27 Jun 2013

Bulan paling sibuk

Assalamualaikum cik abang n cik akak !


sobsob T_T

okey .intro  ecah  dah  bajet  sedeh  sambil  lap  air  mata  ngan  kain  buruk . kau  dah  kenapa  budak? ecah  tengah stress tahu. bengang . penat  and  sleepy  tahap   tak  boleh  celik  mata  langsung. -.-


Bulan  Julai  bakal  menjelma . So, raya  pun  dalam  berapa  hari  je  kan. Puihh.  Puasa  pun belum . Syookk raya  je  kan  ecah  ni. hehe . Selain  kita bakal  berpuasa  pada  bulan  depan, ecah  ada  beberapa  hal  yang  masil  belum  setel  disebabkan  rasa  "rajin"  yang  makin  menebal dalam  diri  ini.Tssk  tsskk. Tetiba  rasa  benci  kat  diri  ecah  ni . suma  kerja  buat  last  minit. menyesal menyesal.... *kunyah  toblerone  kuat-kuat.

List  of  my  task :

1) Siapkan  folio  a.math                             - tok  sah  nak  gebang  lah  kann,, aku  tak  buat  langsung
2) prepare  for  quiz  Sejarah                       -  competition  on  9 July. Doakan  ecah , teman-teman ku =)
3) ready  for  TRIAL  SPM                          -  start  exam  26  Ogos . K foine . memang  tak raya  lah aku  kan.
4) settlekan  hal  persatuan  & hal  PSS       - As  a leader  of  PSS. memang  aku ni  paling  rajin  lah 
                                                                   kan. werkk werkk . So , benda  pun  banyak  belum  berehh
5) Buat cheese  kek  for ayah                       - Niat  dari  tahun  lepas  lagi .bilalah  ayah  boleh  merasa  kek  tu
6) berfoya-foya  ngan  girlpren                     - x  kira  nak tengok  muvie Monster University  jugak *hentak kaki

Sebarang  perubahan  akan  di-update  soon.  hehe.***

SPM  lagi  empatbulan ntah  berapa  hari . takut  nak  countdown  kang  pengsan  pulak  ecah  ni . So  pada  akak-abang  yang  tengah  puluh  study  for  your  final  exam. Good luck  and  wish  u  the  best .  =)

25 Jun 2013

Sight limited ;'(

Assalamualaikum,


Semalam  bukan  kemain  terkejut   ecah  bila  bangun  pagi  tengok-tengok  bilik  dah  berkabus . Waaa, bila  masa  pula  rumah  gua  kat  Genting  ni ? tampaq  muka  230kali  kot . Mana lah  tau  tengah  mimpi  yang   rumah  tetibe  terbang  gi  genting  highland. errrkkk ?


Setelah  diamati  dan  hantuk  kepala  lima pat kali  kat  dinding , barulah  ku sedar  ngupenya  bilik  aku  diselimuti  oleh  asap  jerebu. Mak  aihhh .. tengok  IPU  tingginya . 200+ .Nasib  baik  goverment  bagi  cuti sekolah. Yeayyy ..boleh  la  mengamati  panorama  yang  indah  nian  ni seketika . Ibarat  bercuti  di  atas  awan gebugebu gitu.           errr -.-''

Lepas  mandi  semua,ecah  mengidam  nak  tengok  twin tower  and  u  know  what , KLCC  hilang. KLCC  H-I-L-A-N-G .. hilang  hilang !! Mak  dah  pandang  pelik  tengok  anak  dia  melolong  tak  ketahuan  hala. Ni  nak  nangis  sambil  titis  eyemo  ke  mata  comel  gua. tsssk tssk


I've  told  you right . KLCC  ,mercu  kebanggan M'sia  dah  hilang . over  tau  ecah T_T . Kalau  ada  kipas  angin  bapak  besar  boleh  lah  blows  jerebu  tu  jauh-jauh . Then, boleh  menghadap  encik  KLCC  yang  sasa tu  24jam .


