12 Apr 2014

Doakan ibu saya

Assalamualaikum kalian ,

ecah  tak mintak  duit  hampa  semua, nak  minta  empati  atau  pun  muke  seposen. cuma  Doa sahaja  yang  ecah  perlukan  untuk  bonda  tersayang.

tapi.

bukan  ibu  kandung  yer. tapi  cikgu  ecah. Cikgu Roslina  AZ . beliau  mengajar  subjek  BM  since  form 4  smpai  pertengahan  bulan 4 (2013) kot . menghidap  penyakit  kanser servik  menyebabkan  guru  yang  ecah  anggap sebagai ibu, terpaksa  mengambil cuti  yang sangaaattt  panjang.

Gambar last  year, bergerombolan melawat cikgu sampai  tak muat ward. cikgu nampak hepi smpai snyum ke kening. hee. waktu kami nak balik, cikgu  macam sedih T_T. terus  rasa nak bermalam secara berjemaah kat hospital. tssk tssk


sebak  bila  dapat  tahu  yang  selama ni  cikgu mengajar  kami  sambil menahan  sakit. seriusly  kami  tak perasan  sebab  cikgu  nampak  ceria  sokmo. sobsob. besarnya  pengorbanan beliau.


beliaulah  jugak pendengar  terbaik kami , guru  kelas  yang  kretif , kuat  serta  tabah orangnya. Sinar  kelas  5cekal  semakin  malap selepas  ketiadaan  cikgu  kat sekolah=(

kami  maafkan  cikgu  even  cikgu  tak pernah  buat  salah. though beliau  berlawan  dgn cancer. she used to  update bout  teacher's prob  and  about  school. terharuuu  jiwa  guru ;(

semalam  ecah  dapat  tahu  keadaan  cikgu  roslina semakin kritikal . she's  now fighting  for cancer (stage 4)  cikgu  dah  tak boleh  nak bercakap. Ya Allah , Kau  kuatkan lah  semangat  guruku ini.  Sedekahkan  Al-fatihah  dan doakanlah buat  bonda kami. Semoga Allah  memberkati  kalian.

kami cuba gembirakan cikgu . Alhamdulillah, most 5C dapat  BM  A+ in spm . ini lah  hadiah  kami  untuk  cikgu. kalau  lah  cikgu  baca  blog saya ni. Haruslah  cikgu  tahu, kami  amat  sayangkan  cikgu . Our prayers always goes for u cikgu.

kelas  kami  menang  anugerah  kelas terbesih n cantik gila banyak kali  tau tau. cikgu roslina lah  yang buat  skirting kat meja. idea macam-macam, gigihnya  beliau  tunggu  sampai  petang nak hias kelas sesama. missing u cikgu !!!!! _

p/s : sayangilah guru anda =')

39 comments:

  1. in shaa allah..smua akn okey..doa je yg terbaik..besarnya pengorbanan ckgu..

    ReplyDelete
  2. Moga panjang umur cikgunya. Let's pray for a miracle for her.

    ReplyDelete
  3. moga cikgu ecah tabah dan baik2. insyaAllah. :)

    ReplyDelete
  4. Semoga cekgu ecah peroleh kekuatan untuk melawan penyakit nya..sedih pulak bace status beliau kat facebook..
    cantik gilerrr kelas ecah..macam ne baru lah semangat nak belajar...

    ReplyDelete
  5. Doakan yang baik-ii untuk cikgu ecah . kat sekolah, guru merupakan ayah ibu kita =D

    ReplyDelete
  6. moga cikgu ecah cepat sembuh

    ReplyDelete
  7. Semoga ALLAH memberikan kesembuhan serta kekuatan kepada cikgu ecah AAMIIN ya ALLAH. IN SHAA ALLAH.

    ReplyDelete
  8. insyaallah ecah...
    kita doa sama2 untuk cikgu ecah okay :')
    canteknya kelass dia...
    kak miza tak pernah duk dalam kelas cantik cmtu T-T
    hehee

    ReplyDelete
  9. semoga bonda cepat sembut :(

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah. semoga cikgu ecah cepat sembuh. :)
    bagus ecah dgn kawan2 lawat cikgu, lagi menggembirakan beliau :D

    ReplyDelete
  11. semoga Allah mberikn kekuatan dan kesembuhan kepada cikgu ecah...

    ReplyDelete
  12. sedihnya baca entry ni. muka cikgu akak nampak tenang, manis je :'( mesti ramai yg sayang kat cikgu tu. tambah2 bila baca status yg cikgu akak tulis tu lagi rasa sebak. semoga beliau cepat sembuh..

