31 Dec 2013

Balik Kampung dan ular ! arhhh

Assalamualaikum muslimin dan muslimah

      Gambaq  bendang's Tok . cantik and subur  sangat. SubhanAllah

Saya  anak jati  Perlis. kalau tengok muka waa, selalu  orang cakap  muka waa macam Kelatanese. Hakikatnya ecah orang perlis. tolonglah  terima hakikat okey  *tetiba perasan -.-''

Balik kg di  kedah merupakan  satu  benda  yang paling  ecah suka gila.  boleh  makan nasi lemak banyak-banyak.mengkedarah  sampai  perut  buncit. 60 sen je sebungkus. murah sangat kan. dah lah sedapppp gila hoi. *saya  xgila, tapi suka  guna word gila. mohon fahami saya . ^.~


boleh lari-lari kat sawah  padi, acah-acah macam  filem hindustan. pemandangan  lawa yang amat, sejuk mata  memandang. waktu pagi dan senja paling bestt.  sejukk gila. mak  pandang  pelik  bila bangun pagi  tengok  anak dara dia ni tido berbungkus  guna  toto. sejuk yang amat baq kat hang.

lawa  sangat kan. SubhanAllah. ni dah  musim menuai.


Cuti  kali  ni, agak mencabar  hidup  waa. sebabnya, ecah diheret tanpa  kerelaan hati comel  ke Taman Ular. saja bold kaler pink. bagi nampak comel kiut miut tiup

arrhhhhhhh, ULAR weii. *mengigil taip word tu ㅠ ㅠ . because my adik gedik tahap shin chan, ecah terpaksa  ke Taman Ular. menangis jap  depan  gate, sebab  dalam hati  merontak kencang taknak  jejak situ.


"Perasaan ku tak keruan, seolah-olah merasakan ular bebas di mana-mana. "yeah di situ ecah memberi fakee smile  sehabis  mungkin. kepala lutut  rasa nak cabut kot. gagahkan diri untuk photoshoot dgn encik ular.

cuba  menampakkan gambar tu comel habis. arhhhhhhh.. aku tak leh berhenti menjrit sekarang.Ular dan muffin. comel comel .brrrrr.. gelak hambar -.- 

Layan gambar je, sebab korang kan memang suka tengok gambar compare to read it .lol xp

aku tak pandai buat reaction muka, harap faham >_<




                                                             Malu iols  bila ostrich padang kat TitE. hukhuk

so kat Taman Ular di Batu Pahat, perlis, bukan ular je ada. macam-macam jenis binatang menetap di sana,  for me, ular dia macam sama je dengan ular  yang ecah ziarah 12 tahun lepas. hoho

#ecah tak bercadang  nak pergi lagi. serikkk dan serammm . urghhh T.T

                                             Kami comel .sekian. hahaha. gelak sopan santun

                                                            -the end-

8 comments:

  1. Ya allah bestnyaaaaa gi balik kampong eh? Heeee bestnyaaaaaa TT_TT
    Nak kelik kampong gak hahahah cantik ada kena mengena dgn kelantanese kah? :O Huhu.
    Qila nk sangat gi kedah boleh gi sawah lari lari dkt situ acah acah hindustan kuch kuch gitewww
    tapi apakan daya. Abah mmg tak bawak gi holiday dh T_T sobs sobs.

    So i decided to get married with kedahan hahahahahahah lolwhutttt.
    Hehehehe u're exactly like my umi :D
    Dia takut ulllllll. Tp sebenarnya mmg geli ah. Haaha dari kecik sampai besar warna kuning je kan? :P Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh mai qiela. mehh la mai kg kita. ada rezeki kita heret qiela melawat kedah.

      acecehh, why not kawin ngan org kedah. org kedah peramah =') n yeahh sama ngn ur umi. krim salam kat umi qiela.

      hukhuk, memang sama. kaler kuning je, asal tak rainbow ke, kaler pink ke. baru comel^_^

      Delete
  2. bestnya die, tapi ular tu seram la huhuhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... seram thap bulu roma nk luruh . hukhuk

      Delete
  3. Ahaha well actually Perlis ni sangat cantik! Serius tak tipu.
    Okay ni rahsia nak beritahu, sbnrnya saya nak cari org dari Perlis ahaha xD serius tak tipu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. perlis lawa. pencemaran kurang. lepas tu kecik je negeri dia. aicehh , aisyah doakan kak mss xyn, jumpa jodoh ngn org perlis. aisyah nak kawin ngn org kl je. hihik #rahsia jugak ni

      Delete
  4. cantiknya kampung ecah.. akak dah lama teringin nak pegi kampung macam tu.. mesti best kan? hehe..

    ReplyDelete
  5. mmg muke xde mcm org perlis...hehe
    (hbis tu cemana..?;p yaya pon xtau..haha)

    beshnyer g taman ular..lame xtgok ular....eerr..*eh nk jumpe ular ke..?huhu ;p owh nooo*

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~