7 Mar 2012

It is War

Assalamualaikum  

   Baca  tajuk   macam   gempak   semacam . War - Perang !
*Itu  bukan   ecah. Tulisan  pun. peace!
So ecah  nak  bercerita  pasal  perang ke?? Oh no no no! Ecah  benci peperangan  except  Berjihad. Wajib ! :)


    Alkisah   bermulalah , cik  ecah  nak  bercerita  tentang   kisah  seorang  budak  perempuan  yang  tak  berberapa   nak  chumel  telah  melakukan  satu  lagi  kesalahan   yang  besar  dalam   hidupnya  yang  masih  muda itu . huhu . Macam   menarik.




   Persoalannya,  siapakah   budak  perempuan  itu? sapa sapa sapa??? = Tuan  blog ni lah. hoho.
Ecah  telah  melakukan  kesilapan  yang  amat  buduh  hari  ini  iaitu  study   LAST SECOND.  Dah  tiga bulan lapan  hari  ecah  menjalani  peperiksaan. Tipu. Ekceli,  empathari  baru . Tapi  rasa  macam   dah  tigaratussembilanpuluhjutahari ja. Dan  hari   ini juga  , ecah  telah  menjawab  dua  paper  yang   membuatkan  ecah  tak  beberapa buleh  nak  sedut  oxygen  yakni  Al-Kimiya  dan  Biology .

                                    Kenapa  Ecah  study  LAST  MINUTE??




   Rewind  balik. Semalam  buleh  pula  pergi  buat  tawaf  dengan  mak  kat  JJ. Semata-semata  nak  makan  BIG Apple . Okey  fine, bukan  salah  my mum . Salah  perut  chumel  ecah  yang  menggedik    nak  makan  benda  bulat  tuh.
Kesannya, balik  rumah  around 9 o'clok , study  sikit  then   kuasa  sakti  sang  mengantuk  telah  berjaya  100%  menguasai  ecah. The end, pukul 11  dah  t'tidur.  ZzZz!


    Krinnnggg..kRoooorrr. Bangun  seawal  5  pagi, konon-kononnya  nak  study  lah. kunun. Sempatlah  study  sampai  pukul  5:30 pagi .lepas tu  terlentok  balik sampai  pukul  6:15. Time  tu  memang otak  serabut  lah. bertambah pula   dengan  serangan  mulut  ibuku.  Sabar  jelah. Hilang mood exam. Cehh! Sampai  sekolah, jawab  exam   dengan  semangatnya  pun. Tipu. Lepas  hantar  paper ________
                                                                                                                     
rasa  cuak  yang  amat. Grrr..
   Tak  guna  dah  nak  merayu-rayu  , siap tarik-tarik  kain  cikgu   dengan  harapan  buleh  perbetulkan  semua  kesilapan. Namun  harapan tetap  tinggal  kenangan.  ecah  dan  lain-2  kena  buat   ialah  berdoa  dan  redha.


*Eleh,cakap  guna  lidah  buleh  la .  Nanti  time  dapat  result , ecah  lah  orang  dan  wanita  yang  paling  cuak, siap  buleh  buat  drama  air  mata  kalau  result  tak  elok. Malu  kot. Masa  tu ,rakan-  rakan  seperjuanganku    hanya  mampu  melihat  muka  ecah  yang  serabai  dan  tahan  geli  dengan   hidung  yang  berhingus . Euww ~

        So, ada  kena  mengena  dengan  title  cik  ecah  kali  ini ke??
Ecah  selitkan  isi  terisrat  dalam  entry ni  iaitu  tak  kiralah  kita  dalam  keadaan  apa-apa pun, kita  sebagai seorang  manusia  haruslah  berperangan  sehabis  mungkin  dalam  mengecapi  apa  yang  kita  kehendaki Tapi, wajiblah   tidak  bertentangan  dengan  hukum  Agama.

    Sampai  di  sini  saja.  So  warning  untuk  semua. jangan  study  last  minit  macam  budak  perempuan  tu.
Merana  nanti. Pesanan  ini  dibawa  khas  oleh  kawan  budak  perempuan  itu. merepek.

Terselit  sudah  picture  of  4minute.  Korea!!







 

No comments:

Post a Comment

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~