    ReplyDelete
  13. semoga cikgu ecah cepat sembuh eh :)

    ReplyDelete
  14. sama-sama kita doakan cikgu yer.. semoga cpt sembuh.. mmg cantik la kelas ecah.. nk belajar pun bersemangat...

    ReplyDelete
  15. sedih farah bari entri ni. semoga cikgu awak cepat sembuh. sama-sama kita doakan. :)

    ReplyDelete
  16. In Shaa Allah she will be fine chaa.
    sama2 kita doa kan ea ? ;)

    ReplyDelete
  17. ee sedihnnya :((
    Perit lah kalau ada penyakit and then kita mcm tahu bila kita akan pergi........
    :(((
    inshaallah semoga dipermudahkan urusan cikgu cha :)
    amin!!

    ReplyDelete
  18. ee doakan yang terbaik untuk cikgu cha.

    ReplyDelete
  19. Ya Allah!Engkau berilah kekuatan kepada cikgu Rosalina Abdullah Zawawi agar beliau kuat melawan sakit yg dihadapi..moga ada keajaiban dariMU Ya Allah..moga cikgu Rosalina pulih seperti sediakala....Amin...Amin...Ya Rabbal A'lamin..

    ReplyDelete
  20. sebak rasanya
    in shaa Allah ecah.sama2 kita doakan dari jauh.
    smga beliau diberi kekuatan & semngt utk tempuh semua ni.aamiin

    ReplyDelete
  21. Echa cyg..kt sme2 doa ea supaya ckgu echa cpt smbut n diberi kekuatan ntuk tempoh penyakit die..amennnn.

    ReplyDelete
  22. semoga cikgu echa cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  23. Ya Allah sedihnya..semoga cikgu ecah cpt sembuh dan tabah menghadapi semua ni.. aminn..

    ReplyDelete
  24. Moga kesakitan yg ditanggung cikgu Ecah berkurang :( Cannot imagine org yg ada cancer but still boleh happy sesangat

    ReplyDelete
  25. sedih nya baca status cikgu ecah tu...........semoga beliau sentiasa tabah menghadapi ujian yang maha hebat ini

    ReplyDelete
  26. terima kasih kalian ats doa dan harapan dari para bloggers yg ecah hormati. May Allah bless uols =')

    ReplyDelete
  27. Sedih k nrl baca.... semoga cikgu Ecah diberi kekuatan dalam menempuh dugaan ini... Aminn...

    ReplyDelete
  28. Uhukk....sedih plak baca entry Ecah kali ni. Ermm...semoga Cikgu Roslina terus tabah dan diberikan kekuatan untuk menghadapi dugaan ni. Sakit tu adalah tanda Allah sayang...

    Levi's KEEP COOL.TQ.

    ReplyDelete
  29. cik akak doakan yang terbaik dik
    semoga cikgu adik cepat sembuh...

    ReplyDelete
  30. Moga cepat sembuh dan kuat dalam menempuh dugaan ini..

    ReplyDelete
  31. inshaallah akan sembuh. . :)
    cantik kelas awk. . :D

    ReplyDelete
  32. semoga cikgu ecah kuat menghadapinya..
    mesti dia happy sangat anak murid dia still ingatkan dia
    :') :')

    ReplyDelete
  33. sebak :'( in shaa allah cikgu ecah akan sembuh. amin.

    ReplyDelete
  34. Ya allah mnitis air mata akak baca . Moga cikgu adik cpat smbuh . InsyaAllah :'(

    ReplyDelete
  35. sedihnya status cikgu ecah tu.. tuhan je yang tahu apa dia rasa..
    semoga ada keajaiban dari Allah SWT.. harap cikgu ecah lebih tabah..

    ReplyDelete
  36. smoga dipermudahkanNya.. amiin.

    ReplyDelete
  37. naik bulu roma akak baca :(
    Semoga cikgu Aisyah cepat sembuh..
    Cancer cervic bukannya penyakit yg boleh pndang rendah..
    Berisiko tinggi bg kita yg perempuan ni..
    akak tau sbb akak ambik medical lab..
    Ingat, korang nk tngok cikgu lg bahagia korang belajar la rajin2x ye, ingat semua pesanan tunjuk ajar ckgu. Be a good student ye dearr :)

    ReplyDelete
  38. bahagia cikgu cah bila tgk anak2 didik dia berjaya dunia akhirat.. teruskan hidup dan ingat dia dlm hati :)

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~