11 Nov 2014

10 soalan khas buat aisyah az

Assalamualaikum semua,

Moga sihat sejahtera hendaknya sepanjang  ecah membawa diri  ke Gunung Everest. k fine. matrik pheww

willing to spend my day just in this kind of room. omaaaaa.. T_T
Anyway, ecah  is back yo, and in Sya Allah bakal bercuti selama dua-minggu-kot.*terma dan syarat.kalau  ikot kata sang hati comel, nak cuti tigabulansepulohhari.huhu. Jadi, sepanjang  ecah  bergelar mahasiswi  matrikulasi perak  dan  kehilangan  ecah  telah  menimbulkan seribu satu soalan kepada orang   terdekat dengan aisyah or strangers. -..-''


Oleh itu, ecah  kini  bersedia  merevealkan soalan  yang  buat  ecah terharu, geram, nangis...ketawa berdekah

 1. Mu asal kelantan kat mana?

aku  macam  'grrrrrr apa?' , dia cuba provok aku ke apa ni. totally speechless oi. tak leh blah  dengan muka confident dan soalan yang diusulkan. serba salah nak ngaku  atau  gelak guling-guling  tepi  mesin atm. muka dia ...mukaaa diaaaaaaaaaa....sangat menyakinkan ;'D

"maaflahh,, saya sebenaqnyaa asal dari Perth....."


".... owhhh asal oversea ghupenyaaa, patutlah"  
muka dia  nampak  excited instead of rasa malu.

" tah  habis  lagi  saya nak habaq .. saya  asal  PERTHLISSSS... muahahaha "


lantas dia mengangkat  kaki  meninggalkan aku  dengan perasaan yang aku  sendiri tak boleh diskripsikan.sorry .

2. apa yang best kat kl?

of coz  rumah aku paling best. rumahku syurgaku. takk gituuu?

3. seronok studi kat  matrik?

kalau  aku cakap seronok nampak sangat aku  plastik..in middle. Dengan setahun  masa kau belajar  macam studi  atas KTM dari  ipoh-johor kau tahu tak! untuk orang yang berhemah macam ecah az, take time  untuk  digest semua  ilmu  yang dicurahkan. hahaha.. tipulah tak pernah  sobsob  lantaran stress melampau.

i'm glad  that  aku masih di matrik dan bukan bermalam di tanjung rambutan. noktah !

4.ehhh..baju kau sama macam budak tu kan doe?

tak tahu nak kata tu soalan atau statement. esok and so on, aku tak pakai baju tu dah. at last aku kirim  kat my mum bawak ke key el terus..... tak suka pakai baju  digelar"buy one free twothreefour"


fitrah -.-

5. mak or ayah kau yang cina?

dua-dua muka melayu  cuma tang mata  ayah  nampak sepet sikit. kannn aku dah bagitau aku ni ciam..really  far blood related act. cina+siam. Agagaga.. overall aku melayu tau. putih sebab mak telan tofu  and addicted minum  soya  terlebih masa pregnant dholu kot. kot lahh.

6. tanda sayang: antara  aku dan si minah. mana kau akan selamatkan kalau  kami lemas?

aku paling benci soalan ni. sebabnyaaa  aku  yang bakal mati dulu . aku  tak reti berenang oi. sobsob T_T

7. tikes bas?


Pada suatu petang yang hening , aku  tengah  tenggelam dalam  keasyikan kesedapan nescafe 3-in-one Latte. tiba-tiba  satu soalan diajukan kepada ku,

"wei cah .. Johor ,Seremban  dan KL balik  pukul berapa ea?"

kau nampak muka aku  sama macam muka encik mus ke (tauke terminal), ada kau nampak aku  bergambar  family raya dengan dia? kau ingat aku anak dia huh?  teremo  sebab feeling nak balik tak leh di bendung lagi. hahaha..  dorang akan cari ecah sebab nak tanya waktu balik.

tak faham kenapa aku . tssk tssk

8. Ecah memang ramai kawan kan kat sini? mostly lelaki?

ramai? tak penuh pun contact list aku pun hoi. honestly, aku lebih rapat dengan kawan lelaki  compare to  perempuan sebabnya tauu.. perempuan ni kekadang suka  being betrayer terhadap kawan sendiri. sakit dia  Allah je yang tahu. tapi masih  ada had lah berkawan dengan lelaki.

parent ecah kenal lelaki-lelaki yang rapat dengan ecah . mostlt they're my schoolmates.

ni lah my boyfriends. zain behave please.. xmau macam ni.

