13 Feb 2016

Apa cerita?

Assalamualaikum


7 hari  tak  dapat  usap  belog  terchenta  angkara  ecah  balik  kampung.wuhuu celebrate  raya kan. hahaha

semalam  ecah  dah  mula  tak sedap  badan, dari  pagi  kepala  dah  buat perangai. Jalan  pun melelong , pening kemain  kalau  boleh  nak  baring  atas  tilam  tak berapa  empuk  sampai pening  fedup  dan  blah  dari  kepala  ecah.

Mak  suruh  breakfast, tapi  ecah  lagha  duk  scroll twitter serta  IG. Selera  pulak  hilang entah kemana. Sepatutnya  pening  yang  berambus  tapi  sang  selera  melarikan  diri.dayum. huhu  tak mahu  menghampakan emak. ecah  makan dua  suap  nasi goreng, dua  cawan  air  teh o.

Tengah  hari, badan  dan  mula  panas. ecah  dah rasa mual  semacam, perut  comel  meragam  tatahuan  hala. Mulalah  uwek uwek  acah  tahan  muntah. Klimaks, segala  laksa , rendang, pulut udang  berjaya  dikeluarkan  atas  dasar  saya-tak-rela.hambek kau sobsob. Lepas  muntah  ecah  terus  nangis  tak  bunyi. kahkah. Tok  nampak  risau weh  tapi  dont  worry  Tok, your  cucu  ni  kuat  tau. kuat  tidur ahaks

Maka,tidur  sampai  dah  mula  peluh  satu  badan. Malam  tu  pulak  ecah  bertolak  dari  Kodiang  ke KL. Masa  dalam  kereta  lagilah. sejuk  kamain  plus  tak boleh  baring terlentang. and  something serious happened  that  i won't share here. this keep  me  awake until 3 am.

 Alhamdulillah  masih  hidup  sampai  sekarang.

p/s:hari  ni  ecah  plans  nak  BW  sambil tu  cari  resepi  nak  buat kek.

10 comments:

  1. Replies
    1. kita siap bersuka ria kat belog awak haha

      Delete
  2. bw qila oi hahaha resepi kek? nyums. jgn lupa update more pls xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. laju je kan kau ni hurmmmm haha esok dah balik ukm

      Delete
  3. Replies
    1. percayalah. cha suka cari resipi je. padahal buat malas gila

      Delete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~