18 Mar 2013

Warm bodies the best :)

Assalamualaikum,  si  tiut lagi  miut di luar  sana !

Memandangkan  exam intevensi   dah  habis . Ecah  dan  bestie  rancang  untuk  berpeleseran  di  WWM  lepas  tusyen . Sesungguhnya  kami  membazirkan  masa  tak  ketahuan  hala  di  sana.


Matlamat  utama  hanya  nak  tengok  latest  muvie  selama  2jam  1/2  .namun . Aktiviti  kurang  sihat  ini  bertukar  menjadi 5jam . Bapak  lama  kami  bersuka  ria  sambil  membuncitkan  perut  tercinta.


Semua  ni  angkara  hencek  Aqib (suka tunding ibu jari  kat orang lain -.-'').Dia lah  yang  mengesyorkan  kami  untuk  menontong  muvie  yang  entahpapekamitaktahu . Sebenarnya  muvie  Warm  Bodies  tajuknya. Tuntasnya , setelah  berpikir 57831324 kali . Kami  decided  nak  tengok  muvie  tu  jugak .


Hampir  2jam32minit  dalam  theater  tu  beserta  se-large  popcorn . Hanya  one word  yang  boleh  ecah  gambarkan  dengan  kata-kata . FANTASTIC ! . Sumpah  best   baq  kat  hang . hoihoi , rasa  macam  nak  duduk  situ  seminggu , ulang tayang  50 kali  pun  tak pa . Tak  menyesal  tuan  hamba  korek  RM14  walaupun  hati meronta-ronta  cakap  yang  duit  tu  kita  boleh  beli  KFC , buku  rujukan   ,top up selama  seminggu  and  blabla. but , aku  peduli  hape =p

Guwa  tak  nak  cakap  banyak , korang  layanlah  trailer  " Warm  Bodies"

        

Gandingan  hebat  pelakon  terkacak , Nicholas  Hault  dan  Nur  Aisyah, the cute blogger  . * suka  pulak  tempek  nama  sendiri  kat situ * muehehe . Muvie  ni  buat  ecah  rasa  macam  nak  jumpa  pak cik,mak cik , abg , akak  zombi-zombie tu  sebab  ada  unsur  comedy , creepy  and  romance  yang  totally  tak  buat  ecah  bosan . 3  in  1  macam  instant  MILO  pulak. Tak  berkelip  mata  ecah  tengok  cerita  tu  tau  sebab  zombie  dia  kacak  yang  sangat sangat . hoho . ngada-ngada

Mempersembahkan  zombi  terkacak  abad  ni .drum  please ! kahkah :D

                                             Thanks  to  Hencek  Google for  the pics

                    budak  hijau di tengah obses  dengan  zombi  kacak  tu  lah !
               
For  those  yang  pernah  baca  novel Warm  Bodies , kompom  tau  acener  cerita  ni . Seronok  tau ditambah  pulak  ada   unsur  komedi . Ecah  bagi  10 bintang  dari  5 bintang . haha. terlebih  5 ketul  bintang  :)

p/s : Tak  seronok  if  ecah  bagitau  the  whole story ,  so better  korang  cepat-cepat  korek  hencek  khinzir (piggy  bank/tabung ) and  curi  masa   pergi  layan  di  cinema  berdekatan!

7 comments:

  1. citer tuh santai laaa..akak enjoy gak layan..hehe

    ReplyDelete
  2. wah kemain dia pomot muvi ni.besh ka?hahaha :D

    ni mesti citer jiwang2 kan?kan?kihkihkih

    ReplyDelete
  3. dia tu cantik nak mati aaaaaaaaaaaa TT_TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa yang cantik nak mati ni.. haha. tahu x qiela comel tahap nak mti jgak. ^^

      Delete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~