9. kenapa  kau  suka pakai clothes kaler hitam?

ntah. semua kedai  yang aku shopping jual baju kaler hitam. weird kan.

p/s:Malas nak layan soalan gini.

10. status  diri ?

" aku the only daughter in my family. asal kau sibuk huh"

"maksud aku, kau dah berpunya ke?"

"errr.. asal tanya? "

"tak sebenarnya  ni  bancian yang kami cuba  kutip di sini."

"pale hotak kau. -.-'' "



hahahha . so that's all the questions that i kenod brained.aduyaii.. >_<

kalau  korang ada soalan nak tanya.. please leave  a comment.banyak-banyak pun tak pe. akan cuba jawab dengan  cara berhemah. hikhikk... rindu nya kat hampa semua.


19 comments:

  1. Hihihi. Cah!!!!!!!!
    hihihi soalan lawak campur pelik campur ngok ngek sikit ekekeeke.

    Sorry btw cant teman u today hm 😭 bila lah dpt jadi full time blogger kan hiks

    ReplyDelete
  2. Btw pls take this cuti and spend ur time wisely hihi nnt nyesal cm qila ekeke

    ReplyDelete
  3. do you miss me?hihihi... kadang2 soalan kawan2 buat kite rase annoying nye lahai..huhu...

    ReplyDelete
  4. Macam-macam soalannya. Enjoy your break, okay :)

    ReplyDelete
  5. jawapan nombor 6 tu lucu. heeee.

    ReplyDelete
  6. part soalan number 6 tuuuu mmg perit nak jwb hhaha

    ReplyDelete
  7. ahahahahhaha senyum2 akak baca entri ecahhh..huuuu...sama laa kita kan, menghilang dari dunia blog sebab busy dengan life masing2 huhuhu..hope you're going to be safe always there :)

    ReplyDelete
  8. ecah sihat? dah makan? rindu akak tak? rasa-rasa akak rindu ecah tak? hahahahaha.. jawab!!! :P

    ReplyDelete
  9. haha.. sabor je la melayannya..

    ReplyDelete
  10. Hahhahaha tapi serious la muka Ecah memang cam Kelantan pun T_T Hahaha kan orang dah confuse. Muka orang Perlis lain sikit la. Baik Ecah cerita asal usul Ecah sekarang :> Hahah

    ReplyDelete
  11. ayaat ecahhh .. heheheheh. but rindu sgt sgt dgn ecah.
    selalu tanya khabar kak bella. xmau hilang lama2 ok, mcm kak bella =)

    ReplyDelete
  12. muke mmg ade cam iras chinese look tau..
    comei jekk.. ^_^

    ReplyDelete
  13. hahahaha. adohaiii macam macamlah soalan. tang baju tu mmg sameee. sy pon dah selamat pos semuaaaa baju yg same dgn org lain kepangkuan rumah dengan selamat. hahaha.

    ReplyDelete
  14. Bhahaha apa punya soalan da XD <3

    ReplyDelete
  15. sama la..kalo ade orang pakai baju sama ngan saya esok lusa baju tu simpan dah dalam almari..hehe

    ReplyDelete
  16. Ecah psst : nak buat bancian jugak :) haha

    "tak sebenarnya ni bancian yang kami cuba kutip di sini."
    win.

    ReplyDelete
  17. Yg no 9 tu saya suka.I like itww..yuu~

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~