10 Oct 2013

A.math - the silent killer

Assalamualaikum !

Ecah  paksa  diri  untuk  mencintai  a.math  setulus  hati. tapi. aku tak  boleh hipokrit  lagi. Sesungguhnya  a.math  dan  aku  memang tak  ditakdirkan bersama T_T tssk tssk

Pernah  sorang  senior  ni, masa  ecah  form  3 rasanya. Dia  bagitau  dengan  nafas  tersekat-sekat  yang  a.math  ni  ibarat  silent  killer  yakni  boleh  bunuh  kita  secara  senyap-senyap. ecah  dah  garu  kepala, pehal  dengan  akak  ni, poyooossss je. a.math  je pungg -.-''


tapi. aku  akui  sekarang . aku  percaya  akak  tu 120% haaa,, nampak  tak  betapa   setujunya  aku  dengan  akak  tu. bila  dapat  result  exam,  a.math  ni  lah  yang  mencacatkan  semua  result  aku. sumpah  sedeh  kay. apa  nak  jadi  dengan  diriku  ini. benci tau  dengan  awak, a.math ! huhuhu

dalam  hati  sebenarnya...

"Tolonglah  a.math, marilah  kita  berbaik  dan  senangkan lah  otak  comel ni  untuk  menjawab  semasa  exam espiyeemm nanti". Mohon  aku  tak  blank  and  boleh  jawab  dengan  senyuman  mekar  di  bibir . gituuuu =p



Keke. aku  pun terpikir  kenapalah  kena  jawab  semua  soalan  yang  boleh buat  muscle  otak  kita  cramp  tahap  dewa. but, Cikgu  Jannah (my fav  physic teac) told  us  that  a.math  ni sebenarnya  untuk  menguji  tahap  kesabaran  dan  kegigihan  kita. even dia tak berguna  pun  masa  hari dewasa dan  tua  kita  nanti, tapi   untuk  teror  a.math  ni  kita  kena  banyak  buat  latihan  dan  passion  semasa  menjawab. Ada hikmahnya  khoonnn .


Jujur  aisyah  memang  tak  ngam  dengan  encik  a.math. rasa  ada  je  tak  kena. rambut  mesti  jadi  mangsa  tarikan  aku  waktu  menjawab.  hehe. ecah  cuba  perbaiki  result  a.math  dan  tawakal  selepas  berusaha. we can do  it!! cehhhh  . InsyaAllah  A+  for  A.math. Amiin =)


8 comments:

  1. nak senang senang je dik buat latihan tiap-tiap hari :)
    awesome song in ur blog! :D
    love it :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa.. gigih nau buat latihan skrg. doakan sayaaa yer. =)
      thanks for love it. ahaks. macehhhh sbb sudi singgah sini !

      Delete
  2. sejujur nya add math memang susah.. kalo sapa yang pandai add math memang salute la kat org tu. tapi kan dik, kalo belajar dua kali sure adik boleh.. cth nya kan.. time belajar kat sekolah memang xleh nak buat add math tapi bila belajar kat universiti atau poli ka memang automatik boleh buat.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah.. kekadang jeles nau ngan kawan yg pndai a.math. thanks for the advises. terhaluu.. *kesat air mata =)

      Delete
  3. salam...
    hi ecahh..rndu dier jugak...ngeee (tetibe jgk ;p)
    secara jujurnya kak yaya pon akui a.math mmg sush gilerr...<--cakap macam amik a/math je dulu padahal xde pon...hehe
    tp tau mmg sush..apepun nak wish u gud luck,..smoga dpt mgambil hati Incik a.math tu ye! chaiyok2! ^o^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam kak yaayaaaa..
      haha.cehh ingatkan ambik. yaa memang susah bg org malas macam ecah.hoho.
      maceehhh kak yaya sebab bagi smangat. love u!

      Delete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~