19 Jan 2014

Kecelaruan Fantasi diri

Assalamualaikum

Bukan kemain  tajuk  ecah  kali. haha. tajuk mesti gempak , baru  ada  orang sudi  baca. betul ngak? perasan :p

-iklan.- tak da kaitan ngan entri, tapi aku mmg suka nutella. so what ?


teruskan membaca
sejak  dari  umur  7 tahun , ecah  menghidap  penyakit  ni.kasi misteri sikit. seriously aku  tak  tahu  ni  penyakit  or  masalah mental. aku  perasan  penyakit ni  bila  aku  darjah  3. kott. tak sure pulok. darjah 4 kot. hee. lantak arhh.

Sebenarnya  macam  ni, alkisah

 Setiap  kali  aku  baca or  nampak  alphabet  a,b,c...z
ada  satu  cerita  yang  bermain  di  fikiran  aku
something  like  history  of alphabet.
susah  kemain  nak  eksplen ni -.-. fuhh
Bagi ecah, setiap  huruf  ada  karakter  dia  sendiri. got it?
macam..

huruf A dan B merupakan  pasangan   yang  setia,
A macam seorang  yang  disegani,
huruf H seorang  raja  yang  mencintai  huruf I (puteri raja) ,
malangnya  I  setia  menanti  huruf K. dorang bencinta dalam  diam.
H  ni garang. raja katakan 
J merupakan orang tengah  dalam  percintaan huruf I dan K.
ada cerita  dari  huruf A-Z
kalau  nak cerita kat sini, memang  cecah lantai la ^.~
dan benda  ni  berlaku secara automatik
gila  apa  aku  nak buat  karangan  pasal huruf.dah macam sinetron tahu.
aku tak pernah  mintak  pun benda ni ;(

gerenti  korang  tak paham. huhu. aku rasa  1 dalam  sejuta  kot  orang  yang  sama spesis  ngan aku,
setiap  kali  aku menulis  or  buat  homework,
contoh tulis huruf  O, aku akan berkhayal  kejap  pasal karakter dia,
O ni berkawan  baik dengan huruf P(bff gitu)
macam  pelik  je kan aku ni. haih
even  mak ayah pun tak tau.

someone  please  explain to me, sebenarnya  ni kes apa.
mohon jasa baik doktor yang sudi  singgah blog gua, kalau ada -.-''
beri sepatah dua  kata  tentang  penyakit  aku ni.
tssk tssk
adakah benda  ni bagus  or  bahaya untuk diri  aku. adakah  aku spesis  yang suka berkhayal gitu. kalau jadi macam anna khayalan ,tak pelah jugak. puihh. haha. atau  benda ni  tak beri impak langsung untuk diri  aku pada  masa  depan. sedehh ni hoi. 

dah kahwin, nak tinggal kat dalam tu boleh  tak? muehehe..
thanks sudi baca .

nah seketul ♥,sorang satu . jangan berebut.

12 comments:

  1. kohkohkoh...ecahhh...ecah...suke berkhayal ek..macam2 je imaginasi ecah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah cik puan. memang jarang berkhayal. u know ni bukan berkhayal, automatik benda tu datang . pasal alphabet je .yg lain xpulak. ;(

      Delete
  2. rasa mcm lucu pun ada gak penyakit ecah ni..imaginasi yg tinggi kot..hehe..kena hati2 jugak tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. imaginasi tinggii? erm.. someone told me yg bnda ni bkn berkhayal . more tu daya ingatan. ramai orang yang kuat ingatan. mggunakn cara ni, dgn buat crita untuk ingat fakta or what. but ingatan aisyah xdalah kuat mana. nyanyuk gak kekdang. haha

      Delete
  3. Teena pun kadang-kadang macam ni jugak, tapi bukan bentuk alphabet tapi bila something happen. Mesti mula berkhayal. Tapi masih dapat dikawal lagi. Hehr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. ecah dah xtau nak buat acener.benda ni mmg auto. nmpak huruf, trus dtg cerita pasal alphabet. huhu

      Delete
  4. Salam ukhuwah dari bunda...

    Sudi2lah keteratak bunda...

    ReplyDelete
  5. hahaha. such a cute girl =D
    ee pulak selalu imagine dirini dalam fairy tales. Rapunzel Cinderella etc.
    hahaha. maybe bcs of dari kecik sampai sekrang still baca fairy tales from Enid Blyton.

    ReplyDelete
  6. salam ecah.. =)

    ewahh kemain dier punye imagine tuu...tu jnis pnykit ke?eheh

    ReplyDelete
  7. haha..comel je imaginasi tu...^^

    ReplyDelete
  8. okey, doctor tasneem sanggup berkorban masa singgah belog echah demi meninggal kan sepatah dua kata. bahhaa :D

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~