28 Apr 2013

Pesta Buku PWTC 2013

Assalamualaikum

Bahu  lenguh , sengal dan  kaki  bukan  kemain  sakit  sekarang .  ye lah, baru  balik  dari  pesta  buku   khoonn. Pesta  buku  yang  terbesar  tu berlangsung pada 26/4/2013 - 5/5/2013  di  PWTC.
Ni  kali  ke 1023 kali ecah pergi  sana . *tipu* . hehe .


Memandangkan  mak ayah  bukan  jenis  yang  suka  bershoping  dikala  tempat  tu  ibarat lautan  manusia  yang    bertolak-tolakkan  siap makan  ice cream  lagi. ecah  tak  peduli,  nak pergi  jugak ! tapi. ecah  pergi  dengan  family  cik Liena  untuk  tahun  ni. yeaa.. oh sukanya  hati  chumel  dahku


Hari  ni   kan  cuti   di  mana  anak  muda , pak cik , mak cik  dan  atuk nenek  akan    sama-sama  turun  ke  PWTC  untuk  memeriahkan  pesta  ni, so, conclusionnya..  hari  ahad  memang  ramaiiiiiii  orang  ,tu je  ecah  nak  bagitau  sebenarnya.  ditambah  pula  dengan  foreigner  dan  budak-budak  sekolah..mak  aihhh *tetiba mak  dipersalahkan* berlambaklah  manusia  di sana.


dari  google . maceehhh






                               
           
seronok  tau  tengok  suasana  keliling  penuh  dengan  buku,  wangian  dari  buku  yang  semerbak  gitu  dan  artis-artis  undangan  yang  menambat  hati. kalau  ecah  pergi  awal  sikit  hari ni, mesti  dapat  tengok  wajah  kacak ,tampan,mempersona  encik  Izzue  Islam .Tsskk Tssk T_T tak  sempat  tahu  nak  kejar  izzue  then  khusyuk  cari  novel  lagi. last-last  izzue   tak  dapat  ku  jumpa .ciss -.-


Based  on  belanjawan  ecah  kali  ni, sangatlah  berjimat-cermat  tahap  kedekut  gila. tak  sampai  RM100  ecah  keluarkan  untuk  beli  buku. bukan  sebab  cinta akan  duit  or  what.bukan tau .tapi, sebab  duit  tak cukup  ekceli. Kalau  boleh  nak  borong  semua  sekali  termasuk  pakcik-pakcik   yang  jual  aiskrim . hehe


Tu  je  ecah  nak  share sebenatnya . Moh lah  kita  beramai-ramai   memeriahkan  pesta  buku, selain  menambahkan  kesesakan yang  nyata  dalam  tu, kita  boleh  menambah  ilmu  di dada  dengan  buku-buku  ilmiah  kat  sana. Tak  rugi tau  malah  negara  kita  akan  berkembang lebih  maju  jika  rakyat  semuanya  suka  membaca. cewahhh.. berfalsafahnya  ecah ;p

No comments:

Post a Comment

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~