30 Jan 2014

Backbiting.. aku gigit-gigit kang !

Assalamualaikum akak abang yang comel 
 

backbiting . yeah, wa  tengah  cakap  pasal  manusia  yang suka  cakap belakang. bukan nyamuk betina  yang duk bite belakang  korang tanpa  kerelaan hati.

ecah benci backbiter. depan  kita  siap  senyum manis , gelak pun kepit-kepit, sopan santun, tatasusilila bagai. tapi. belakang  kita,dia bukak  aib  dan cerita  buruk tentang  kita. hoi, siapa  tak sakit. rasa nak bertukar  jadi dragon ball. then fire mereka yang suka  ngumpat.

i'm tired. penat  dengar  cerita  yang buat  telinga  ecah capang sebelah. selama  ni ecah layan dia punya baik , tapi  duk cerita  kelemahan ecah kat  keluarga dia. it is what  we call friend ? kalau cerita tu betul 103% xpe jugak. ini semua tohmahan -.-''

sedeh hoo. kena kutuk ,lepas tu dengar  daripada  orang lain. kau! kalau  nak  cakap  benda jahat, cakap  depan-depan. nak hina or  kutuk  habis-habisan, baik kau cakap  face to face. aku  tak  heran  kalau  kau terus terang. kejujuran memang  memerlukan pengorbanan. cehh!

pesanan ecah  satu je, sebelum nak mengata  pasal si anon, better tilik  muka 2jamtigapulohminit depan cermin. if you think, u're pretty good enough. so go ahead! cakap la sampai  CNY tahun depan. bengang ni :(

dugaan ? yeah. assume tu as ujian daripada Allah.

p/s: someone  tolong jadi  cleaner kejap, hati ecah  melting tengok dennis oh. Tolong lap hati wa yang tengah menitis ni. muehehehehe. ASST

                          
tampal muka my Hilman Yong (dennis oh) besar gedabak,kurang sikit rasa  amarah .Penangan novel ASST? by melur jelita. novel tebal abadi . =)

13 comments:

  1. mehhhhh kite fire die reramai...cik pon geram jugak dgn owg macam ne..rase bak baling je kepala die gune batu lesung..naseb baik cik ingat kepala die berzakat.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. perhh.. dasyat cik~ ni buat aisyah syg sgtkat cik =)

      Delete
  2. Dont worry qila pun nak gak gigit diorang hohohoho
    sabar ye cha <3

    seksi betul backbiting tu? :P
    Heheheheh. Mmg mintak penampor je diorang tu ughhhh
    thank you bytheway :D Hiihihi i love u moreeeee
    *tetiba ahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. qila tolong gigit ea.. sobsob. thanks qiela=)

      haha i love you 2,3,4,5... *lagi tetiba =p

      Delete
  3. biarkan jelah...xpe nanti saham kebaikkan diorang kita yang dapat kan..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. thanks bro ikhwan =) terharu aihhh ,

      Delete
  4. xyah layan sgt org mcmn 2,smpi bila pun xkn rasa puas... sabar ek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks miss boo. yeah, memang malas nak layan. tssk tssk =')

      Delete
  5. Aisyah, ignore je apa orang cakap lagi lagi kalau benda negative ni. Ish sampai bila la asyik nak dengar pendapat org je kan. Yang penting ikut kata hati kita, apa yg kita rasa betul. Janji kita puas dgn apa yg kita buat tu :) Ignore them

    ReplyDelete
  6. Aisyah, mmg susah nak kawal mulut orang. ye la. kat mata dia, kita semua salah. bab dia, semua betul dan perfect. Tak pe dear, semoga hati Aisyah kuat dan ingat Allah sentiasa bersama orang yang sabar.

    ReplyDelete
  7. sabar banyak² ye ecah..moga dia sedar apa yang dia buat tu tak baik..

    ReplyDelete
  8. kak niesa dh lali dah dgn org yg suka ckp belakang ni..biarkan je ecah..dia org dengki tu ecah lg baik dr dorg..tu la saja nk ckp2 belakang...org pengecut mmg cam tu..hahaha

    ReplyDelete
  9. biaselah tu dik ecah...mulut orang kan..
    yg penting kita cuba wat baik, jga mlt, jgn ikut sama mcm dorng pula, dok kutuk org kt blakang..xbek tu! tau..jgn sakitkan ati org..orang bagi garam kita bagi je la gula...*eh ^o^

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~