18 Feb 2012

Saya memang suka exam :)

Assalamualaikum readers ,♥ 

Exam  fever . oh  nooooo!!!!




  hye-hye semua. Ecah  sekarang  tengah  menyising  lengan . mengiuk-keriuk  segala   sendi  di  anggota  badan sambil  hirup  air milo  buatan  sdn.bhd . Bak  kata  Gary  oppa  from  Running  man -->  Streessssss~ yang  amat  tak  ketahuan  hala.   Ujian  bulanan  1  just  around  a corner . Buka  kone  ke  shopping  mall  or  toilet. But  kone  ke  dalam  kelas  yang  serba  naif  tu. hee haa hee haa .


  Mesti  dalam  hati  korang,  tengah  syok  tak  hingat  dunia  duk  kutuk  ecah kan   .  *Alahai, exam  bulanan  je punnn  Tu  pun  nak  kecoh  tahap  dunia. Hamboi,  tak  baik  tau  cakap  gitu pada  Si  Bajet  Cumel  ni.   Ecah  akan  berasa sangat  berdukacita  dan  mu  tau  kalau  korang  cakap  macam tu. Apa  la si ecah  ni  ngarut..  Mercik  :'( .  Ujian  bulanan  amatlah  penting   bagi  ecah  kerana  ia  akan  menetukan  sama  ada  ecah  ni  betul-betul ke  layak  mengambil  pure science  atau tak.  Buleh  bajet  budak  science  ke tak. Slurppp (hirup  milo)
 Kalau  ecah  tak  buleh  nak  jawab  sepatah  hareem nanti. Thats  mean  ecah  akan  ada  risiko  yang  sangat  tinggi  likes  ketinggian  Mr. Lee *running  man*  -untuk  dihalau, ditolak,  dibuang , dan sebagainya.... dari  mengambil  aliran  science  till form 5.


   Ecah  amat  amat  amat  berharap   perkara  tu  hanya  akan  berlaku  dalam  my  bad dreams  sahaja  not  in  reality... Krup-krup (  makan  kopok  lekor)





    Selain itu , apa  yang  buat  ecah  tertekkaannn  yang  amat  ni  adalah  ecah  lambat  nak  ingat  sesuatu   perkara. Bahasa  kasar =  pelupa or  kalau  lagi  teruk = nyanyuk /senile . Benda  ini  disebabkan  ecah  selalu  minum  air milo  semut. tipu * .Susah  benornya  nak  ingat  fact, karangan  and  segala  pengiraan  a.math.  Hal  ni, membuatkan  ecah  rasa  macam    nak  terjun  saja   dari  bumbung  kereta  kancil  kaler  pink  bling-bllig  hak  milik  Jiran  sebelah  rumah   ,  dia  pergi  honeymoon  dekat  Singapore. -.-'  melalut  tak  ketahuan  hala !
p/s:  ecah  tak  nak lah  digelar " nenek  a-cah"  dalam  seusia  jagung ni. kesihan ni  saya!


   Disini  juga, Ecah  nak  pengakuan  yang  ecah  ni  tak adalah or  memang tak sepandai  albert  eistein  or  Nik  Nur  Madihah ,  jauh  beza  limaratusjutapointtigapulohsembilan   kali   . Sobsob.  Kenapa  ecah  macam tu  sebab  Tadi , Ecah  dah  baca   banyak  kali  subjek  bio --> chapt.1 and  2  je pun,  tapi  still   tak   dapat   dicerna  masuk  ke  dalam  otak  tepu  ecah ni.  Rasa  macam  nak  koyakkan  buku, rendam  dalam    air   lepas tu  blend ,last  hirup  sampai  ketitisan  terakhir.  Puas .Mungkin   cara  tu akan  menjadikan  ecah   cepat  lebih   pick up  time   cikgu-cikgu  duk  mengajar  kt  lapangan  hadapan  kelas.  Mudah-mudahan.  Korang  cubalah  buat  begitu  dulu , lepastu  jumpa  ecah  then  beritahu  segala  isi  report  kat  ecah  kalau   korang  dah  test!!  ok.  Insyallah,  kalau  menjadi  ecah akan  buat .   hee haa hee  haa  ~  merepek  tahap  makan  kerepek  masuk  hangin ~


   Okeylah kwan-kawanku  yang  ohsem gila.  Buku Sejarah form 4  terbitan  oxford  sedang  mendayu-dayu  memanggil  ecah  sambil  dihembus  angin  yang  sesempoi  boleh  . Rasa bersalah  kalau  buat-buat  tak  dengar  seruannya (Sejarah) ! cehh T-T


  Last ,  Doakan  yang  terbaik  untuk  budak  ni  tau. And  ecah  pun  akan  doakan  kebahagiaan  korang.  


p/s : donuts  big apple  mix  air milo  mebuatkan  tekak ku  merana  and  merajuk  selama  tujuhhari 
        tujuhmalam ;'(










5 Feb 2012

Cinta Hatiku

Assalamualaikum readers...

