1 Mar 2014

Aisyah Az kembali ke dunia nyata!!

Assalamualaikum pembaca blog yg dihormati dan disegani  sekalian.
eceh!

first of all, thanks tau  sebab  korang  ikhlas puji nama  aisyah on my last entry. kembang   bermangkuk-mangkuk 2-3 hari iols tau =) muehehe.

back to the topic

i'm 18 . though my birthday masih nun  berabad lagi  -.-'' but i assumed myself  is 18  already yay!
perasaan  nak up-to-date mesti ada. JIWA REMAJA at peak kata kau. sering memberontak kencang nak macam-macam.

tapi. sekarang ecah dah  insaf. =)

why must ecah nk ikot trend bagai  sedangkan  Dunia HANYA  SEMENTARA. kenapa ecah? kenappa kau menggedik nak ikot fesyen tak ketahuan hala.

Frankly to say, i'm kind  of person yang suka branded things. haha. tak suits dengan ghupe sememeh aku kan. hoho

there's the things  yang  ecah nak gila mati arhh. hamboi asam boi. kemain nak kan.

1) 
source: google

Yeah, iphone5s  .for me, benda alah ni extremely expensive. its over rm 2500 kot. mak aih, ni kalau nak buat kenduri kesyukuran pung  berbaloi. honestly, ecah jeles tahap kemehameha tau. frust menongeng tengok iphone's users berselfie depan cermin , terpampanglah badan iphone yang seksi.

and the others ada yang hapdet status bragging bout their new iphong :

  " iphone5s is my new friend"
oh mai gad. -.-''makin mengecut je  hati ecah baca . dah sebesar buah strawberi gamaknya hati aku.
but now ecah bersyukur, even pakai fon cikai je . hidup aku bahagia . alhamdulillah. tak perlu lah kot iphone 5s selagi  tak  gemgam duit sendiri.

2)
tumblr
Not that cute Danbo. but Mac Book Air. yeahh, i want it damnn much.Mr. Steve job, kenapa awak reka  semua ni. apple. tssk tssk. *tengah membuncitkan perut sambil menyanyi  lagu cindai. xda motip -.-


3) Nak baju , jubah , skirts with colour pastel. kasut converse.13 eos lipbalms. hurmm.. i do really want all that sort things. but its quite pricey.erhhh  stop mengeluh lah ecah! pakai je lah segala baju yang adoo .(bisikan hatiku yang baik)


typical teenage girl i guess. nak semua benda  alah tu sedangkan guna duit mak ayah. i feel sorry for my dad yang kerja siang malam menjaga  keamanan negara. cewaah. sayang ayah tahu

u know, money is needed to support our daily life  and i must be a wise girl. it's pointless, if kita membazir duit untuk perkara  melagha-kan. contohnya perkara-perkara di atas (read this noor aisyah azizon!)

pakai je lah apo yang adhooo. save cost lagi.

         ----------------------------   ♥  ♥ -------------------------------
" but why the famous person got many free gifts even they're can afford it ?"
                                   ----------------------------   ♥  ♥ -------------------------------
i'm always wondering why dorang dengan mudahnya dapat free gifts and sponsorships. tipu sokmo kalau  aku tak jeles  tengok semua tu kat instagram ,bersepah kot.

answer. noted to myself.

"itu rezeki dorang, Allah murahkan rezeki mereka. yeah, of coz sebab  they're pretties ,kacaks and inspirings. that's one of the reason kan. cukuplah  ecah  cakap  itu semua  ketentuan dan rezeki daripada Allah for them.

