7 Feb 2014

Happy Four Friends ♥♥♥

Assalamualaikum  hakak-hakak dan puan-puan

Ecah baru 17 tahun hidup di atas muka bumi ,tak banyak  pengalaman ,cerita onar dan duri yang boleh  dikongsikan bersama anak cucu cicit ciot nanti bila  dah tua. tapi. ada satu cerita ecah  akan ingat sampai nyanyuk.hihi.

cerita  pasal kawan-kawan baik.
"eleyh, poyo je kan..baru 17 tahun, tak kenal lagi mana  lawan  mana kawan khoon.*idgham sikit kat khoon tu tau."

Mungkin  bagi  kalian benda ni tak penting but ecah  dah boleh detect mana  kawan  yang betul-betul KAWAN. u know what i mean right ^.~

kawan baik memang banyak. sangat banyak . alhamdulillah. tapi kawan yang rapat ngan  ecah  ada berapa  ketul je. gembira bila ada yang kesahkan kita, bergerombolan ke toilet , teman tawaf satu sekolah  kena cari cikgu. terharu nau lihat  dorang  berkorban untuk ecah. sobsob =(

            Mak cik Senah,  Temah , Jemah , Markonah! Macam jodoh kan, semua ending ngan- ah. haha

Nak  berjimba mana-mana, dengan dorang lah, gi kantin berpegangan tangan. giteww =p kena marah tak sama-sama pulak. -.-''  tak da sorang pun follow blog ecah. semuanya stalker yang sangat hebakk.


#1 Arina  @Arina Latiff


One of the kind la minah ni. brutal yang amat. kalau diikot kan, dia memang tak leh ngam ngan ecah. sebab ecah lemah lembut, sopan santun tau,aceh! tapi. dia ni ganas woi. gaya jalan pun gagah perkasa (tipu). Arina, jiran sebelah. dari form 2, kami duduk bersebelahan dalam kelas. kira semua benda  dia tahu pasal ecah.-.-'' crush ke, makanan peberet , aku tengah peot ke. haishh .ni kalau gaduh, mahu semua rahsia aku terbocor dengan  senangnya. haha. Selesa dengan dia yang sangat  berterus terang ! love you lah kawan dia single . *tetiba kan

#2 Natasha @Tasha  Saleha


Kami sering mengalami  kecelaruan identiti. disebabkan bunyi  nama we ols nak dekat sama. selalunya aku lah perasan , haha. orang lain call "Tasha!" dua-dua pandang. tapi. aku yang pekak -.-'' buat malu je .sobsob. dia ni kawan yang paling sempoi, lemah lembut kemain.

Pernah dia nangis sekali tu, sebab dia ingat kena keracunan makanan time kes kematian kat kenduri kawin pasal ayam tu. beriya dia nangis, ecah cuak lah ingat dia betul-betul keracunan. rupanya halusinasi si Senah. ^_^ time rehat, elok je dia makan .aih. she is  a good listener , baik gila, suka senyum sokmo . kiteorang suka melawat  tandas . habit gitu . sayang tasha sangat-sangat tahu.

#3 liena @ liena yuna



usia persahabatan:12 tahun. dia selalu perasan muka  sama macam yuna .gara-gara  ayah ecah pernah tercakap  muka dia cam Yuna. ohmaigadd >_< kenapa ayahh .tskk tssk

pergi sekolah sama-sama,hujan lebat berpayungan bersama-sama. , balik pun sama-sama. kelakar nau dia ni, senang nak bawa berbincang, hati dia  teguh  dan kukuh. kau kutuk la apa pun pasal dia, dia buat tak heran je wei. aku respect hang  wei. may our friendship till last forever.
love u too.
            -------------  ----------

there's a moment ,ecah terlupa bawak duit, dorang berpusu-pusu hulurkan duit. nasib tak gaduh. sebagai seorang yang adil lagi saksama, hehe. ecah terima semua duit dorang. RM1.50 sorang.adilkan ecah. Masa tu, rasa syahdu ,sebak ,tragis semua ada. susah nak jumpa  orang  yang bapak permurah macam dorang. T_T

susah senang kita bersama  okey. aku tahu korang mesti duk stalk blog aku sekarang. serius aku sayang hampa ketat-ketat. 


thanks sudi baca. _

21 comments:

  1. assalamualaikum :)
    wahhh friendz for eva lah ni,,,,,semoga persahabatan korang kekal,,,aaammmiiinnn :)

    ReplyDelete
  2. kengkawan ecah,,,ce komen...cekomen..,cm mane pulak pandagan korang kat ecah??hihiihii...
    ok joke :D

    ReplyDelete
  3. seronok baca. sweet pun ada. hahaha. hope tht this friendship will be lasting forever. amin =)

    ReplyDelete
  4. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  5. Ukhwah fillah, haha as long as you have a good friend, why bother with close friend right? :)
    Hope we can be a good friend to our friend..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah :)

    Hope this friendship will be blessed by Allah ^^

    ReplyDelete
  7. T_T nak join gakkk eehehehe
    may allah bless all of u <333333

    ReplyDelete
  8. rinduuuu sekolah.. macam2 jenis kawan ada, hehhehe

    korang semua comel.. eh.eh...edit cmne yg last pic bentuk love tu...mind to share. hehehe

    ReplyDelete
  9. hehehe..susah nak dapat kawan yg sebulu ni..

    ReplyDelete
  10. salam ecah.. =)

    bnyk kngn pht mnis dgn kengkawan sek kan..
    memng xleh lupa..tpi rapat mase sek je..bila da koje, awak2..saya2..huhu
    kengkadang je jumpe..huuu

    apapun berusaha jadi kawan yg tbaik..bukn kwan makan kawan..ngeee

    ReplyDelete
  11. Semoga persahabatan ecah berkekalan till jannah..amin...jauh lgi perjalanan tu...akak doakan yg terbaik utk persahabatan korg smua ye... ^^,

    ReplyDelete
  12. waa. .comel lotte smua kwn dia. :) hehe. .

    ReplyDelete
  13. ape jenis namalah semua ni, hahaha xD tapi geng saya pun panggil nama mcm ni jugak, markonah, jemah, senah :P

    ReplyDelete
  14. comel2 semuanya budak -ah kat blkg ne... hihihi... semoga persahabatan korang berkekalan... aminnn

    ReplyDelete
  15. so sweet kak....hope kekal hingga akhir hayat persahabatan akak....

    ReplyDelete
  16. bestnya tengok buddy forever nih,hehe. rindu pulak dengan bestfriend dulu :')

    ReplyDelete
  17. friendship never end, acececeh, tetiba iolls sebakkk rindu kawan kat sekolah pula, hahaha

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~