4 Jul 2012

Pizza Hut - awak sedap sangat

 Assalamualaikum 

Kalau  sebelum  ni,  ecah  cerita  pasal  kesihatan  diri    atas  dasar  menyahut  seruan  kerajaan  yang  giat  menyuruh  rakyatnya   Gaya Hidup  Sihat. Tapi  kali  ni  dan  ketika  ini  juga ,  ecah  nak  menguarkan-uar  tentang  sebijik  Pizza yang  baru  direvealkan  dan   kini   meniti di bibir-ibir  dan  anak-anak  tekak  para  pengemar  Pizza  Sedunia :)


Pizza  ini   tidak  dapat  dinilai  dari   mata  kasar , kena  kunyah  patpuloh  kali  baru  terasa  kelazatannya . Bentuknya  yang  leper  dan  setebal  10  cm memang  lain  lar  daripada   roti  canai   Pak  Senin  duda  anak  satu  tu .  Dihias  dengan  variasi  bahan    dan  dibakar  dengan  suhu  yang  sewaktu  dengannya  cukup  mengiurkan  sesiapa  sahaja  tanpa  mengira  usia . Kalau  makan  sekeping  pasti  nak  cuba  berpuloh-puloh  kali.  Overnya  ecah .
Opah  ecah  pun  kerap  tanya - Bila   cucu  nak  pi  beli  Pizza  Hut  kat  simpang  tu , Takut Opah  tak  sempat  melantak  nanti . haish -.-'


Baru-baru  ni  Pizza Hut  telah   berjaya menye-prisekan  para  penegar  makanan   fast food  dengan  Menu  yang  gempak  dan  mantops .

Cheesy Bites Steak  Pizza


Ucap  terimakasih  ramai-ramai  kat  Mr. Google

Tu  baru  tengok  iklan  dia,  belum  the  real  one.  Banjir  satu  k.l  sebab  limpahan  air  liur  kalian . euuuuw!

Tengok  saje  iklan  ni  tengah  menari  sakan  kat  tv  rumah ,  terus  tarik  tangan  ayah  laju-laju  pergi  makan gather-gather kat  Pizza  Hut  yang  berdekatan. Nafsu  makan  dah  t'kinja-kinja  nak  menelan  makanan  yang  sungguh enak  tak  terkata ini.  

Dannnnn   memang  cukup kena  lar, tepat  pula  hari  tu Birthday  My Bro . Cantik  habes . Ayah  diam  seribu  kata . hehe

*Attention ,  tolong  pegang  sapu  tangan  . Takut-takut  ada  benda  yang   meleleh  ti

      The  real  one 


Foine . Pengsan  5 minit  tengok  akak  tu  serve Pizza  di atas.

Dinie  Irfan ,  thanks  to  you  sayang 
 sebab  adik,   kak  long  boleh  makan  kenyang-kenyang  pizza  ni .

 Muka  penuh  kegumbira-an tak terhingga .  Rasa  nak  bawak  balik  talam  tu  sekali . Ahaks !

Time  ni  la  pun  nak  buat  mulut  senget  bagai . Haha . Sungguh  yummy 


Kalau  ecah   jadi  juri  sementara  Masterchef  M'sia  bwah  18 tahun ,  ecah  akan  bagi   limapulohjuta  bintang  untuk  pizza  ni . Sumpah  sedap  dan  mengenyangkan  perut chumel  dahku. 

 Dear  Pizza  Hut  ,  congratulation ! anda  dengan  jayanya  membuat  sebijik  pizza  yang  seddddaaappp gila . Ecah  memang  solute  dengan  pekerja  restoran  ni . Peramah yang  amat . Memang  kena  dengan  slogan  Pizza  Hut .

               EAT  . LAUGH . SHARE

Entry  kali  ni  berakhir  dengan  pic  adik  sayang  ecah 






4 comments:

  1. nampak sedap pizza tu..tapi belum cuba lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi ecah sume pizza sodap ! but pizza yang ni memang lazat sungguh ^^ try la order 2-3 kotak . hehe

      Delete
  2. Replies
    1. @aish elisboutique - haha. sedap ,lazat , enak tak terkata!

      Delete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~