19 Mar 2014

Throwback PMR's Result

Assalamualaikum uols,

baru singgah  Blog Ee. blogger  yang gangster tapi chumel. Ee story mory pasal Result PMR. So ecah pun nak share pasal my result yang buat ecah nangis limaharipatmalam. huhu

Weeols diwajibkan pakai baju sekolah on that precious day. okei. memang tak cool sangat ambik result pakai baju sekolah.

Memang berdebar  jalan kaki ke sekolah dengan cik Liena. tuptup sampai sekolah, result masih tak sampai lagi. leceh aih nak kena tunggu  hatta hati  comel macam nak terkeluar. nervous hoi. Masa  on the way nak pergi toilet dengan cik Tasha, cikgu bagitau " 16 orang dapat straight A's"

Persoalannya masa itu, adakah aku termasuk dalam kalangan  pelajar  8A's ? *cehh, ayat bajet macam buku tesk bahasa melayu form tri.

Cikgu suruh kami rilek-riek wat peace, duduk menanti keputusan. hurmm . memang boleh bajet cool kan masa tu -.-. nak shu shu , muntah cekedis semua ada =(

keputusan diumumkan. ofcoz lah cikgu announced yang straight A's dulu. Kemahen eksaited dah ni ,sebab semua bff ecah dapat straight's. "sabar ecah. istigfar banyak.

" Natasha Izzaty" (sepatutnya nama aku lepas nama dia) Namun hampa, namaku tiada!

cikgu call nama seterusnya,
"Nur  Arina"

memang sah aku tak dapat straight A's. Yeah. Aku menangis di bahu arina.i cried so hard. memang sedih la bila kawan-kawan kita dapat  8A. aku sorang je terkecuali. sobsob
i got 7A's 1B . bahasa inggeris lah yang B tu -.- '' pfffttt

my BFF sampai sekarang. susah senang together-gather.




Aku bersyukur. Alhamdulillah. Pada masa yang sama kecewa sikit. frust jugak lah. but now ecah sedar ada  hikmah sebalik kisah sejarah PMR aku.


so hopefully, esok semua berjalan dengan lancar. Amin. tak straight pun its okey. asalkan cemerlang dan melayakan aku masuk U.  =)
5cekal !! i know u guys nervous untuk esok. may our batch gonna be the excellent batch ever. 

Pray for me yaa. Sayang korang

18 comments:

  1. gudluck ecahhh! Perjuangan belum terhenti setakat ni je...masih jauhhhh.. :D

    ReplyDelete
  2. good luck for our result dearie~ kekeke
    tak rasa dapat tido pun malam ni actually TT.TT tsk tsk.

    ReplyDelete
  3. ecahhh good luck esokk .hikhik kitaa nervous gila kott haha happy blogwalking :)

    ReplyDelete
  4. wish you best of luck ! kalau ade rezeki , kejayaan milik anda :)

    ReplyDelete
  5. semoga berjaya.. kalau dah berusaha.. In Shaa Allah result pun terbaik..

    ReplyDelete
  6. Goodluck2! >< Samalah kitaaaaaaaa! Haha x3

    ReplyDelete
  7. salam singgah. oh kenangan. troll. zaman PMR SPM ku dulu-dulu. lani dah jadi ibu beranak 2orang dah. fuhhhh lama nya sudaaaaa +_+ -_- ^_^

    ReplyDelete
  8. hahhhh....suke sangat sakat akak kansss....esok dah adapat result meh kongsi dgn akak....
    ade beransss tak??mihmihmih

    ReplyDelete
  9. Coolnya gambar sekolah. Akak takde gambar macam tu pun. Sedih je.

    Good luck ya Ecah. Insya Allah yang terbaik la result Ecah tu nanti :)

    ReplyDelete
  10. @anisyamir : kamsahamnida. good luck to you too <3
    @ kak niesa : huhu thanks akak =') terharu nau ecah. tu lah ni baru permulaan ^^
    @haanie : kannnn.... tak rasa boleh tido lena malam ni. huhu.

    ReplyDelete
  11. Hai,cantik nye blog. Blogwalking sini . berminat nak join business 1whp ? modal serendah rm55 & income boleh mencecah rm700++ wechat:asmizazul25
    whatapps:0177052170

    ReplyDelete
  12. All the best my dear..
    May Allah bless :)

    ReplyDelete
  13. Good luck sis . :)

    Trrtiba tringat time skolah dulu . Rindu sangat :')

    ReplyDelete
  14. i love the photo... so pretty. remembering back in my school years... we dont really have cool photos, pose so skema, duduk and senyum.

    ReplyDelete
  15. wish u luck.
    btw, cantik gambar. :)

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~