27 Jan 2012

♥ ♥ Kenangan Terindah ♥ ♥


Assalamualaikum  readers 

Apa  yang  terindah  sangat  ini . Ekceli,  kitaorang ( member 4C)  adakan   Hari  Mencuci  Kelas.  WAH.. Apa  ja  yang  ecah  buat  kat  sana.  hem hem, banyak.. lap  tingkap, mop  lantai, basuh  baju , CAT  and tengok  orang  lain  buat  kerja.

 Nilah  keja  sebenar  ecah,  self cam  sorang-sorang.  Member-member  semua  tengah  berpeluh-peluh  cat  kelas. Meleleh- lelah  di  merata-rata  tempat .  Cik  ecah  buleh  pulak  duduk senyap- senyap  while  minum  JUSTEA  anggur  putih. :p  







     Saksikan lah  kelopongan  papan  kenyataan  kelas  kami. hoho.  Sampai  hati  senior  tahun-tahun  lepas  merabak-rabak  semua board. adoish -.-'.  Nasib  baik  kami  tak  payah  beli  soft board  baru , sekolah  sponsor. Love  it ♥ .



Alang-alang  tengah  tunggu members  lain  datang.   Rakan  taulan  daku  semuanya  duduk    besembang.  Cocit -cucit *cakap , pasal  apa  pun  tak  tau.  Dah  macam   Kedai  Kopi  Pak  Munawir Kg  Pisang  rupanya .

 Tapi...   Kat  mana   ecah  berada   time  dorang   tengah   hangat  bersembang?  spot  me!
















 
Jeng  jeng  jeng  jeng, guess  what!  ecah  pun  ada  buat  Cafe'   sendiri   tapi  kat  area  lain.  ceruk  belakang  kelas. sobsob T.T.  Kami  duk  kat  belakang  ni  pun  sebab  kami  ada  MISSION  nak  dilakukan :  Siapkan  carta   0ganisasi  and  Jadual  Tugasan.  Mulut  popet-popet, tangan  pun   laju  je  wat  keja  macam  lipas  kakiempat. Anak-anak  dara ni  nak  juga  join  grup   Kedai  Kopi  yang  baru  dirasmikan  tu.


Bukti kami. hehe . Rajin  tak ? *Angkat kening

   


Promoter  Kain  Jakel  yang  baru  difired




               Haaa.  Ini  pula  over  act  like   pakai  Sari.  Sekali  pandang  macam  Sami  Buddha ada  jugak .

Akhirnya. Sesi  mengecat  pun  bermula.





  Kelas  kami  dah  nampak  luas  dan  terang  dengan  kehadiran   warna  putih  yang  menyelimuti  dinding-  kelas  4C. Tapi  kalau  terpecik  air  liur  or  air  minuman.  Sah-sah  kaler  putih  tu  hilang  because  kami  cuma  guna  cat  air. Oppps, terlepas .


 Lastly,  Ecah  cuma  nak  ucap  thank  you  very  much  to  everyone   yang  sudi  datang  semalam. Ada  yang  dah  nak  move out  but   sanggup  datang  semata-semata  nak  tenyeh  cat. appreciate its.


Balik  rumah  terkedek-kedek  terus  bagitau  mak  tentang  semua  aktiviti  yang  ecah  dah  buat.  hidung  dah  kembang  sebelah. bangga  seyh.  But  mak  buat  tak  dengar  je. Never  mind, ecah  tau  dalam  hati  mesti  mak  bangga kan .. kan?  anak  perempuan  tunggal  dia  telah  mengecat  satu  kelas  dengan  jayanya.  tipu.



In  conclusion:
 Jaga  lah  kebersihan   kelas  anda. Jangan  jadi  macam  bilik  tidur  rumah  anda. Kantoi!

 Jangan  saja-2  sepak   dinding  kelas. Kalau  tak,  ada  gak  yang  kena  terajang  satgi.


Jangan   cabut  batang  penyapu  or  penyodok  . Nanti  ada  yang  kena  tibai  dengan  batang  tu.


 Sentiasa  terangi   kelas  kalian  dengan  bacaan  doa  sebelum  belajar. Berkat.


♥  Jangan  pecahkan  tingkap  kelas  anda.  Bahaya  ketika  hujan
.
♥  AKHIR  SEKALI,  sentiasa   menghormati  monitor  and  sekutunya  kalau  tak  nak  kena  report .




Thank you  sudi  baca
Selamat  Pagi.
Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~