So today,  i  went  to  school  as  usual  . Walaupun  mengagau-gagau  cari  jalan. tak  nampak  jalan  lantaran  asap  yang  tebal . hikhik . bila  dah  sampai, pehal  aku  tengok  sekolah  ni  sunyi  je , hati  dah  degup  kencang . Againn.. Makk  aihhh .. ciput  nya  manusia  di  sekolah . Berapa puluh  ketul  students  je  yang  hadir. Mulalah   ingat  sekolah  dibatalkan  tapi  P&P  still  on. sedeh  k. sedehhh -.-''


Hope  our  environment will  be  free  from   that  jerebu bu boo  soon.. Thus , rakyat  malaysia  dapat  hidup  dengan  aman  dan  gembira  tanpa  ada  ganguan  asap  yang  buat  pedih  mata. Ah meng  tauke  ikan  pun  boleh  mula  berniaga  sambil  senyum. Mak  pun  tak  payah  pakai  mask  semata-mata  nak  sidai  baju .



So  everyone, let's  pray  to  Allah . Semoga  Allah  turunkan  hujan  rahmat  di  bumi  Malaysia  dan  masalah  jerebu  is  solved. 




Nak  tangkap  gambar  pun  tak da  mood . Blur  semuanya .   at Putrajaya  =)



Sila  pakai  mask  ye  kalian  semua. Mak cik  Salwa  jual  nasi  lemak kat  simpang pun  pakai  mask. So, korang  tak  payah  nak  bajet  cun   bagai , tak  nak  pakai  mask . nak  muka  lawa  or  tido  kat  hospital  satu  bulan?



okey  foine , jangan  silap  pakai  mask  ye. retis  sangat  kau if  pakai  mask  masquerade =p

6 Jun 2013

Pelik dan pening tak ketahuan hala !

Assalamualaikum ^^

Ecah  baru  teringat  pasal  tragedi  yang  berlaku  tahun  lepas  time  makan  ketam  masak  lemak cili padi .

Macam  gempak  letak  "tragedi"  bagai  kann  -.-

Meh  belayar  bersama  ecah  kembali  ke  zaman  2012  *Bajet  naik  kereta  sorong  masa doraemon    tembam. Masa  tu  ada  Hari  Merentas  Bandar raya Desa  kat  sekolah . Disebabkan ecah terlalu tiut dan sopan  santun  untuk  berlari. so.  ecah  cuma  tolong  kat  gerai  makanan . sila muntah durian-.-''. ekceli , ecah  tak  payah ikot  lari  sekali  sebab   kena  tolong  my  seniors  dekat gerai Sains  & Math .

clear tak?


Nak  dijadikan  cerita ,  masa  keadaan  tengah  huru-hara  dengan  customer  yang  banyak  songeh   dan  sebelambak yang  datang . Tetiba ada  abang  yang  tak  berapa  nak  kenal datang  jumpa ecah.

ni  aisyah  yang  lemah  lembut  tu  kan ? 

Fine -.-'' dialog  dia  bukan  macam  tu  okey 

The  real  conversation :

ni  aisyah  kan . Cikgu  Z *bukan  nama  sebenar*  nak  jumpa.

owh okey . Tenkiu (muka  dah  kecut, kaki  rasa  macam  tak  ada)

Ecah  pun  pergi lah  jumpa  cikgu Z *cikgu  Disiplin * Sambil  jalan  nak  pergi  sana ,ecah tengok atas bawah  diri  sendiri .  Baju  seluar  dah tip top  , tudung  labuh  dan  kuku  pendek nau. Memang  mematuhi  peraturan  sekolah   sebab  ecah  kan  budak  baik . hehe. 


Mata  aku  tetiba  tertacap  pada  kaki  aku  sendiri . Getaq  lutut  habaq  kat  hang . Aku  pakai selipar  jepun  la. Mak  aiii ... macam  mana  boleh  lupa  nak  tukar  kasut  sekolah . Ekceli , ecah tukar  sebab kasut  sekolah  basah  kena  air  dekat  gerai . Kat  kaki  tersarung  stokin  hitam dan selipar. Memang gila  okay .Nampak  selebet tahap  gampang . T_T mak.. maafkan anakmu ini . sobsob .


