20 Dec 2012

Mataku silau di I-City

Assalamualaikum ^^

tariiikkkk nafas.. malam  ahad kan kan.. ecahh  kann.. dapat .. hikhik.. pergi  bertandang  ke i-siti !!

Dalam  hati  syok  tak  terhingga nak  pi  sana . Walaupun  dah  berabad  tempat  lampu  bergemalapan  tu  dibukak , sebeluguk sedara  ecah  post  gambar  kt fb  kononnya  dorang  dah berjaya  menjejakkan  kaki . eleyh . sekarang ecah  dah  boleh  print  gambar  sebesar  klcc . tunjuk  kat  dorang  sampai  terbeliak  bijik  mata  tangok  bertapa  ohsemnya  Nur  Aisyah  suasana  kat  i-city .

I-city   dibuka  pada  pukul  6 petang - 6 pagi . Kira  duabelasjam lah . Kalau  rasa  kepala  hotak  tengah  serabut  dengar  jiran  sebelah  gaduh  nak cerai  bagai  pukul 2pagi . Boleh  lah  datang  sini  sambil  pakai  kain  pelikat  pun  tak pe . Seyesly  korang  akan  rasa  happy  tengok  pelbagai  warna  cahaya  menghiasi  segenap  4 penjuru  i-city .


Boleh membajet macam dalam wonderland .  Rasa nak bawak balik je dua tiga ketul pokok ni .
Baru semangat sikit nak study . hikhik  >_<

Pelbagai  spesis  pokok  plastik  boleh  jumpa  dalam  ni . Sumpah  lawa, guwa  rasa  macam  nak  nanges   tengok  pokok  tu  colourful  bagai . Semua  pakat  nak  tangkap  gambar  dalam ni , pokok  krimas  kecik toik  pun  kena  beratur  panjang  kalau  nak  tangkap  gambar . *tipu sikit
ecah  dan  kak long @my kazen . ignore  my weirdo  face  

Pokok  hijau  tu  antara  sepisis  pokok  yang susah  nak jumpa  di alam semesta ni . Bertuah  sape  yang  dapat  pegang .
 foine tipu  lagi -.-''

Jangan  ingat  dalam  ni  penuh  dengan bunga, pokok plastik , makanan , toilet je . Kat i-city  ni  jugak  ada  tempat  permainan  yang  best-best  . Kalau  rasa  nak  kembali  ke  zaman  hingus  pun  mak yang lap . silalah  berkunjung kat  sini  sebab  budak-budak  akan  enjoy and have  fun  main  game  kat  sini  


Omo  omo .. Kalau  cakap  pasal  i-city ni  mesti  otak  ligat  ingat  pasal  snow  world  kan?? Kalau  rasa  duit  dah  mampat  dalam  dompet , cubalah  masuk  kat  sana. Tiket  masuk agak  mahal   bagi  ecah . tak tahulah  kalau korang  rasa  murah . 
Mengidam  nak  pergi main salji , lepar berketul-ketul  bola  salji , berangan  ada  kat  London sekarang? Kat  snow world  lah  tempat  melempiaskan  segala  keinginan dan nafsu  nak  sentuh  salji  sekali  seumur  hidup. kononnya =.=
Memandangkan  sekarang  musim  cuti  sekolah  . Kalau parents  rasa  buntu  nak  heret  anak-anak  pergi  bercuti  kat  mana . I-City  tempat  paling  ideal  dan  murah  untuk  bersuka-ria . Picnic  kat  situ  sampai  subuh  pun  boleh . Tak  rugi  kalau  kita  keluarkan  duit  sedikit  semata-mata  ingin berhibur  dengan  keluarga .  Daripada  makan kuaci  &  golek  depan tivi , better  datang sini . Selain  menjana pendapatan  negara  , boleh  mengeratkan  tali silaturahim ^_^

                                          Guwa suke bunga . nak bagi  bunga  plastik  pun  boleh . yang penting bercahaya :')

# Tak sabar  nak  jumpa  tok  kt  kampung . Hai nek . Miss u  . muahhhhhh !

8 comments:

  1. Dulu pergi masa free.. Sekarang dah berbayor rasa malas nak gi...

    ReplyDelete
  2. wah! mmg cantek tmpat nih :D
    saya sendiri pon blom pernah pergi.. muahaha!

    ReplyDelete
  3. Tahun lepas dah pergi dah i city..
    best kann..!! :D
    tengok lampu warna warni masa malam..
    wahhhhhhh.. >_<

    ReplyDelete
  4. wah ! best nye dah pergi icity .
    mun tak pernah pergi lagi . hehe :p

    ReplyDelete
  5. icity... wahhh.. Ahlam pn xprnh smpai lg,....huhu

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~