25 Jun 2013

Sight limited ;'(

Assalamualaikum,


Semalam  bukan  kemain  terkejut   ecah  bila  bangun  pagi  tengok-tengok  bilik  dah  berkabus . Waaa, bila  masa  pula  rumah  gua  kat  Genting  ni ? tampaq  muka  230kali  kot . Mana lah  tau  tengah  mimpi  yang   rumah  tetibe  terbang  gi  genting  highland. errrkkk ?


Setelah  diamati  dan  hantuk  kepala  lima pat kali  kat  dinding , barulah  ku sedar  ngupenya  bilik  aku  diselimuti  oleh  asap  jerebu. Mak  aihhh .. tengok  IPU  tingginya . 200+ .Nasib  baik  goverment  bagi  cuti sekolah. Yeayyy ..boleh  la  mengamati  panorama  yang  indah  nian  ni seketika . Ibarat  bercuti  di  atas  awan gebugebu gitu.           errr -.-''

Lepas  mandi  semua,ecah  mengidam  nak  tengok  twin tower  and  u  know  what , KLCC  hilang. KLCC  H-I-L-A-N-G .. hilang  hilang !! Mak  dah  pandang  pelik  tengok  anak  dia  melolong  tak  ketahuan  hala. Ni  nak  nangis  sambil  titis  eyemo  ke  mata  comel  gua. tsssk tssk


I've  told  you right . KLCC  ,mercu  kebanggan M'sia  dah  hilang . over  tau  ecah T_T . Kalau  ada  kipas  angin  bapak  besar  boleh  lah  blows  jerebu  tu  jauh-jauh . Then, boleh  menghadap  encik  KLCC  yang  sasa tu  24jam .


So today,  i  went  to  school  as  usual  . Walaupun  mengagau-gagau  cari  jalan. tak  nampak  jalan  lantaran  asap  yang  tebal . hikhik . bila  dah  sampai, pehal  aku  tengok  sekolah  ni  sunyi  je , hati  dah  degup  kencang . Againn.. Makk  aihhh .. ciput  nya  manusia  di  sekolah . Berapa puluh  ketul  students  je  yang  hadir. Mulalah   ingat  sekolah  dibatalkan  tapi  P&P  still  on. sedeh  k. sedehhh -.-''


Hope  our  environment will  be  free  from   that  jerebu bu boo  soon.. Thus , rakyat  malaysia  dapat  hidup  dengan  aman  dan  gembira  tanpa  ada  ganguan  asap  yang  buat  pedih  mata. Ah meng  tauke  ikan  pun  boleh  mula  berniaga  sambil  senyum. Mak  pun  tak  payah  pakai  mask  semata-mata  nak  sidai  baju .



So  everyone, let's  pray  to  Allah . Semoga  Allah  turunkan  hujan  rahmat  di  bumi  Malaysia  dan  masalah  jerebu  is  solved. 




Nak  tangkap  gambar  pun  tak da  mood . Blur  semuanya .   at Putrajaya  =)



Sila  pakai  mask  ye  kalian  semua. Mak cik  Salwa  jual  nasi  lemak kat  simpang pun  pakai  mask. So, korang  tak  payah  nak  bajet  cun   bagai , tak  nak  pakai  mask . nak  muka  lawa  or  tido  kat  hospital  satu  bulan?



okey  foine , jangan  silap  pakai  mask  ye. retis  sangat  kau if  pakai  mask  masquerade =p

1 comment:

  1. salam..

    hehe..xya pkai mask..pkai yg utk mte tu pon cntik gak kann ;p

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~