16 May 2015

Nak kahwin


Rasa nak acah acah lari  kat  padang  rumput , sambil  angin lembut menampar  muka  mulus ini , eksaitednya  bila  cakap  pasal  kawin atau nikah. ke tidak?kau  rasa macam watdehek, gelinya  cakap pasal  kawin bagai.

bergantung pada  tahap  pemikiran masing-masing. tak suka  pi  duk  celah  katil sana.

Tadi  mak  ecah  tanya  target nak kahwin umur berapa. terkezut iols sampai gugur bulu mata palsu

'around 27-30'

'apa 30 ' . terbeliak  bijik mata  mak siap sekali  dengan  bunyi  guruh. *pakej mungkin. Serius ni wei, pasal kahwin  semua  ecah  tolak ke tepi  dulu sebab  tak  perlu, tak  penting  dan  tatahuanhala. orang ajet cakap " biar masa yang tentukan" gituuu. rasa masih muda untuk  cakap  tentang ni hehe. itew malu lah  orang selalu suruh  kawin cepat-cepat ni.hikhik
 

ecah  nak dahulukan tanggungjawab sebagai anak.yela dah 'study pun tunggang langgang, ada hati nak jadi bini orang' , hati comel berbisik. paragraph ni membuktikan aku  semakin matang. hahaha

lagipun, aku boipren pun takda, enjoy  zaman muda ni sebaik mungkin. Sampai  masa, baru boleh bajet update  status "ana tengah  mencari  bakal zauj" "setia menanti  pemilik tulang rusuk" euuuw :p  hehe. bukan kah bagus kalau  masa tu ecah  pun  dah  persiapkan diri. kan kannn

Perancangan masa depan:

  1. Rilek kalau orang tanya anak dara tu (aku) buat apa .- tengah  sambung Phd.
  2. siap dah ada kereta, rumah sendiri , travel sana sini .- perancangan awal, takut apa apa jadi at least ada backup.
  3. duit berketul-ketul. tak nak susahkan mak dan of coz bakal encik suami perfect 10,suami ku ustaz,dia sebenarnya suami aku.
  4.  Nak banggakan mak ayah sebabnya aku ni gugurl sorang, wajibal maal ghunah depa nak  tengok aku berjaya dunia akhirat. insyaAllah.
Kita hanya merancang, Allah yang tentukan. Karang ada orang datang  merisik, anggap je lah entry ni cakap  kosong dari aisyah az. ahaks. Mohon putera raja datang jumpa orang tuaku. *tampaq muka sedas.

aku tak perlukan kawan yang hanya mencari aku ketika susah.rasa dipergunakan.-iklan duasaat

terima kasih sudi baca repekan saudari ecah az.

11 comments:

  1. Takpleh Ecah. Tak salah pun kalau tak nak fikir pasal kahwin lagi. Akak pun tak fikir lagi pasal kahwin ni. hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeahh.. kita samaaaa ^^

      tenenenene.

      Delete
  2. Ziarah pagi salam ukhuwah dari INDONESIA.

    ReplyDelete
  3. jodoh ni rahsia Allah... hehe.

    ReplyDelete
  4. Kak Aisyah cool as always ._. den pun patut mikir perancangan masa depan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha awok kena rancang cepat-cepat... biar hidup lebih sistematik . dok gituuu... eheh

      Delete
  5. akak always kasi jawapan klise.. jodoh otw, jem plak dekat jalan..bila dah sampai iols bgtau ye..oke x oke x..hahah.. :P

    ReplyDelete
  6. Uiishh bab2 kawen ni saya pun rasa cmtu, tak tahu kenapa takde feeling nak kawen awal sgt. Tapi risau jugak klu kawen lambat haa cmnilah feeling saya ahaha

    ReplyDelete
  7. ye..soal jodoh tu dtgn Allah..
    doa je mohon diberi yang terbaik =)

    ReplyDelete
  8. moga harapan dan impian aisyah jadi kenyataan.. ^-^v

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~