12 Sep 2012

Busy . Sibuk . Macam Lebah T.T

                       

Assalamualaikum 
                    
Apa  khabar  si cantik  dan si kacaks  sekalian . Mesti  kembang  10 cm   lubang  hidong -..- .hehe.Yummm.Yummm. Tengah makan  cekodok  panas sdn.bhd . Nampak  tak! bertapa  sibuknya  keadaan  ecah  sampai  makan  sepuluh  ketul  cekodok  sekaligus  sambil  menaip .

Ecah  sekarang  cuba  menyelit   dan  mencari  waktu  senggang  bagi  menghapdet  blog busuk  ni. Pelbagai  onar  dan  rintangan  yang  terpaksa  ecah  tempuhi  semata-mata  tak  nak  tinggalkan  belog ni  jadi  tapak terbengkalai  berpuntianak .


Hidup  sebagai  insan  bergelar pelajar  yang  berusia  16 tahun  pada  18 Mei  lalu *Promote birthday .Tralala. bukannya  senang  macam  kita  melantak  sepinggan  dua  nasi  lemak  . Susah  tau . Ingat  bila  dah  jadi  senior  Form 4  ni  boleh lar  baring-baring  sambil  silang  kaki  tinggi  kat  kerusi  apek  kedai  simpang 4 . Dusta  semuanya . duaribuduobelas lah .Tahun   yang  paling  sibuk  bagi  ecah .


Kalau    zaman  kegemilangan  PMR  dulu  boleh  lagi  terbongkang  4-5  jam  atas  katil  empuk  dan  gebu .Tapi. sekarang  nak  duduk  sipi  atas  katil  pun  rasa  bersalah  sebab  fikirkan  omwork  yang  melambai-lambai . Karang  tak  siap , terpaksa  pakai  losyen  berlepat-lepat  kat  tapak  tangan  sebelum  ke  sekolah . sebatang  roti  panjang  menanti >.< . Tak  pun  berlatih  bunyi  donald  duck  awal-awal ,prepared kalau  kena  jalan  itik  keliling  sekolah . hoho .Ecah  budak  baik. Homwork  sume  berrrehhhh. Bangga  pulak puji  diri  sendiri. ahaaks!


Namun , semakin  menghampiri  hujung  tahun . Rasa  macam  diri   seperti  seekor  lebah  kecik  yang  teramatlah  busy  memanjang ." aikk . ada  latihan  sketsa  lar".  "hadoi , kena  ajar  adik  baca  sifir", "Ulangan  citer  adam-hawa  lah" , " kena  hantar  folio  esok " . Bertepik  tak tentu  hala  tatkala  pelbagai  benda  tak  dijangka  berlaku . Suasana  yang  asalnya  gembira  tahap  gaban  terus  lenyap  pabila  tehingat  akan  benda-benda  yang  belom  langsai.  Adoish . Tergendala  segala  program  daku . sobsob .



Kesibukan  yang  melanda  ecah  hanyalah  2.169%  berbanding  rutin   PM  yang jauh  lebih  sibuk . Respect  mereka . Macam  mana  lah  ecah  nak  hadapi  keadaan  ni  kalau  baru  diuji  sedikit  dah  mula  hantuk kepala  kuat-kuat  kat  dinding =.= . Kekadang  benda  yang  tak  sepatutnya   ecah  sibuk   yang  buat  ecah  makin  gian  nak  menyibuk . Memang  tak  dinafikan  sifat  mazmumah  iaitu  Bertangguh  merupakan   penjenyah  utama  yang  buat ecah  sibuk  gilos  time  last  minit. Fuhhh *Tiup  jauh-jauh  sifat  tu *


Hows  kehidupan  ecah  bila  dewasa  nanti ?*emotional  tetibe* Disebalik  hati  yang  comel  lote  ni ,  tersemat  satu  cita-cita  yakni  nak  jadi  Doktor. Doktor  apa ? masih belom  dikompomkan . Doktor  cinta  pun  boleh  kot.  hemohemo ,gatalnya  aku . Hidup  sebagai  doktor  maybe  patpulohjuta  kali  ganda   sibuk daripada  hidup  ecah  yang  tak  ketahuan  hala  ni  . So  papa pun  ecah  kena   cari  cara  nak sentle  hal  ini  dengan " Encik  Sibuk"  yang   dengki  gila  ni!
                                  
          
Thanks  sudi  baca   kisah  kekalutan , kekilaun  , kecelaruan dan  kesibukkan   diri  ini.

6 comments:

  1. kena pandai bahagikan masa la cik adik.. hehe.. tpi byk sgt tugasan yg x penting tu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . Nak bahagi masa tu la yang payah amat -.-' .Ada je kerja nak kena buat ._. . Thanks sis for ur advise ^^

      Delete
  2. HAHAHA fefeeling senior nampak :p

    Papepunnnn goodluck spm tahun depan ye dik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan selalu feeling2 macam ni . haha :D
      Thanks ya bro . Good luck to u too :3

      Delete
  3. biasa la student mesti busy kan. so byk2 kn bersabar eh. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul2 . Kak Hazanis , ni baru kat sekolah kalau dah msk U macam akak , lagilah busy nanti . Thanks sis ! terharu T_T

      Delete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~