21 May 2015

19 , one nine

Assalamualaikum


18th May 1996 marked the first day a girl began her journey orbiting the sun. Throughout her journey, she faced a lot of ups and downs, heard stories, made discoveries, there were days she cried herself to sleep, and those days where she laughed so hard her stomach ached. 19 years passed by, the girl turned into a fine young lady named Noor Aisyah binti Azizon. Whatever she had, and may face in the future will surely germinates into memories that she couldn't find herself to speak about, to express to others when she's old, but enough for her to remember em deep down her mind as no one would ever understand what she felt for the memories. How the memories were made. No one. Except her. She, lived her life. Happy growing old Aisyah.

Apa  yang diperkatakan di atas, bukan nukilan dari saya but from encik ameer .tepuk tangan gemuruh. sorry ameer sebab publish wish  tanpa kebenaran . nah spanar hehe.

MY  LAST TEEN YEAR

Allah, rasa  baru semalam je kena make up , tenyeh lipstick merah mak ngah oleh cikgu pra dulu untuk  photoshoot graduasi pra-sekolah. tuptup, sekarang  dah  masuk  umur yang  melayakan aku  jadi  mak orang. aipp, ecah maksudkan  alam  remaja.

sembilanbelas tahun  dan lagi best  muka ecah  tak macam  gadis 19 pun. bagilah chan nak angkat bakul kali ea. hihi Kalau  kutip duit  raya nanti, cukup kot nak beli instant camera seketul .tapi. bila orang dah tahu umur kita, mak cik mak cik pakat tanya  ecah  dah  berpunya ke belom. ecah selamba badak cakap

            "Biarlah rahsia" huehuehue peace mak cik

lepas tu, ecah  rasa  usia remaja ni lah banyak gila aral   yang  melintang ,membujur tambahan lagi hidup  zaman serba  canggih. handfon setia  melekat  dekat  tangan  sampai  nak basuh uhuk  adik, sempat  lagi  balas twitter. Tu tak termasuk dengan  amukan gelora jiwa  yang ntahpape.

mercik

Semoga  tahun  ni menjadi  lebih  ohsem dari sebelumnya. berharap sangat  dapat tamatkan alam  remaja  dengan gembiranya. amin

Happy birthday to me, padahal dah dua hari berlalu. love you all



11 comments:

  1. Cantiknya kak ecah. Happy birthday! Semoga berjaya dlm hidup dan sentiasa dimurahkan rezeki :)

    ReplyDelete
  2. Happy birthday dear....semoga berkaya & kaya dunia akhirat!


    Jemput singgah ke blog saya:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Happy 19th Aisyah Azizon! Dah besar rupanyaaa kikiki

    ReplyDelete
  4. Happy belated birthday, Ecah :)

    ReplyDelete
  5. happy belated birthday aisyah. May allah bless u. :)

    ReplyDelete
  6. happy birthday.. may Allah bless u...
    p/s: sorry baru wish! hehehehe

    ReplyDelete
  7. happy birthday. i know that feeling. haha tahun dpan dah masuk 20 pulak.

    ReplyDelete
  8. umur 19 tahun kak nina buat mcm2 benda yg menyeronokkan sbb nk masuk umo puluhan :(
    semoga awet muda selalu. baby face gituw

    ReplyDelete
  9. ommeynya dia happy belated besday
    ps: bru ciksu perasan muka ecah ada iras iras blogger lya le..
    cer klik ni http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~