4 Jan 2013

harapan Tinggi Mengunung ecah 2013

Assalamualaikum  

Tajuk  dahku  kali  ni  macam  seseorang  yang  manaruh  impian ke  gunung  Everest  setelah  patpuloh  kali  jatuh bukit  . ahakks.
Tahun  lepas  cakap  nak  mula  buat  homework  yang  tembekalai . Tapi . Hari  ni  dah   empat hari  masuk  tahun 2013 . Aku masih  berdukacita  sambil  tengok  winter  Sonata   serta  tisu  di tangan.

Kenapa  aku  tak happy, riang dan  bergelak ketawa ? 3 hari  lepas, disaat   muda  mudi  berkeliaran menyambut  tahun  baru  dengan  gembira , countdown   sampai  nak terjojol  halkum . Ecah  pula? menghadap  kerja sekolah  yang dahku  buat   last  minit . Padan  muka aku -.-


Hati ecah  mula  gudah  gulana dan gelabah  tak ketahuan  hala  tatkala  bunyi  bom   bersorak di marata  tempat .* bom =  mercun .  Ya Allah , tahun  ni  aku  dah 17 tahun  dan  SPM'13   menanti   si  Putri  ecah  yang tiut  miut  menjawab  paper sebelambak 10 Subjek . 1O subjects  i tell uols .Kahkah .Berlagak  tetiba .


Ecah  tertekan , takut ,banyak membazirkan  air  mata , merengek seperti  bayi  3 bulan  5hari  padahal  bukannya  kena  wakil  negara  pergi  olimpik  pun . Semua ni  angkara ecah  tak  ready  nak
duduki  SPM . Hati  guwa  rasa  nak   terkeluar  disaat  memikirkan SPM  sedang  tersenyum  sinis sambil  berkata;- *mood  garang*

" lu  dah  sedia  nak  jawab  exam arhh?? " sambil tersenyum sinis espiyemm berkata .   nampak  macam SPM  ni  gangster  pulak .^^''

Rasa  macam  nak  ambik  kain  batik  bermotifkan  bungaan  , then sembunyikan  diri bawah  katil  sampai  tahun  depan  berserta  stok  cekedis  selama  setahun .  nak  lari  konon . puihh. Haha . terpancar  ketidakwarasan  disitu =p

Kawan  seperjuangan  tak  serik -serik  bagi  nasihat  serta  semangat  kat  ecah  , dengan  harapan  mereka ,  budak  kecik  ni kan  terus  bangkit  berperang  di  medan  peperiksaan  sekali  seumur  hidup . giteeww .


Masa  depan  ecah  ditentukan  melalui  exam  ni . Paediatric ,  my  career  to  be  in  future . InsyaAllah =) Bajet  berangan  tengah  dukung  bayi-bayi sedunia , sedekah  dua tiga ketul  lolipop for my beloved patients . huhu  . (Seronok pulak  bila  berimaginasi  tak hingat dunia ) Tanya  mak bapak  pesakit , anak dia  sakit apa , tersedak serbuk  milo ? "tanya  Dr  Aisyah  yang  bersiap  sedia  with  stethoscope .( tak berkaitan pun -..-)


Mak   selalu   pesan  sambil  usap  ubun-ubun  ecah, yang  paling  penting  setiap  impian  mesti diikuti  dengan  usaha  yang  berterusan  sepanjang  hayat . Selau  berTawakal dan  redha  dengan ketentuan-Nya  nescaya kita  akan  lebih  berjaya .
orang  kata  gagal  sekali, tak  bermakna  gagal sampai  mati. Confident   itu  penting  .Orang  nak maki  hamun  ke  atau  mengoyahkan  semangat  kita , just  abaikan  dan  jeling  lama-lama  orang macam tu .


Last  but  not  least, sebanyak  2ribu  harapan  dahku  tahun  ni,  hanya  1  yang  ecah  harap sesangat  tercapai  tahun ni  iaitu  10 A+  in SPM .teringat  akan  ibubapa  yang  ada harapan  yang teramatlah  tinggi  bak   Burj  Khalifa  terhadap  anaknya  yang  sorang  ni , menyebabkan  ecah lebih  kental  dan jitu  untuk  dapatkan  result  terbaik  :')  shruuuuttttttttt *  lap ingus tite


Doakan  ecah  untuk  tahun  ni  . Sorry  tak reply  komentar  dari  kalian  yang omei    dan kacak sekali . Maybe  blog  ni  akan  sesuci  debu    sampai  habis  SPM . ye la tu -..-

P/s : Pray  for  me  :)  Sayang  korang * tunduk  ala-ala  korea . boooooo . hikhik

Tekan  INI  untuk  dapatkan  doa-doa  menghadapi  peperiksaan.
                                   

8 comments:

  1. good luck dik ! semoga impian tok 10A+ tercapai :)

    ReplyDelete
  2. aminnnn... moga impian setinggi gunung 2 tercapai....

    gud luck dear....!!! belajar rajin2 yer.. ^-^

    ReplyDelete
  3. Aisyah kan kuat..
    Mesti boleh punyaa..!! :)
    Goodluck..
    Ingat akak confirm boleh punyee.!! ekekeekee

    ReplyDelete
  4. wahhhh..da 17 tahun daaa....
    good luck for SPM ...
    study hard , study smart ,doa , tawakkal kena seiring :)

    ReplyDelete
  5. goodluck.. usaha kuat mesti tercapai :)

    saya dah update...
    hope dapat tolong walaupun agak susah.... :(

    ReplyDelete
  6. wish u luck for spm this year dik !!..jangan tinggal solat inshaAllah segala urusan dipermudahkan ..fighting !!!!

    ReplyDelete
  7. InsyaAllah..ade usha,adela hasilnya nti..stdy smrt je ok..
    nti hrd sgt tension pla..huhu..
    bnykkn doa n tawakl..jgn lupa selawat.. ^_^

    ReplyDelete
  8. insyaallah akn tercapai.comel blog awk :)

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~