangat . Hemohemo :)

Sharelah  kisah  childhood  kalian , mungkin lagi hebaakkk daripada  ecah . hoho :D

16 Nov 2012

Tatkala Student Batam & Student Malaysia bertemu

Assalamualaikum  dan  Salam  Ma'al  Hijrah ♥ 

tak  da  motif  (ー_ー;)
Sekali  imbas  baca  tajuk  entry  ecah   macam  kisah  cinta  antara  dua  negara  serumpun .  Acecehhh . Malangnya  bukan  macam  tu .  Kali ini  ecah  nak  cerita  pasal  kedatangan  anak -anak  dari  SMA Negeri 5 Batam  ke  sekolah  ecah  . Kalau  tak  silap ingatan  otak  chumel  dahku ,  dalam  bulan march  kot . Dah  basi -.-''


 First ,  kami ( 4cekal)  dapat  tahu  pasal  kunjungan  dorang  dua  hari  sebelum event   ni .  Cikgu  tersayang buat  surprise  bagai  ,  kami yang berjiwa  kanak -kanak  sejagat  mulalah  bertepuk  tangan , menari  bagai  tatkala  cikgu  annouce   pasal  event  tu . hehe .


Balik  rumah , terus  tengok  cerita  indon  14jam  tanpa  henti . Tipu je .  Walaupun , time  tu  tengah  anti  cerita  nada  cinta  yang  bagai  tiada  episod  akhir . Terpaksa  juga  ecah   jojolkan  bijik  mata  tengok  sinetron  paling banyak  episode .  Kononnya  senang  nak  slang  indon  nanti .Rentetan  daripada  tu ,  ecah  gagahkan  diri  layan  balik  semua  lagu-lagu  indon  yang kini  hanya  tinggal  kenangan .  Karaoke   lagu  wali  band  kuat-kuat  sampai  jiran  sebelah  terpekik-pekik   macam  nak  terkeluar  halkum . Jahatnya  aku .

Sampai  harinya ,  kami  di arahkan  berkumpul  di  bilik  ERC : English  Resources Centre .


Kami  bergambar  dah macam  orang  gilos  dalam  ni..

 Manakala  mereka -mereka  dari  Batam :

 Dorang  ada  presentation  kat  bilik lain . hehe .Nampak  tak  perbezaan  aktiviti  kami .

Mereka  comel  dan  cantik !
                                     Kredit  to : Febry  Ramadhan  (my new  friend ) huhu ^.~

Lepas  dah  satu jam  berlahak  dan  ambik  gambar smpai  bateri kamera  cecah  satu  bar, kami  dipanggil  ke  bilik tersebut  untuk  jumpa dengan  mereka : )

hurm . bila  kaki  ni  masuk ke dalam  bilik tu , nahhh  mereka  semua  pandang  kat  kami . huarhh. malu -.-
Dorang  berpakaian  biru dan bertudung merah  kalau   laki , berbaju  melayu  biru with songkok . Ada yang pakai baju  kemeja  biasa with  blue  skirt/trouser .





Time  ni , kami  dibahagikan  kepada  beberapa  group untuk  bawak  rombongan  pengantin  students  Batam  main  lari-lari  keliling  sekolah . hehe . Group  ecah ada  anak  kepala  sekolah . wuaaa . means anak  pengetua  sekolah .


Mereka  merangkap anak-anak  buah  baru  ecah  macam  malu-malu kucing . arhhh , punya  lah   ecah  tanya  macam   nak   rak , dorang  jawab  ciput  je. Bila  ditanya  dorang  paham  ke tak  apa  yang  ecah  tanya .  ompat anak  buah  baru tu  pakat  geleng  kepala. Sudaahhhh.. ni  yang  payah, so  kena  kecek  Indon juga. T_T

Kalian  si  datang  ke Malaysia  kapan ya?
kemarin  
owh , kamu  naik  belon  ya?
waduhhh , apa an  si  belon tu??*aik tanya  aku  balik -.-'
Kawan  ecah  sepantas  kilat  siku  pipi  ecah .

Kawan :  Wei,  kau  ingat  kita  tengah  escort  student  sarawak  ke?

Ecah     : Apahal  pulak ni ? *bengang  sebab  kena  siku*

Kawan :  Yang  kau  cakap  belon  tu  pehal ! bukan  belon  la  pandai tapi  PESAWAT .

haha .  maafkan  ecah .  manalah  tahu  kapal  terbang  tu  PESAWAT . ecah  mana  reti  speaking  indon  ni, jawa  boleh  lah -..-
    __________________________________________  _________________________________________
Waktu  di  BATAM  sama ngak  di  Malaysia  ?
Tak  sama , lain  sikit *cakap  melayu  >.< ,terkejut  ecah
apa   yang  tak  sama ya?
Kita  kalau  disana,  waktu  cam  gini (11  pagi )  sudah  panas  yang  amat .
owh  ,  saya  paham
korang  kat sini  belajar  sampai  pukul  berape? 
*terkejut  lagi , dia cakap  melayulah*
Pukul 1 ptg, ermm..kamu   boleh speak malay ?
Hahahaha.  tak  ramai  yang  boleh  cakap   melayu 
 saya   ada  saudara  dari  malaysia

Ciss.. aku  kena  tipu hidup-hidup . tadi  bila  ecah  tanya, semua  pakat  tak paham . Rupanya  salah  sorang member ni, boleh  cakap  melayu -.-'' pandai  mereka bergurau 



Bila  ditanya  umur, dalam kepala  hotak  ligat  kata  yang  mereka  ni 18  or 19 tahun  sebab  mereka  dua kali  ganda  dari  ecah .  rupanya  mereka  semua  sebaya  dengan  ecah . nambelas  tahun ^_^

yang  baju  biru  semuanya sahabat  baru  daripada  batam, baju  cokelat/oren , guru mereka.
Mereka yang  berada  di  group  lain .

Dah  nak  tengah  hari  , kami  berkumpul  di  dewan   sekolah . Ada  persembahan  dari  mereka .


Kami  berserunokkan  dan  bergembira  dengan  persembahan  tarian  dan  nyanyian  dari SMA Negeri  5  Batam.  Mereka  best . Peramah .  Tak  lokek  dengan  smile :) , gigih  bercakap  walaupun  mereka  malu . 

Bila  dah  nak  balik , barulah  anak  buah berempat  tu  mula  menunjukkan  tanda-tanda  nak  beramah  mesra.  hehe. Dorang pandai  bergurau  dan  buat  lawak . Then, aisyah  dapat  kawan  baru  yang  teramat  baik , nama  dia  Yosi 
Yosi yang  kat  sebelah  budak  hijau  tu.. eh eh. itu  ecah >.<



Kami  bergambar  untuk  kenangan  dan  bertukar  cenderamata.. wuaaa. seyes  rasa  sedeh  sangat  nak berpisah  selepas  satu  hari  suntuk  berkepit  dengan  dorang . Alhamdulillah, ada  fb . Akhirnya  ecah  rasa  Mark Zukerberg  ni  baik  sangat  orangnya . Kami  berhubung  menerusi  FB. 

Last, T_T  kami  hantar  dorang  balik  dengan  acara  bertukar  nombor  fon dan  link fb , siap  tunggu  depan  bas  kot. hehe .

Ecah  berharap  hubungan  Malaysia  dan  Indonesia  akan terus kekal  terjalin  dengan lebih  erat . Glad  to know them