5 Dec 2012

2AM datang Malaysia bersama kejutan

Assalamualaikum si cantik dan encem   

Tema  entri  ni  ialah  K-POP !! Sila  baca  selow-selow  yer  anak-anak sekalian  ^_^


Nampak  poster tu  menari -menari  di facebook , terus  tarik  tangan  mak  ajak  duduk  bincang  .  Mak  dengan  muka  excited  terus  tanya  nak apa , ecah  dengan  muka  macam  baru dipinang  aaron aziz   terus  bagitau" 2AM  nak  mai  sini,boleh tak  mak sponsor  seratus  dua??" .


" Laa... ingatkan  randy  pangalila  nak  mai -.- ", soalan  ecah  tak  dihiraukan bagai  dibawa  angin  berlalu  begitu  saja .  Mak  sambung  balik  proses  memasak  bagi  mengisi  perut  chumel  anaknya.


Tssk Tssk  . T_T . Nangis  laju-laju  bila ingat  yang  konsert  dorang  lagi  berapa  hari . Baru  nak  korek  duit  tabung , tengok  yang  tinggal  hanya  5sen  tu  pun  sebab  dah  berkarat  yang  lain  dah  berjaya  dibawa  keluar  secara  paksa  dan  kejam . Haisshh , lepas  tu  godek-godek  tabung adik .Hampeh , ada 5kupang  je .

Dengan  hati  yang  bengkak , akhirnya  ecah  merestuilah   yang  konsert  tu akan  berlangsung  jugak  tanpa  ketiadaan  dahku . Sobsob . (bajet  macam VVIP  je )  . 2AM  datang  Malaysia  30/11  tapi  depa  buat  konsert  1/12/2012 .


2AM  ni  merupakan  sebuah  grup  balada  asal  dari  Korea  . Oppas (plural )  jarang  menari  kalau  menyanyi , dorang  just  berdiri  tegak  dan  nyanyi  lagu  dengan  asyik  serta  syahdu . Suara  dorang  sedap  , merdu ,  lunak  , enak  ..blablabla .
Dari  kiri Jinwoo , Jo Kwon , Changmin , Seulong
                                                                                           Kredit to uncle google :)

Yang  buat  ecah  terkejut  sampai  terkeluar  gigi  rebit  tercinta  tatkala  tertengok  kat  utube ,2AM  nyanyi  LAGU  MELAYU . Wow , tak  semua  k-pop  group  datang  M'sia  akan  nyanyi  lagu  melayu , bagi  ecah  2AM  nyanyi  lagu  Bila  terasa  Rindu  by Dafi  (Baik punyeee )  sangat  lancar  dan  hebakkk . 

   

  
 Seulong -ah.. langsung tak dengar  slang korea . Please release  lagu  melayu  dalam  album oppa _

Oppa , saranghae  huhu . Setahu  ecah , dorang  practise  nyanyi  lagu  ni  sehari  sebelum  konsert.  Oppa  berjaya  membuat  kejutan  kepada  1AM ( 2AM fans ) . Maceehhh , Kamsahamnida  for the  ohsem  concert :) Hope  datang  lagi  ke M'sia .   Mungkin   ecah  akan  tonton oppa  kat  utube  jugak  nanti  -.-''

3 comments:

  1. haha amboi..tngkap cintan nmpk dgn mamat k-pop ni..hehe

    ReplyDelete
  2. Suka jga.....2am n ft island kmplan plng kmi suka...mla knal sbb jo kwon msuk wgm dgn gain..

    ReplyDelete
  3. Wahhh.!! Gilee laaa. ahhaa
    Tak tahu pulak pasal niee..
    Mula-mula tengok entry tadi macam 2pm ooo 2am.. hehee
    Sedap laa dorang nyanyi.. :D

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~