4 Jul 2013

budak sekolah

Assalamualaikum  membuka  bicara,
aceceh..macam  nak  pantun  pulak  tite ..


Tahun terakhir  sebagai  pelajar  sekolah  agak  memeningkan  dan  mencabar  kewarasan  otak  sampai  rasa  nak  nangis  tepi   kain batik  mak .tssk tssk.


Even  agak  sibuk  lantaran  terlalu  banyak task  yang  kena  settlekan , ecah try  untuk  manfaatkan  zaman sebagai  budak  sekolah  ni  sehabis  baik . Bila  tanya  mak ayah , mostly  dorang  akan  cakap ..


"Mak  rindu  zaman  sekolah  dulu , syok  sebab  tak  payah  nak  pikir  benda  lain . Tugas  kita  cumalah "study  sahaja".Tak payah  duk  pening  kepala  pikir  nak   bagi  laki  dan  anak-anak  makan  apa, kena  kemas  rumah ,pikiaq cerita  sinetron  tu  bila  nak  habis.. aikk -.-"


Sayu  pulak  bila  mak  cakap  macam  tu . Dah  la  ecah  rasa  macam  baru  semalam daftar  kat sekolah men.  untuk  masuk  form 1. Tuptup  dah  form 5  sekarang, huwaaa  kenapa  terlalu  cepat . nak  jadi  pelajar  selama-selamanya  boleh  takk ?? errr -.-


yeahh.. zaman  sekolah  ni  memang  best  gila. Rasa  macam  tak  nak  keluar  dari  sekolah . Gigih  datang  ke  sekolah  hari-hari   even  mata  sebal  nak  tidur . Kawan-kawan  pakat  buat  naya kat  ecah, sakat  bagai   tapi  i don't  mind  it  because  being  a  school student  just once  in  life . So  i  try  my  best  to  create  the  happy  moments with  my  teachers  and  friends  at  my  school.


Masa  berjalan  dengan  pantas  serta  kencang  sampai  ecah  tak  sedar  sekarang  dah  July. Oh maaiii, lagi   ompat  bulan  belajar  kat  sekolah  ni. oh  school, saya  akan  rindu  awak  dan  kelas  5CEKAL  tercinta . saya  tak  nak   berpisah  dengan  awak . peluk  tiang  bendera  kuat-kuat. muehehe.

P/s : ada  seorang  junior  ni  panggil ecah  " kak aisyah cekebum cekebum " hahaha.  comel bunyinya

Just  a  short  entry  for  today . Peace . Yawn  ^0^

7 comments:

  1. zaman sekolah penuh dengan kegelapan., hari² kena rotan., haishhh., hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. no komen >_< at least penah kena sebat kan. pengalaman yg hebakk. ngee

      Delete
  2. betulLah cah zaman sekolah mmg seronok, zaman tu masalah yg perlu kita fikir sikit je, sekali dah melangkah keluar alam persekolahan,mcm2 nak kena fikir :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... takut nak hadapi dunia luar nanti . adui -.-''

      Delete
  3. Ya Allah, lamanya tak singgah sini.
    Ecah ingat tak cik eiqa almond landon niee, ehheehe
    Betul dik, masa sekolah nie hargailah dengan betul2x..
    Nanti dah habis confirm akan rindu gile zaman perseklahan nie :)

    #Selamat berpuasa.!! rinduuu.! Kes pegi praktikal laa mse tu hilang jejak kawan2x blog yg selalu comment2x duluu.

    ReplyDelete
  4. hehe.mstilah ingat.baru pikir nak tacing ngan cik ieqa. btw, thanks la sebab sudi mlawat belog naif ecah ni =)

    ReplyDelete
  5. tgl bpe buln je lg kan..
    so mse yg ade ni gune sbaik mungkin ye..
    cipta lg memori trndah mse kt sek.. =)

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~