30 Aug 2014

Aisyah is back yo!

yo yo yo... wassup yeop? 0.o

sunnguh tak sopan anak dara sorang ni  greeting people. hehe.
Assalamualaikum
tak jawab dosa, kalau jawab sayang to the moon gitu

kalau  ikot pengiraan kalendar free dari kedai emas jitra, hampir duabulantigapuluhhari ecah  bermusafir di negeri  orang.kahkah. Acah-acah  macam study jauh sangat kann. TiTe jadi  orang Gopeng lah  seKaranG =p

ada hakak-hakak tersayang duk tanya  how's my life  in matriculation college?
bestttt gilaaaaa hoiiii . senyum ketat  -_- haruslah bagi jawapan  positif demi  menceriakan jiwa dan rohani  sendiri untuk kegembiraan berpanjangan yer.

kalau ikot jawapan hati : sumpah super hectic dan rasa macam  nak kurung diri dalam  kabinet mak cik cafe. tak mau menempuh hari-hari seterusnya." booooo ... ecah pengecut" . hahaha kata hati sendiri bila ecah rasa down sangat. brrr..


dah kenapa kau ni ecah selalu ceita sedeh sekarang. Setiap entry mesti berunsurkan melankolik sejajar dengan perasaan dahku.lol. but kali ni ecah nak cerita yang best-best je supaya  tak nampak aku ni menyedihkan sangat. hahaha

ni kira  into. bagi naik sikit mood enkorang nak baca

peristiwa best tahap terlentang di matrik (dalam masa 3bulan )

1) cina sesat

di awal minggu  orientasi,seawal pagi, aku  ditahan dalam  toilet oleh 3 perempuan . aku ingat dia nak peras ugut almaklumlah aku kan  terlalu comel. macam tak da kaitan je kannn. puihh.

" nak tanya ni " kata sorang perempuan.

"pedi---aaaa.. " dalam takut-takut

"kau  cina  ea? "

"erkkkkk ???????? tak lahh." lariiii

sampai sekarang  ada orang tanya room mate aku utk confirmation yang aku ni  cina kah.
aiyooo.. kalau cina pun kenapa? ecah sebenarnya kann.. erm emm. tapi ni jauh lah related blood dia, kacukan siam+cina = ciam. comel je kan bunyi dia.agagaga

2)  tersalah masuk kuliah + lambat pulak tu.

ecah rasa macam nak bungkus kain balik key el jer bila dah  salah masuk kuliah. seyesly malu dia memang melampau sangat. hahaha. yang tak boleh blah, kau dah siap duduk n duasaat then realised yang belungguk manusia dalam kuliah tu bukan kawan-kawan kau. arhhhhhhh..... gelak ketawa mengiringi aku semasa berangkat keluar dari kuliah. T_T ommaaa..

3) tersasul

masalah  memanggil sir, miss ,madam .

apalah  aku ni.. kekadang sir  aku call madam sebab nak cepat. hahaha yg lagi streess bila gelar miss as madam. stressssssss hoi. feel so bad.

4) bawak barang macam nak pindah selamanya

kalau enkorang buat lawatan rasmi ke bilik ecah, mesti tersembul bijik mata tengok bertapa banyaknya barang aku. kalau boleh dua locker aku nak, bagi menampung segala khazanah aisyah az. roomie aku terkejut tengok maha banyak baju tshirt . yang paling roomie aku terkejut, 80.87983264%  thirt aku kaler hitam  dan kelabu ... hampir sama pattern lagi tau.

i really dont care . hahaha

5) jejak kasih kawan masa tadika

pernah enkorang jangka akan jumpa kawan masa tadika semula? yeahh  ecah tak sangka, yang lagi syiok. dia yang tegur ecah dulu  and said  ecah tak berubah dari zaman TADIKA.

kami terpisah sebab dia pindah shah alam. 12 tahun  tak ku jumpa dengan mu nabila hoi. oh maiii.. tebuktilah di sini, ecah memiliki wajah baby face. mohon kalau nak muntah jauh-jauh sikit yer. huhu.
thank u Allah temukan kami semula.


terima kasih sudi baca. kalau suka baca lah lagi. keke =p


30 comments:

  1. hahaha yg cina tu kelakar sangat kak ecah. waah jumpa kawan time tadika.. still ingat lagi eh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe akak lagi lah terkezutt bila org attack akak camtu.

      kannn im surprised she's still remember me. huhu

      Delete
  2. Trpaksalah saya mengaku, awak ada muka ala ala baby face sikit hahahahahahha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhhh.. ada org ngakuuu.. lebiuuuuu .hehe

      Delete
  3. ecah! hehe, tudia, dah menikmati kehidupan matrik :) yg tang kena tahan ngan cina tu mmg tak tahan. muka putih sgt, sapa suruh kan :) ms u dik. take good care of urself and ur study ok. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. keke.. ni kes terminum lebih soya time baby.

      thank u abg anas. sobsobsob. suka buat org terharu tau

      Delete
  4. Yeay (Y). Akhirnya berupdate juga blog Ecah ni. Dah lama tak baca.

