21 Sep 2013

pi-bi-as-am

Assalamulaikum and hi hi *lambai tangan*


"Kau kan puteri  lilin, kena panas sikit  je ,tapi   berpeluh  dah  macam  baru  terjun  dalam  kolam renang Tuk Ali", kata  Aminah(nama tipu)  kepada  Aisyah az (aku)


Betul  kata aminah, aku  tak suka dengan activiti outdoor  macam  senaman  yg  buat  muscles  aku  menangis, kawad  lagi lah, lari satu  sekolah  kalau  cikgu  suruh  masuk  n the last one  is  bersukan  such as  lumba lari, tarik tali -.- *aku yg kena  tarik nanti  dan  netball. aku  memang  tak minat  benda  yang  buat  jantung  aku  mengempam  deras. yaa. terserlah yang aku  tak da  semangat  kesukanan !


so  aku  masuk  club chess. indoor activiti ^^ . aku  tak  kan  berpeluh  sakan  cuma  otak  aku  je  yang merana  kejap  sebab  sibuk  duk pikiaq  cara  nak  tumbangkan  cik queen  pihak lawan. unit beruniform  pulak, Pbsm  lah  yang terbaik :) sebab  aku  suka  tolong  orang  sakit . ceehhh. sebenarnya tu alasan  kedua,  aku  pilih  unit   ni  coz  memudahkan  urusan hari-hariku . tak  payah  skip  kelas  sebab kawad  semua  tu. :p


Hari  ni  my  school held  the sport's day. and  i'm  pbsm. for sure, tolong  tampar  orang  pengsan  and  rawat  runner  yang  cramps . seronok  sangat  sebab  dapat  perasan  tahap  mak ngah  yang  aku  ni  jadi  doctor. bila  nampak  dorang  dah  healed n said  thanks  to me. waaa, perasaan yang  tak  dapat  aku sembunyikan. Gembira  weii  sebab  dapat  rawat  "patient"hemohemo  and  dorang boleh  jalan  balik. Thank  u  Allah .


so  for  those  yang fikir  pbsm  ni remeh  and  the tired  one. better  korang  test  dulu , join unit ni. best  cik baq  kat  hang. feeling awesome  dapat  rawat  students  lain. dihargai  and blabla. hehe. i'm super  tired today  and  got  to go now  . berlari  gi  tuition  pulak . teehee =)

me  and  jessica. we're  PBSM members ^.~

5 comments:

  1. best apee outdoor punye aktiviti,.. :)
    Tapi yg tak best tu ble berkawat, ahaha
    Panass nanti mata sepet memanjanggg , ahaha

    ReplyDelete
  2. hee.ada yg best, certain x =D
    yeah.. kawad kena ada minat. kalau xda, mmg ke laut lah jadinya ;p

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. haha.. comelkan.. hemohemo. teringin nak masuk unit lain. xda rezeki =(

      Delete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~