15 Aug 2012

Apabila Adik Mula Pandai ......

Assalamualaikum 














































Dia  comel ,tampan , kacak  dan  macho  macam cintahatiku , Aaron Aziz .haha   .Bukan  kemain  ecah  describe  pasal  adik  bongsu  kechentaannn  keluarga  ni .


Muhd. Dinie  Irfan  nama  diberi . Omey  tak  nama  dia ??  kalau  letak   seketul   perkataan  yakni  Aaron  kat  depan  tu  mesti  lagi   chummel  kan  .huhu . Dinie   bermaksud  Agamaku  dan  Irfan  ialah  pengetahuan .  Indahkan  nama  beliau  .  Harap   perangai  beliau  bila  dah  besar  gedabak  nanti  sedebik  macam  nama  yang  termaktub  dalam  birth  certificate .


Satu  habit  beliau  yang  membuat  ecah  terkejut  sampai  terkeluar  gigi  rebit  tersayang.sobsob T.T Beliau suka  self-cam ,candid , bergambar  dengan  menggunakan  alat  telekomunikasi  bergerak   cokia  ecah   tanpa  mendapat  cop  kebenaran  dari  dahku  dulu .


Lalu  bersepah lar  beberapa  habuan  gambar  tanpa  had  dalam  phony . Antaranya  gambar  di  atas.  Dia   ohsem  dalam  berposing  ala-ala   lee min ho . tapi . Dinie  tak  boleh  buat  sign  peace.  aneh !


Dinie  sekarang  dah   masuk  umur  duatahun . Alhamdulillah , dia  kini  boleh  membaca A B C . Ecah  time  seusia  Dinie  tak  tahu  apa  satu . Hisap  botol  susu  perisa  milo   expertlah  . Budak-budak  zaman  alaf  digital  semuanya  main   kaih-kaih  guna  jari   dekat  iPad je  . ermmm .  untunglah . Ecah  dulu main  masak-masak  guna  tanah  liat  kononnya  nak  buat  cekodok  perisa  cokelat  dengan  jiran  sebelah  .


Papepun ,  ada  adik  memang  best  meskipun  rambut  selalu  kena  kesat  dengan  susu , kena  marah  bertalu-talu  dengan  mak *adik  shows  thumbs up  time  ni ,  terpaksa  layan  dia  walaupun  homework  bertimbun  -.-' ,  tak  dapat  tengok  rancangan  tercinta  sebab  adik  layan  kartun . tappii   waktu-waktu  cenggini  lah  kita  nak  beramah  mesra  nanti  dah  besar   semua  ni  belum  tentu   akan  berlaku  lagi .

Kak Long  ♥ sayang  dinie  sangat sangat . muahhhh *ketempek  kat  pipi  sikit  :')

4 comments:

  1. comellnyee adik!! bibir dia yg plg xle thn mcm pkai lipstik je. haha

    ReplyDelete
  2. tomeynye dinie irfan..secomel namanya...gerammmm pulak..hehe

    ReplyDelete
  3. @haz : kankankan?? mulut dia memang cam tu. envy tengok mulut dia.
    @sitifarhana : secomel namanya, secomel kakaknya jugak . Tralala ^^
    @uncle SOP : sehemsom uncle sop :')

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~