30 Jul 2013

mood raya hilang . sobsob

Assalamualaikum  kalian  yang  comel-comel

Dah  lama  rasanya  tak  tempek  muka  sebesar  alam  macam  ni. muehehe..


Ketika  rakyat  Malaysia  sakan  mencari  baju  raya  , gigih  menenyeh  biskut  raya , mula  menukar  duit  berhinggit-hinggit  sampai  terlupa  mana  satu  sampul  duit  raya  dan  mana  satu  duit  raya  lantara  kelewahan  sampul  yang  bermotifkan  wang .  aku  sibuk  buat  apa?


Aku  duduk  diam-diam  atas  kerusi  sambil  melayan  lagu-lagu  raya  di corong-2  radio  mengenang  nasib  yang  aku  tak  dapat  nak rasa  eksaited  secara  berlebihan  di saat  umat  islam  bergembira  sakan  menyambut  hari lembaran  nanti. Ini  semua  angkara  Trial  SPM  yang  b'langsung  dua  minggu  selepas  raya.


apakah  nasibku ..  nak  beli  baju  raya  pun, main  tunjuk  saja. tolong  mak  gentel  kuih  siput  pun  aku  malas . Mood  raya  hilang  begitu  sahaja. Masa  banyak  aku  luangkan  dengan  merehatkan minda  secara  maksimum  iaitu  aku  kerap  tido  di petang  hari . paling lama  pun sejam, then  aku  sambung  study  balik
 -.-''


Ramai  spm  candidates  cuba  memujuk  perasaan  masing-masing.termasuklah aku,   siap   buat  kad  raya  untuk  diri  sendiri. muehehe. lepaskan  tekanan   dengan  menulis  ayat-ayat  jiwang.

Antara  kata-kata  semangat  yang  aku  kerah  otak  demi  meningkatkan rasa  gembira  di  hati  ialah:

Dear  SPM  candidates,

SPM  hanya  sekali  seumur  hidup  hang. Tak  rugi  kalau  terlepaih  nak  raya  sedangkan  hang  boleh  bergembira  sakan  next year. InsyaAllah  kalau  hang  panjang  umur  la. Ingat  sikit  mak  ayah  hang  yang  tak  putus-2  mengharapkan  kejayaan  anaknya. 
Mana  hang  nak? gembira  sepanjang  bulan  Syawal  sahaja  atau  hang  nak  gembira  seumor  hidup.  SPM  adalah  segala-galanya.  Ingat  tu  Nur  Aisyah !  Biar  sedih  sekali , jangan  sedih  selamanya. 

Sekian. dari  puteri  nur  aisyah  yang  serba  kiut =p

kepada  calon-calon spm , rebut  dan  berlumbalah   untuk  mencari  malam  Lailatul  Qadar sepanjang  10  malam  terakhir  ini . Banyak  reward  wei  kalau  kita  rajinkan  diri  menghadap  Allah  terutamanya   ber- Qiamulai. InsyaAllah, u'll  get  whatever  u  want. Aamiin =)

2 comments:

  1. good luck tau...tak mau sedeh2 kita usaha takat mana yg boleh bagi sis SPM bukan penentu segalanya... :)

    ReplyDelete
  2. gud luck.. xper dik.. dpt keputusan cemerlang dlm spm jugak boleh gembirakan diri sendiri dan family.. raya tahun dpn pun ada lagi.. spm hanya sekali.. :)

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~