    ReplyDelete
  5. erkk...oke2 ade la sikit baby face ecah..hihi.. ciam? comell sgtt.. :)

    ReplyDelete
  6. yes muka ecah mmng ada ala2 cina sikit. haha wahhh you're so pretty dear :)

    ReplyDelete
  7. ciam? comel betul bunyiknya. Tapi kalau tengok memang ada ala-ala muka cina :D

    ReplyDelete
  8. belajar kat matrik memang best, akak baru abes matrik tahun ni rase nak masuk matrik je... walau 10 bulan je.. klo adik abes matrik nnti, sumpah mesti rindu gile zaman matrik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owg really..

      ecah masih dalam fasa nak mencari tang mana keseronokan dia. buat masa ni ecah masih xley ngam ngn matrik.kahkah. xda kimia gituu

      Delete
  9. akak pun kdg2 org sangka ada mix chinese..
    padahal xde ponnn.. haha..
    semoga lebih tabah menjalani kehidupan yang penuh pancaroba.. kekeke~

    akak tag ecah join GA.. ^__^

    ReplyDelete
  10. Hohoho ni Yun Sing yang betul-betul cina org ingat melayu =,=" Haha gambateh! Teruskan hidup dengan muka sepohsen je kalau salah masuk kuliah.. selamba je kan ^^ Be happy.. happy go lucky!

    ReplyDelete
  11. mula2 kan biasa r,, haha,, sebab tu x kenal maka taaruf lah.. insyaAllah lama2 ok.. :D gud luck

    ReplyDelete
  12. nk gelak guling2 la ecah.. hahaha. tak nak cerita ke kalau kena present kt depan? :P
    anak ciam.. gimme 5 !

    ReplyDelete
  13. hehehe..selamat menempuh kehidupan matrik..go go go..

    ReplyDelete
  14. Ciam? Erk! Lain macam jek bunyinye Cah. Ohoi..lama menghilang. Akhirnye hupdate jugak belog cah ni kan. Dok sane dediam. Jangan nakal2. >< Meoww. Timba pengalaman bebanyak kat sane.

    Missss ecah ngat. Lambat bebenau nau ana bw blog ecah. Sorry dear! ^_^

    ReplyDelete
  15. Haiii.. cakkkk..
    done follow sini no. 423,
    sudi-sudikanlah follow me back yea..
    leh kita saling kenal mengenal,
    kunjung-mengunjung selalu..
    salam kenal yea.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    kalau minat kucen leh follow blog
    teman yang lagi satu gak..
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Eh hello mohon kak ecah update blog juga ok hiks 😆 miss u ecah wachah!!!! ♥♥♥♥♥♥♥

    ReplyDelete
  17. hihihi qila baca post ni banyak kali ekekw. Lawak and proud ok having u as my bff wiwiwi tokpek paling cantik😜!!!

    ReplyDelete
  18. Pengalaman baru di dunia kampus begitulah
    Rasanya ramai yg mengalami apa yg aisyah lalui sekarang..

    ReplyDelete
  19. Yo Ecah is back pastu menghilang lagi sebulan yo

    ReplyDelete
  20. Salam ukhuwah Aisyah. Nama kita sama la...hihi

    ReplyDelete
  21. Cina ??? Bkn mcm korea ke ? 😝

    ReplyDelete
  22. Untung la org ingat cina..kite dulu org ingat org jakarta..mata bulat katanye.,hampess..hihi..
    err..bab silap msuk bilik kuliah tu pnah trjadi jgak masa mula2 msuk blaja dulu..maluuuu..

    ReplyDelete
  23. bila rindu ku tatap blog mu ecah ku syg ! <3

    ReplyDelete
  24. kalau pakai tudung pun org still ingat cina eh?? heheh.
    bese ah tu madam tpanggil miss, miss tpanggil madam... lek lek aa...

    ReplyDelete
  25. biasa la tu, kat U nnti mcm tu gak, mula la ada jejak kasih kawan lama..

    ReplyDelete
  26. Banyak jugak rintangannya.Huda jenjalan baca entry comel kak Ecah az..wuu-

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~