12 Jul 2013

Proud to be SMKPT's student

Assalamualaikum  semuuuaass =)



Kalau  dulu  siap  hentak-hentak  kaki  kemain  sebab  tak  nak  masuk  SMKPT   masa  zaman darjah onam. "Sekolah  tu  banyak  budak  jahat  laa" ," tak  syok  lah  masuk  sekolah  sebelah  rumah  je... " tak  adventurous  langsung  sebab  7 minit  jalan  kaki  dah  sampai " .
Tu  lah  antara  alasan  yang  ecah  bagi  dekat  mak  . memang  tentang  habis-habisan  la  kalau  boleh  nak  menyorok dalam  gua.


Niat  lepas  dapat  result  UPSR, memang mohon asrama  but  rezeki takda  masa  tu.redha  ok. Lepas  buat  mogok  bagai, at the  end  pergi  daftar  kt SMKPT  dengan   hati  yang  sarat  and  berat dengan  emas intan  belian  paku and  so on (wajib mendaftar) >_<


Pada  awalnya, hati  tetap  mengedik  tak  nak  sekolah  situ  namun  selepas  3 bulan  jadi  budak  form 1. Alahai , best  la  pulok  study  sini. ngehngeh =D . Makanan  mak cik  kantin sedap  , kawan-kawan  baik  betul, siap  tolong  inform pasal  HW kalau  missed  class. Rasa  menyesal  sebab  pandang  enteng  dekat  sekolah  ini  aku  abaikan.hehe. Yang  penting  aku  bahagia  jadi  student  officialy dekat  sini .Then, sesi  petang  balik  pukul  6.45  dan  aku  akan  sampai  rumah  pukul  7 lebih. aku    merayau  mana-mana  dulu  and balik  nak dekat  senja.  teruk  benor perangai. Rutin  tu  aku teruskan  sampai  habis  form2.


Dah  form  3, kehidupan  berubah  sebab  dah  sesi  pagi. Pukul 7.20  dah  kena  ada  dekat  sekolah. Perit  nak  bangun  awal  , kadang-kadang  gate  nak  tutup  baru  aku  sampai. Pak  guard  memang  dah aim  aku, teehee. aku  buat  tak  heran  dengan  tenungan  pak  guard tu. hoho. Memandangkan  tahun  tu candidate PMR , aku  pulun  study   walaupun  kesedaran  tu  masih  kurang.

ecah   menyibukkan  diri  dengan teater  masa  tingkatan 3 and  4 jugak. Alhamdulillah  we got  second place  in that  competition.

That  is  me.wearing  the  white  baju  kurung . dah macam  roh  tahu  dekat  atas  stage. Btw, this  is  the  happy  moments  ever. our  theater  masuk  utube  but  forgot  the  link  lah -.-''

Such  the  great  moments  ever. at  Aswara =)

Waktu  form 3  jugak, ecah   jadi  conductor  choraldra (ucapan berirama) . Memang  practice  gila-gila  untuk  Minggu  sains  and  matematik. Tak  akan  ecah  lupakan  hows  my  tangan  menari-nari  dan  membelakangi  audience. malu  and  proud  to be  myself.




Nampak  tak  ecah  dengan tangan bergawang-gawang . Blazer  hitam  wa  cilok  kawan  punya. Seronok  masa  ni  sampai  nak  nangis  tau. we got  many compliments  after  that.cehhh.. tengok  conductor  lah. cik  ecah  tiut  miut . pfft . 3 cekal daebak <3


Sibuk dengan  aktiviti. It didn't means  ecah  abaikan  study. Alhamdulillah, Allah  bagi  rezeki . I got 7A 1B. Redha  dengan  ketentuanNya  wlaupun  ada  agak  kecewa  with my result  at first.

that's me again. berbaju  hijau itu. Kawan-kawan  ramai  pindah  tetepi my bff  still  setia  bersama  ecah till now. kau  ada? huhu

us. They are  my  diomands. let's start dari  kiri: Cik Nab, Natasha  pipi  sekilo , arina and  ecah cikebom cikebom. Muka  tak matang  lagi and still kiut  right? haha  miss this  moment  too ='(


SMK Padang  Tembak  sekolah menengah  yg  pertama  dan t'akhir.  Allah  Maha  Mengetahui apa  yang  baik untuk hambanya . PerancanganNya   adalah  yang  terbaik .Dekat  sekolah  tu  jugak  ecah  berjaya  cipta  kejayaan  indah  dan  kenal  buddies  yg daebak. Love  this  school so much.

Sayangi  la  Sekolah  anda ;) pesanan  penuh  bermakna  dari  cik ecah !

4 comments:

  1. salam..
    wah bnyk memori ye di sekolah..
    samela cm yaya..mse kt sek mmg pendiam n pmalu giler..skrng ni da xde pndiam or pmalu dah..trase cm nk ulg balik sek spy lebh aktf..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..
      hehe.. tu lah , rugi tak aktif sangat time sekolah ni. dah nak habis sekolah baru ngade-2 nak join itu ini.

      Delete
  2. rindu pulak zaman skolah mun dulu..banyak kenangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. byk kenangan yang tercipta time sekolah . memori yg sukar nk dilupekan >_<

      Delete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~