Bila  dah  menghadap  cikgu Z .ecah  nampak  dua  sahabat  ecah  pun  ada  sekali . Dorang pun nampak  pening  dan  konfius.Aku  lagi  la konfius  tahap  nak  tunggu  tumbang  je.Di sini, ecah sertakan  dialog  antara  ecah  dengan cikgu.

Yer  cikgu , ada  apa cikgu panggil  saya ? *penuh  kepuraan  daku time  ni

Tak  ada  apa. owh kejap , kasut  kamu  mana? 

Ada  cikgu , saya  tukar  sebab  basah  masa  tolong  dekat  gerai  tu  cikgu .

Pergi  tukar  balik  sekarang .

Aku  lari  macam  pelesit  nasib  baik  tak  tersungkur  cium  jalan tar. 2minit 25 saat aku  muncul balik  depan  cikgu.

Okey. sekarang  kamu  berdiri  dekat sana 
(tunjuk  dekat  tempat  2orang  kawan  daku  yang  tengah  berdiri  tegak . dah  macam  ape  askar  aku tengok)

Aku pun  follow  je  lah . Kang  ingkar, mahu  menyesal  seumur  hidup. heee. cikgu Z  bawak  keluar kamera  dia . Depan  aku  ada  ramai  ahli  quater  master . abang-abang semuanya.Dorang gelak-gelak . Aku bengang  okay .. bengang gila.



Sekarang  , senyum . cikgu Z suruh  aku  senyum .Kawan-kawan  aku  pun  senyum .Tergelak-gelak aku  masa  cikgu  kira 1,2,3 .Tengok  muka  serius  cikgu ,glupps .aku  stop  gelak . Sambil  tahan senyum + sebak . aku  tanya  cikgu " cikgu  nak  buat  apa  ambik  gambar  kami ?" Cikgu  just senyum  and  cakap " duduk diam-diam" .Abang -abang  depan  aku  dah gelak  guling-guling . Aku tendang  jugak sorang-2  kang  biar  senak  sampai  tahun  depan. 



Then , habis  macam  tu je. Aku  dah bingung  tahap  kuasa  limapulohsatu .Apa  motive  cikgu  ambik  gambar  kami. Malu  daku  sampai  sekarang .Kawan   ecah  cakap  maybe  cikgu Z  nak masukkan  dalam  majalah  sekolah  sebab  pakaian  sukan  aku  complete dan  cun. Aku tak  percaya k. Bila  ecah  godek  majalah sekolah  dengan  selow-selow. Tak  Ada  pun  gambar  tu .Gambar   ecah  yang   lain  ada  lah. Pelik  sampai  sekarang . Lepas  SPM  ecah  nak  soal  siasat  balik . hehehe.. =)

p/s: Memang  panjang  entry ni . Thanks  sudi  tadah  mata  korang  baca  cerita ecah  yang  macam kartun  ni.

4 Jun 2013

Running Man : Girrafe makin kacak

Assalamualaikum  encik,  puan , cik ,hakak  dan mak cik  sekalian .


Cuti  sekolah   dua  minggu , Running  man  yang  ecah  busy  hadap  sepanjang  cuti sambil  makan  cekodok  mak.Kerja  sekolah  daku  tolak  ke tepi  sebentar . sorry  hw T_T 

I'm  just  wanna  to  say  that  Kwang  Soo  Oppa  makin  hansome _♥ . Kalau  dulu  taksub  dengan Encik  Sparta , Jong  Kook  oppa . Kini ,ecah  mula   nak  godek-godek  gambar  Girim  yang  suatu  ketika  dahulu   aku  sering  kutuk  habis-habisan . tssk tsskk. menyesal 




Girafah  ohsemm =) Jangan  pandang  tite  macam  tu . 

P/s: Lama  tak  update  blog . Aci  kan  post  pasal  Kwang  Soo  saja  kali  ni . hikhik .

Running  Man  Daebak