13 Dec 2013

Keracunan makanan :(

Assalamualaikum =)

Ecah  menyepikan  diri  dari dunia  belog  untuk  2hari, 2hari  rasa  macam 2tahun okey T_T lantaran  ketegangan fizikal  yang  melampau. hukhuk . nangis  dalam  nada  terkawal.

cerita dua hari lepas
ecah  eksaited kemain  nak makan  pizza  sampai lompat  terkinja-kinja  suruh  ayah  beli. memang  tak senonoh  aku  ni -..-'' Ayah  buat  muka  lalu  mengheret ecah  pergi  beli  pizza. Ecah  senyum  sampai  otot  mulut  kebas lahhhh !


Dah  dapat  pizza  dan  bbq chicken wing , tak  main la  basuh  tangan kan,recite bismillah  pun aku  abaikan , terus  aku  mencekik  semua  tu  dalam  kereta  pacuan  empat  roda ayah. muka  ecah  tak yah cakap  la, senyum  sampai  keluar  gigi  rebit .


burppppp ! kenyang  iols  lepas  mengkedarah  semua  makanan . lepas  tu , ecah golek-golek atas  katil  sampai  mata  kata - tidolah~ ~ tido lah . hee. tak  sampai  10  minit, perut  comel  mula  bergolakkan. pantas  aku gi toilet -..-'' berulang  alik gi toilet  malam tu, sampai  satu  tahap  ecah  heret  bantal  busuk  dengan  selimut dalam  toilet. ingat  nk tido  dalam  tu terus >_<


bukan setakat  sakit  perut , pukul 2pagi  ecah  muntah-muntah  teruk . semua  jenis  pizza  keluar, cakap  je  nak  apa , semua  ada. Mak  risau  sampai  nak  heret aisyah  ke hospital.

Jom lah  pi  hospital, mak risau  tengok  along ni.

hee. bejet ok. tak pe laa maa, satgi  ok lah ni. 

okey  pale hotak mu. dari tadi uweek uweekk . badan  kau  bukan main  sejuk. zombi ke kau *adik nyampuk

hurmm.. aku okeylahh. kau pi tidoq. satgi  aku muntah kt  pale otak kau kang 

adegan tu  berlangsung  selama  5minit20saat. ecah tak boleh tido  sampai  pukul 4pagi. air  mata toksah  tanya, bergelinangan  macam  sungai  kinabatangan. sebab  esoknya  ecah  ada  test komputer.

keesokan paginya, ecah  gi klinik  sambil   dalam  hati membentak  dan menghamun pizza yang  ecah  makan  semalam. macam-macam  ecah  terangkan kat  doctor, cakap  makanan  tu keracunan la, tak bersih , banyak  virus , blabla.

Conclusion
Last-last  doctor  kata, sebenarnya  penyakit  berpunca  dari  ecah sendiri. okeyy , aku diam  bila  doctor  cakap macam tu. perrhhh, aku  pulak  yang  salah. nak kena ni. *ngumam aku dalam  hati.

Adik  tak basuh  tangan  ea?

basuh tangan? watdeee...

a'ah, saya  lupe. senyum hemohemo*

tu la, virus  dah  masuk dalam badan , nama pnyakit gastroentritis. 3-5 hari okey la.
lain  kali  basuh  tangan hokey! *pesan beliau  sebelum ecah  keluar . perhhh. sentapp habis.

sebab  derhaka  tak  mau  ikot  pesan  iklan lifebuoy , cuci tangan  sampai  wangi  semerbak . perut  aku  menerima padah. padan muka kau !

p/s: cuci  tangan sebelom  makan ye my dearest . ^^ hikhik. malu sambil sengeh kerang busyuk=p

13 comments:

  1. la..kesian ecah xpasal2 keracunan makanan..semoga cepat sembuh ya..lain kali mesti denga iklan lifebuoy tu..hiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. thanks a lot^^ alhamdulillah dah ok skrg .#wajibdengar -.-''

      Delete
  2. alolo kesiann, pasni jangan lupa basuh tangah ye ecahh. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik. never lupe pnyaaa.. thanks yaa^^

      Delete
  3. jaga kesihatan ecah :) jangan lupa makan ubat tauu! :)

    ReplyDelete
  4. kesian kak ecah... haha,lain kali kena ikut iklan lifebuoy tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kannn. kna follow mnyanyi skli. msti xlupe dahh

      Delete
  5. Hihihihihi pe ah cha ni gi gelojoh tu batpe :p hhehehehehehe
    lain kali basuh tangan yeeee~
    Pizza ape btw? :p
    hihihihi dominos / pizza hut hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha. nk buat macam mna. perut dah kebulur gila. xkan lupa dah =p
      pizza domino. xpasal2 dipersalahkan. hee

      Delete
  6. amboiii gelojoh sangat ni! doa sempat baca tak? haha btw take care dear lepas ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, mmg xmnyempat lahh =p sbb tu kna blasan ni.

      Delete
  7. cian ecahhhh....lepas ne kena kene beringat lah..
    Kalau tak menyepmat sangat nak basuh tangan..Jilat jae lah jari2 tu janji basah...mihmihmihhhhh..ok gurau..

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~