1 Jun 2015

Pentingnya kawan ♥

Assalamualaikum hakak abang sekalian

Masuk matriks dengan  perasaan  yang   sungguh  daku  tak  rela. berbekalkan pakaian  hanya  untuk  dua  minggu  sebab  result  ipg  akan  keluar  tak  lama  lepas  tu.ikot  hati malaih  nak  buat  kawan  sebab  khononnya  ecah  bermaustatin  sekejap je.

Masa  orientasi , berkepit  dengan  roommate  bernama  Roz. Lagi syiok  kami  sekuliah  tapi  lain  tutoran dan  aku  tak peduli  pun  yang  penting  dapat  pergi  kelas  sesama. On  my  first  day, aku  gelabah  kejap  cari  lab6, nasiblah  ecah  jumpa  kawan  sekelas  masa  dalam  perjalanan. ciss, aku  berjaya  buat  kawan  lebih  dari  seketul. haihh ni  lari  dari  plan -.-'

roommates
mula-mula, pergi kuliah sesorang, makan berdua (kucing cafe teman) , merangkak pi library  pun sesorang,pergi jamban sesorang  even  jam pukul 3 pagi. semua alone lah. nangis  bagitau  mak  yang  "kak long tak kuat, nak balik" hahaha bengong


Ingat  aku  sorang  je dalam  kelas  yang  memang  eksaited nak keluar  matriks secepat  mungkin!! Nurin, my  chingu   ada  nawaitu  yang sama. kami  menanti  result  dengan  tabah dan  cekal, bezanya  ecah  tunggu  ipg  dan dia, uitm. hehe terus  jadi  rapat  lepaih tu. b'tambah lagi kawan arhhhh


Saat  yang  dinantikan  tiba, result IPG tenenene. kawan sekelas  berharap  dan  berdoa aku  tak  dapat. kuang haja betul, dah  la  baru kenal  then  tak  bagi  ecah  berambus, apakah. doa  dorang termakbul, glurrp. Ecah  tak dapat  ipg, sampai  nak  pecah  skrin phone,  asyik  tekann butang  semak. aihhh



nak  tak  nak, ecah  bertarung  untuk  habiskan 10  bulan di  matriks. kawan kawan  bertambah dengan  drastiknya. mana taknya, dengan  pak cik  burger pun aku  buat  kawan. tak  termasuk  dapat  kenal kawan  kepada   kawan, lepas tu roomates  dorang  jadi  kawan  ecah. ntah sapa sapa  terus  claim  kami  kawan.


Allah. best gila  perasaan  bila  dikelilingi ramai  kawan  yang  BAIK. saya  ulang : yang BAIK !
terus  jatuh  cinta ,  tak nak  berpisah  siap semangkuk  maggi kari  kongsi  berempat.. bhahaha. macam mana pun  sampai  sekarang  hubungan  ecah  dengan  kawan masih  terjaga.  ada je  yang  berubah, People change  but  memories  dont. smile okay ;)


Plan  ecah  memang musnah berkecai  boleh  campak  dalam  laut  china selatan. daripada  taknak  berkawan, terus  Allah kurniakan   sebelungguk  kawan. alolo... thank  you Allah. sentiasa terbaik perancangan-Nya.

tanpa  kawan-kawan  ecah  kat  matriks,  ecah  dah  keluar  masa dua bulan pertama dorang  lah  yang  bersembur  air liur  bagi  nasihat, gomoi  ecah siap  lempang  aku  bila  ada  buat salah, teman  makan ,yang  bakal  back up  aku bila  kena  soalan maut. aihhh semua  dorang lahh. *lap hingus cecah  lantai . 

hari ni kalau  ikot  10  bulan  yang  lepas, at  this period  was  my  very  first  day for weekdays class.
sekejap  masa  berlalu  dan  ukhwah  yang  terbina  masih  utuh  dan  jitu. rindu  classmates, doormates, roomates(sangat) dan lecturers. tak lupa abang  roti canai bihun sup dan nasi ayam .hahahaha


thank  you  sudi  baca. nak cekelat sorang satu

10 comments:

  1. Seronok je baca pengalaman Ecah :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah di kelilingi rakan - rakan yang ramai dan baik ;)

    ReplyDelete
  3. Zaman belajar ni paling best. Do create memories with your friends! :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dikelilingi kawan yang baik! Nikmati zaman belajar ni puas-puas. Kerana ianya sangat best dan boleh jadi kenangan paling terindah dalam hidup kita. huwaaaa... Time belajar sibuk memikirkan apa pula kerjaya kita nanti ye? :)

    ReplyDelete
  5. semoga terus terpelihara nilai persahabtan yang dibina

    ReplyDelete
  6. semoga ikatan persahabatn kamu kekal selamanya...jgn gaduh2 ye!hihi...


    singgah blogwalking!salam perkenalan!

    ReplyDelete
  7. kan..best giler ramai kawan..time duk jauh dengan family, kawan la tempat nak ngadu..kawan blog pn best gak..huhu

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah ecah dh merdeka ! bila nk dpt result ni.. hehehe
    at least ecah tak sunyi, kucing pun boleh teman :)

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~