Ecah bersyukur  dengan apa  yang ada, yang my parents sediakan untuk  kami. Alhamdulillah. i'm back to reality n realised bout what is important things and yang  melaghakan.

p/s: entry ni more to remind myself. i hope u guys fahamlah apa yang ecah cuba sampaikan. 1:34a.m dah.

terima kasih sudi baca. porero sorang satu (hihi)

25 comments:

  1. Tapo kak aisyah.. Nanti dah kerja, boleh le beli ipong untuk diri sendiri and maybe untuk orang lain jugak sorang sebijik. Kehkehkeh! :D Tak mustahil!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kalau jadi jutawan , akak bagi ai pong sorang satu..lol. thanks niena. =)

      Delete
  2. Saya tahu perasaan tu macam mana. Dekat sini, iPhone dan MacBook tu macam phone dan laptop biasa. Kalau duduk dalam kelas 600 orang, hampir 400 pakai MacBook. Lambang Apple tu menyala je. Belum lagi barang-barang berjenama yang lain,

    Selalu kena ingatkan diri sendiri, yang saya tak mampu nak beli semua tu. Pakai je apa yang ada dan apa yang saya mampu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u kak farah. kalau nak ikot orang pakai mendalah tu, memang kopak duit. hemohemo.

      Pakai apa yang adoo ;)

      Delete
  3. well nice entry hehe. betul tuu ade tuu dapat sponsor sumeeee jeles woo. tpi tkpe, kita klu dh kerja sumbat je almari dgn bnda yg kita adore sgt tuuu :D duit sndiri katekan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. sponsored free je smua. kita jugak yang kena kluar $$.

      xsabar nak ada duit sndri .. hehe

      Delete
  4. i really want tht ai pong pai ash. maigaddddd TT__TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. yong tau fu nak x?? ahaks.. kan best ada :hari percuma iphone 5s." okey syah kembli ke dunia nyata.-.-''

      Delete
  5. aisyahh ,remajaaa gitu lah perangainyaa .saya alami the same thing but indeed it all about dunya :)
    happy blogwalkinngg

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh.. dunya dunya.. thanks tau sudi singgah ^^

      Delete
  6. cik pon teringin iphon 5s...tapi bile teringat ade bende lagi yang lebih penting...ok lupakan dlu lah...kut2 satu hari nt somi cik hadiahkan...cik okjerrrrrrr...hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kalau cik puan mintak mesti cik suami bagi punyaa.. ^^

      Delete
  7. samalah haih.
    kita positive thinking jelah ye cha.
    Cha!!! Qila dah gajiiiii. Nnt tunggu tauuu <3333
    heheehheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. woot woot..
      dah gaji ..
      xsabaq cik nak tnggu ni =)

      Delete
  8. okehh ninaa pon kena kembali ke dunia nyata.
    tsk tsk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-samalah kita rooted in the real world. sobsob

      Delete
  9. tunggu kot2 dapat present ip5s plak hhehe

    ReplyDelete
  10. iphone!kak niesa stress tgk iphone6...nak jugak...sekarang rajin bebisnes nk kumpul duit nk beli iphone..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. patutlah busy bisnes.
      its worth kalau dah dapat duit sndiri.
      ni yang wat aisyah rasa nak berbisnes gak =p

      Delete
  11. sama la kita , nak iphone jugakkk ! tapi tapi tak sampai hati nak menyusahkan mak ayah beli barang mahal sebegitu . takpe la Ecah , ade rezeki dapat la =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... pikir bnyak kali nk pujuk mak belikan.
      hehe.. insyaAllah ada rezeki xkemana kan.
      mahal sungguh mendalah tu ^^

      Delete
  12. ukur baju di badan sendiri... kan? ehehe... ;DD

    ReplyDelete
  13. haa tau xpe! sedar p0nn..
    hehe...xdela..kak yaya pon same jgak cam ecah..beza nye kak yaya dah keje..tp ecah blum kan.
    tp walau da keje, xdela trgin nak beli gajet2 cnggih tu..sbb fikir ada bnyk lagi perkara dan benda yg lebh manfaat yg boleh dguna daripda beli benda2 xpenting..btul.serius xde trgin pon

    *tp lau org bg free..amik la kan..haha*

    ReplyDelete
  14. mahal tu i phone 5.. akak kalau orang bagi free nak juga.. hehe..

    ReplyDelete
  15. mahal tau fon ni ecah tp 2500 tu boleh beli macam2.. wee

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~