22 Nov 2012

My childhood's memories dan sekarang

Assalamualaikum  saudari  ecah  ucapkan 

                                    
Tetiba  rasa  syahdu  dan  sebak  di  dada  apabila  rindu  mula  bertandang  di hati . haha . Ayat  aku  memang  puitis  sungguh .  Semalam ecah  teringat  kat  kawan-kawan  yang dah  lama  dahku  lupakan. hehe.  Kawans  masa  umur  ecah  pattahun . So , entry dilemparkan  khas  untuk  mereka yang  aku  baru  teringat .

Waktu   zaman   gigi  masih  boleh  dikira  dengan  jari  . Ecah  ada  beberapa  ketul  kawans baik . Tapi . Disebabkan  atas  faktor  kena  pindah  ke  KL . Hubungan  kami  terus  t'putus.  Sampai  nama  dorang  pun ecah  dah  lupa  =.='  Yang  pasti  umur  dorang sekarang  dah  20 tahun and  above .Dulu  ecah  bajet  kawan  dengan  orang  besar je . Tak  main  lah  kawan  dengan  budak  baling-cekup  batu seremban  dan  sikat  rambut  barbies  bagai . hehe .

Dalam  misi  menjejaki  mereka  , ecah  nak  buat  satu  pesanan  yang  ringkas tapi  padat  dan  manpat  dengan  maksud  tersirat .

Pesanan   for  them ^.~

Kepada  kamu  kamu  kamu dan  kamu  yang  ecah  tak  ingat  nama .  Kalian  yang comel  *time kecik  dulu  agak  omey  , x taulah dah besaq ni  muka  hampa  dah  macam  erra  , salena  gomez  or Aaron aziz . Masih  ingatkah  kalian   pada  budak  kecik  yang  muka  macam  amoi  jual  kuih  pau ? Taksub  bermekap  tebal , yang  suka  ketuk  rumah  kalian  ajak  main  tanpa  mengenal  waktu   siang  dan  malam , ajak  pergi  kedai   beli  aiskrim  malaysia  nampulohjuta batang sampai  kena  serang dengan  ulat  bulu -.- . Rajin  buat  korang  kena  marah  dengan  mak  korang  sendiri  sebab  balik  lewat *akulah  penghasut  hampa  semua . hahaha . Kita  berenang  sama -sama  dalam  kolam  renang  plastik. Teman  korang  tiap  kali  kalian  nak  naik  bas  sekolah . Ingat  tak ??  Ecah  lah  tu.
Seyesly , ecah  rindu  moments  kita  bersama.  Walaupun  dah  12 tahun  masa  berlalu ,  memori  dengan  hampa  semua  tak  pernah  luput  dimamah  ingatan  yang  semakin  tua .  Ecah  tau hampa  semua  pandai  belaka . Mesti  pakat  ada  kat  U sekarang ni . Ecah  je  yang  masih  remaje.  fuuuhhh . Bangga aku . Harap  kita  boleh  berjumpa  lagi  .InsyaAllah  kalau  ada  jodoh :)
Coretan  ikhlas ,
 Ecah ,
si  budak  suka  gegar  pagar  rumah korang

Ecah  tak  ingat  nama  sebab  time  budak  hingusan  dulu , just  panggil  dorang  kak ngah , along , achik , dan others . Dorang  sendiri  pun tak bagitau  nama  sebenar  dorang . Pape pun , semua salah  mereka . kahkah :D

Jika  korang  tengah  menjamah  setiap  words  yang  ditulis oleh  ecah , mungkin  anda  orang  yang  paling  ecah  rindui   sampai  cekelat  DAIM  tepi  mata  pun tak  selera nak  makan . Tipu seketul-dua  words !
  
Ni  gambar  ecah  time  abad  ke - 20 .huhu


Gelak berdekah-dekah  tatkala  terjeling  gambo  ni . Masih  tanya  diri  sendiri
 "Ini akukah . Alahai , chumelnya " * mohon  jangan  sepak  ecah*

Now  , who  i am  ^_^
"Sekarang  aku  sudah  remaja"  hehe . Muka  dah berubah  . Mata  semakin  membesar.
 Dulu , nak bukak pun  tak  boleh , sepet sangat . Hemohemo :)

Sharelah  kisah  childhood  kalian , mungkin lagi hebaakkk daripada  ecah . hoho :D

7 comments:

  1. sekarang lagi comel dari dulu. hoho. if they read, they surely will be touched. dont worry. adults are growing up kids. now u are big kid. :)

    ReplyDelete
  2. rasa nk sepak niee, hahaa
    dah besar lagi lagi lagi comel ecah. :)
    insyaALLAH, kalau ada jodoh korangs semua akan jumpa balik..
    rindu kan zaman masa kecik2x dulu..

    ReplyDelete
  3. semoga dapat jumpa lah dengan kengkwan lama lama tuu k :)
    insyaAllah .
    heyyy , echa semakin cantik lah :D

    ReplyDelete
  4. aloh alohhh..comelnye..dr dlu smpi skrg comelll..hee

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~