Cuba  teka  hari ni  hari apa?? Put ur hand up  kalau   tawu!   hari  ahad. teettetet. wrong !! lagi-lagi.  Hari  ini  adalah  Hari  Kelahiran  Nabi  Muhammad S.A.W. big clap for her/him  dapat  men jawab  soalan  dengan  jayanya  :)

Namun  ada   sesetengah  (muslims)  yang  buat  dont  know  jer  dengan  this  SPECIAL  DAY. siap  ada  yang  pergi  melepak  kat  KLCC or  T.S . Asyik  tengah  pikir  esok (isnin)  cuti  nak  buat   apa.. Sampai  tak  buleh  nak  tidur  malam . hurm =.=// . Bukannya nak  pergi  berarak  or  join  bersama-sama  yang  lain  , tak  pun  duduk  diam-diam  kat   rumah sambil  berselawat  ke atas  Nabi  kita. haish -.-' Apa la  nak  jadi  dengan  remaja  zaman  sekarang . cehh, bajet  tua lak  aku  ni. 

So  apa  yang  ecah  buat   hari  ni??  First, lepas  solat   terus  on   cerek  nak  buat  milo, then  on  tb  pulak. Pagi  tu  ecah  menguasai  remote  astro  sepenuhnya.  Ecah  cepat-cepat  bukak   chanel  ni (  tak  mau  sebut  dalam  entry  ni) , ingat  nak  tengok  perarakan  Maulidur  Rasul  kat  chanel  tu. Cam  hareem  ja, tak  ada :'( . Mogok. Terus  ambil  remote tukar  pulak  ke  RTM 1, tersenyum lebar. Yea!! ada  pon  live Sambutan  Maulidur  Rasul. Asyik tau  ecah  tengok.  Sampai  bertitis-titis air  mata  keguguran  . Hingus  jangan  tanya  la. Diam-diam  sudah.

  -->Sedeh  and  terharu  T.T  ecah  tengok  kesungguhan  and  spirit  para  peserta  kontijen-2  berarak  sambil  mengalunkan  puji-pujian  ke  atas  Rasulullah.  I  LOVE  RASULULLAH

Cop-cop. Sebelum  readers baca  entry  ecah  dengan  lebih  lanjut, cuba  layan  lagu ni  KLIK .  supaya  ada  feeling sikit  nak  baca  entry ecah ni..
Terimalah  sebuah  Puisi  sempena  Maulidur Rasul ke-1433 ♥ -->  hayati !!


12 Rabiulawal menjadi saksi 


Dunia dihiasi manusia Ulul Azmi

Siti Aminah hadir disisi

Membelai Baginda dibuai mimpi

Tanpa Abdullah, Baginda berdikari

Menjadi tauladan peribadi insani

Yatim piatu takdir diri

Diasuh Abdul Mutalib bagai anak sendiri

al-Amin gelaran diberi

Baginda pemuda amanah lagi rendah diri

Pintar, fikir benar dan berani

Menjadi pedoman umat zaman kini

Mahligai kasih dibina bersama

Teman sejati Siti Khadijah manusia istimewa

Dilimpahi rezeki dengan berniaga

Cinta berputik kekal selamanya

Gua Hira’ wadah wahyu diterima

Gigil dan takut tidak terkata


Jibrail diutuskan dengan rela

Mengajar Nabi ilmu membaca

Iqra’, Bacalah….

Menjadi titik pertemuan wadah perjuangan

Ajaran wahyu menjadi pegangan

Tidak kira bangsa, keturunan dan zaman

Semua tunduk sembah kepada ar-Rahman

Tutur bicaranya penuh sopan

Kata-kata penuh hikmah dan kebenaran

Seru manusia mengajar kebaikan

Cegah manusia dari kemungkaran

Baginda dikutuk, dicaci dan dihina

Tidak terlintas untuk putus asa

Sebaliknya berdoa supaya hati terbuka

Menerima Islam sebagai sandaran utama

Itulah Baginda Nabi kita

Peribadi agung lagi mulia

Jadikanlah Baginda sebagai idola

Terus berjuang sampai bila-bila

alFarabius, Skudai (  ecah  ambil  dari  sebuah  blog)



--> Marilah  kita  bersama-sama  berselawat  keatas  nabi  tanpa  henti. 
      Ingatlah  kalian  , kita  ini  merupakan  umat  Nabi  Muhammad. Umat  akhir  zaman.

Setiap detik, ungkapkanlah  selawat  kepada  baginda, Rasulullah  S.A.W
Supaya  rasa  cinta  kita terhadap  Rasulullah  S.A.W  kian  menebal 

Salam  Maulidur  Rasul
Selamat  Malam,

 Assalamualaikum.