1 Dec 2013

cerita SPM aisyah az

Assalamualaikum  !

tak  ada  kena  mengena pung -.-  nak  iphoneeeeee

Sepanjang  SPM exam yang  berlangsung  selama 4minggu  ini  till my last  paper 3 biology macam-macam  probs  yang  berlaku  dekat  ecah   dan  alhamdulillah  semua  berjalan  lancar =)

makan  tak  kenyang
k foine, aku  tipu sikit-sikit  sebab  berat  turun  dengan  lajunya = 2kg. sedehh  okey. penat  aku  ternak  lemak  dalam  badan selama  246hari , then hilang  macam  tu  aje . first  sebab  aku  selalu skip meals , busy  study khonooonyaa  then  sebab  aku  agak  cerewet  bab  makan .

tido  tak  lena
haaa  yang  ni  memang  betul , bukan  aku  sorang  rasanya  sebab  most  of spm candidates  akan wake up  early  nak study  semua. Tido  pukul  12  bangun   pukul  4 . hahaha. lepas tu pengawas  peperiksaan  dah   macam  muak  tengok  muka  aku  dengan  eyebag tebal  dan  selebet  tahap gapang . (maafkan  anakmu  ibu )

demam  dan  batuk  macam nenek
dua  hari  sebelum  habis  paper , demam  mula  mehinggapi  diriku  yang  lemah ni. sambil  duk  loret  jawapan , duk kesat  hingus  and  sapu  balm rimau  ke hidung . pathetic  bukan? alhamdulillah  dapat  jugak  sit for spm  sampai akhirnya  dengan  kepala  pening  tahap goyang-goyang *lagutamil berkumandang.

selain itu, masa  exam  ada perkara  yg  buat  kupu-kupu  dalam  perut  mengepak  semacam.



memang  tak  boleh  blah   tahap  mak  jemah  bila  hadapi  situasi  ni , why  asyik  dapat  jawapan  yang berderet  sama . aku  stressssss -.-' alhamdulillah, bila check balik  rupanya  ada  jawapan  tu  ada  yang  salah  kira semua. thanks  Allah


Dato Fadzilah  Kamsah  duk  bercanang  sana  sini  pasal  jangan  bincang  soalan  lepas  exam !
disebabkan  aku  ni  ketegaq  tahap  kepala  batu  bata. bila  discussing  pasal  soalan lepas, mesti  ada  soalan  yang  aku careless.  nangis  tepi  skirt  pink  mak . why why  i  didn't  realised  what  actually  that  question wants.

 
hahahaha. i cannot  hold  my  laugh  dah  sebab  situasi  aku  macam  sama  je  ngan  gambaq di atas. mula  soalan  no.2  tak  boleh jawab , hold on jap  then  selak  next  page, lagilah  payah . hold  on  lagi  sampai  soalan  terakhir. benda  ni  berlaku  dekat  aku  masa  jawab  biology P2. sumpah  rasa  nak nangis  sebab  tengah  pening  kepala  and  blank  sekejap . adui. pedihh je rasa   T_T

 -------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------

However, semua  tu  dah  berlalu  kann *kunyah  cekodok  mak . malas  nak  dikenang , yang  penting  tawakal  dan  redha  segalanya . huhu . Officially  now, saya  bekas  pelajar  smkpt and  now  sibuk  menanam  anggur hijau  di rumah -.-''  

firman Allah Ta’ala (bermaksud),Barang siapa bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan memberikan jalan keluar, dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka. Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah niscaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya. (QS. Ath Thalaaq [65]: 2-3).

Tawakal  yang  paling  penting  sekarang  , Allah  yang  Maha  berkuasa  di  langit  dan  dibumi . my advise is  jangan  tinggal  solat  hajat  and  solat  Dhuha.  Allah  akan  tolong  orang  yang  selalu  mengingatiNya.

 source of  all the  pictures  from encik Google =)

All readers, do pray  for  me  yaa . semoga dapat  result yang  membuatkan  my parent  proud  of  me.


7 comments:

  1. tahniah sebab SPM dh berakhir .. ^_^ Tunggu result plak hope semua nya flying colour.. Situasi exam yg di describe kat atas tu rasa nya kak pon mcm pernah mengalami jugak lah. tetiba tergelak seniri bila baca entry ni ^_^

    ReplyDelete
  2. thanks sis =) huhu.. kannn . macam -macam berlaku time exam !

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. thank uuu.. tapi spm dah lepas >_< thanks again sudi singgah sini <3

      Delete
  4. Wahh bestnyaa spm dah berakhir. Goodluck ye, tahun depan giliran scha pulak. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. best tahap nk meletop rasanya. freedom sgt. thank u awk . good luck to u too dear =)

      Delete
  5. saya UPSR,hehe :)
    memang kalau dah habis tu rasa lega gila2... tapiii ada jugak rasa tak puas hati tu,haha :p rasa mcm nak buat periksa sekali lagi je... alhamdulillah,result UPSR saya bagus,hehe :D

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~