15 Aug 2013

baby oh baby ! b-a-b-y ❤

Assalamualaikum  hamba  Allah  sekalian ;)

     I  love  baby  so  much  - aisyah  az

i'm not  talking  bout  justin  bibir's song  yang suatu   ketika  dulu  giat  b'kumandang  di corong-corong  radio. Sampai Pak  samad  jiran  sebelah  selalu  duk  nanyi  "baby baby baby ohh  " sambil  sidai  kain. muntah  balik  segala  kuih  samperit ,lomang , rendang  aku -.-''


i'm  actually  talking  bout  bayi -bayi  yang  omei  serta  gebu  mulus  macam   kek  span  mak  bedah. kekadang  bila  rasa  stress  study  dan  sunyi , ecah  akan  search   gambaq-gambaq  baby untuk  aku  pertontonkan. Sejuk  je  perut  ,hati  serta  mata  empat  aku  tatkala  melihat   gambar  dorang. nak  je  culik  baby  comel  then  selinap  masuk  bilik. agaga. lepas  ni  mesti  tak da  mak-mak  yang  sudi  bagi  aku  pegang  anak  dia  dah. ;p

 
jangan  pandang  mama  cengitu.. auuu  _  

                           saya  ada   lens  kaler  biru . orii  kay,tak  main  lah pkai  contact  lens!


          geraammmmnya  tengok  awak.. asal  omei  sangat  haaa!!

     speechless . auwww... so  cute la  this  baby.. don't  do  like  that. i'm dying  just  to  see ur  face.
  
 sumber : mr. google

i  really  can't understant   why   ada  mama-mama  yang  sanggup  buang  baby  dalam  tong  sampah , sungai  , dalam   longkang.  i  can't  brain  that  at  all. macam  tak  ada  akal  langsung. kalau  yang  ada  akal  sikit. tinggal  anak  kat tepi  masjid  and  rumah jiran. -.- itulah  manusia yang  berfikir  tanpa  meletakkan  agama  sebagai  pegangan  . Sesungguhnya  bayi  yang  dilahirkan  adalah   dalam  keadaan  yang  sangat  suci.  SubhanAllah

p/s: nak  ada  baby  sendiri  lambat  lagi  oii..  for  now,  tatap  gambaq  bayi  orang  je  la. >_< teehee!

1 comment:

  1. Salam.

    Lana..kdg2 stress, cari video kat youtube, tgk telatah baby..hilang stress,hehehe

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~