20 May 2015

Mengharap

kawan kawan  kalut  pasal  interview  upu sana  sini, ecah    bajet  bertenang  sambil hiburkan diri layan  exo next door. stress  wei nak kena tunggu  lima  hari  demi new episode. haihhh  aku  pandang enteng wassap rakan yang disayangi  sebab dorang akan

                    "syah, dah check ke iv" "kau dapat mana wei" "eley  kauu, mesti dapat punya"

kau rasa?

tahukah soalan di atas  mampu  membuat  kadar  kemarahan   meningkat  tetiba.euphoria menurun dengan derasnya. sebabnya  aku  masih  menunggu  untuk  dipanggil ke temu duga . senang cerita  aku  tak dapatlah haaa kan senang bagitau  awal-awal.

"ecah  sedih  la tu "-bisikan  si busuk

siapa  je tak berduka lara, rasa  nak  terbang  bersama angin ke langit  yang terbentang luas. phew, bukan rezeki  aku  sekarang. kena lah redha  sambil  tu  lap ayaq  mata dengan kain  lebihan baju kurung. Rezeki ada di mana mana cuma kena SABAR.

sabar  tau ecah. muah ciked .aku terus berharap dan percaya kepada  takdir Illahi. For those yang terpilih, semoga berjaya.

Dan Riduan pesan  suruh aku sentiasa tawakal  lepas berusaha. so yeahh , aku  tawakal sepenuhnya dan  lantas aku terus nyanyi  lagu gemuruh jiwa selepas berkata begitu  dekat diri sendiri.

cuti yang  ada akan gunakan sebaiknya yeehhhaaaaa ;)

p/s: alhamdulillah! petang lepas adegan tacing di atas,ecah checked web ukm tau. thank u Allah, dapat iv yess! May Allah ease. syukur syukur ^_^

5 comments:

  1. Inshaa Allah, adalah tu rezeki rahsia yang Allah akan beri nnt

    ReplyDelete
  2. insyaAllah ade rezeki nnti adalah tu kena panggil pegi interview. banyakkan berdoa je :D

    ReplyDelete
  3. Tskk . . Tskkk . . Sebak entri kali ni .

    ReplyDelete
  4. hai ecahgojes. hahaha. seronoknya kome bercuti.. lek3.. akak pun dapat course campak. ehehehe. dun wori dear. ;)

    ReplyDelete
  5. Insya Allah kalau ada rezeki nanti, adalah ya :)

    Tapi, bukan semua program ada interview kan. Ada je program yang tak perlu interview.

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~