10 Apr 2014

Lazada boleh dipercayai?

Assalamualaikum

ecah memang  desperate  gila  nak beli  pendrive  dan keyboard protector. terdesak  tak ketahuan  hala. brr.. then  gegedik bukak  page LAZADA.  geram  tengok  harga  barang  semua  murah-murah  hoi. haha.


macam-macam ecah  tekan  and  masuk  cart. hampir  rm 300.00. tersembul  bijik  mata  tengok  pehal  mahal  sangat  ecah  pilih ni. bayangkan ecah klik blender  lepas tu  ada vacuum.  tak leh  nak  cakap apa lah. macam mak-mak  je pilih  barang  elektronik. T_T


Padahal  matlamat  utama  yakni nak keyboard protector(KP)  dan  pendrive  je tau. So ecah  buang la  segala  jenis  mak nenek  yang  ecah  dah pilih . sedeeehh tau  tengok blender  kaler pink tu ;( nak  beli!!

jumpa  bah  pendrive nano  rm 13.90 (diskaun  banyak wei )  dan  KP rm 7.00 = total rm35.90  termasuk  shipping.


ecah  pun happy  lah sebab  murah  gila kann. lazada  ni  bagus  tau. kalau  dah shipping, dia hantar  email then  call kita  tanya boleh  buat  penghantaran sekian sekian. ecah  order hari  khamis. tuptup  hari  selasa  dah dapat pun  dan  hari  ni pulak dapat  pendrive. asing-asing hokei.

yang tak bestnya, harga dia  dah  tak sama . huwaaaa -.-  terkejut  berok ecah. KP bertukar jadi  rm 14.50  dan  pendrive rm28.90 . total  semua  rm 45.40 . dah kenapa total  harga  dia  lain?

hal  ini  termasuklah service, shipping n blablabla.. so  janganlah  korang  eksaited  kemahen  bila  tengok  harga  barang  tu murah  gila. sampai 50% discount. sedangkan  ada  shipping  price  sekali nanti.

in a  nutshell,shop online LAZADA  boleh  dipercayai. siap  hantar sampai  depan  rumah. Korang  bayar  bila  barang  tu dah  sampai, dekat  abg posmen tulah. tak  payah  bank in bagai.original ! i'm quite satisfied =) just  benci  part  abg  posman  tu  panggil  gua  "kakak". i'm sweet 18 okei .

p/s: keyboard ecah  dah  ada  baju !! yeehaa

37 comments:

  1. biar betul tak payah bank in? o___o

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tak yah bank in. tapi dia ada dua cara nak baik in or cash delivery. better cash delivery coz kita tahu barang tu dah sampai ^^

      Delete
  2. biasa la tu...mesti ada cas mana-mana...tapi Lazada mmg okay pun..

    ReplyDelete
  3. Aaaaa nak juga baju utk keyboard ! Hahaha .

    ReplyDelete
  4. oic!xsangka lazada bayar time smpai barang eh?jauh gilaa beza..dekat page tu xde ea dorg letak total harga termasuk tax...bahaya kalau mcm tu..syok2 tgk harga brg last2 kena bayar mahal..ehehe..

    ReplyDelete
  5. Akak dulu selalu jugak shopping kat Lazada. Memang dia ada servis 'Cash On Delivery', dah sampai barang baru bayar... Hehehe...

    *Singgah menabung mr.nuff. Blh klik balik kat sini : Lisa Surihani Teaches Malaysians A Thing or Two About Hygiene . TQ.

    ReplyDelete
  6. ohhh .haa ok lah mcm boleh dipercayai .but we must be xtra careful lah .saya pernah kena dkt insta salah hntar jnji nak hntar yg betul tapi terus senyapp jaa hihihi

    ReplyDelete
  7. wakakaka.a....seb baik takde periuk belanga kaler pink..kalau tak,dah lama kut ecah order...lepas ne dah boleh dah panggil ecah "makecah".winkwinkkk...,mcm comei je name tu.....ok,joke..jgn marah tau ecah.kang tak comei pulak :P

    ReplyDelete
  8. habisler pasni...
    abis dia borong kt lazada lepas nie..

    ReplyDelete
  9. wahhh. siyes tak pyh bank in???.
    gile best. xD

    ReplyDelete
  10. blh jadi promoter ni ecah..hihihihihiih.:DD

    ReplyDelete
  11. eipp memang ok tapiii sama je harga tu :p
    takdelah murah mana kan hiihihi. quite scary but ok lah tu kan hihihi.
    boleh lah qila shoppp lepas ni. (in my dreams har har har)

    ReplyDelete
  12. oh cod rupanya, thanks for the info :) akan shopping lazada lepas ni :)

    ReplyDelete
  13. bayar masa tu jugak ke...bestla cam gitu..hehee
    tak yh susah nak g bank semua..
    ok2,nak pegi tengok kot ada yang bekenan..hikhikk

    ReplyDelete
  14. omg :O kakak?! HAHAHAHAHA how dare him !

    ReplyDelete
  15. Tak pernah beli online lepas tu COD je. Lepas ni, kena hati-hati la Ecah. Online shopping ni addicting tau!

    ReplyDelete
  16. hihi..bestkan dear shoping o9 ni..^^ btw tak pernah lagi beli dengan lazada..& berurusan dgn COD sebabnya tempat akak takda servis ni.huhu....kalau tak da senang da:)

    ReplyDelete
  17. dah lama tau pasal lazada tapi baru hari ni first bukak website dia. hihi

    ReplyDelete
  18. bestnya ! lepas ni nak try buka lazada jugaklah. sbb ada certain online shop yg suruh bank in.. tp malas.. hhe

    ReplyDelete
  19. info yg menarik. thanks for sharing. dayah dah follow sini . jemput ke blog :)

    ReplyDelete
  20. salam...
    lagi suke COD..tp lau nk beli brg mura xpe la lau oline kan...lau pape hal jadi xdelah nyesal sgt..huhu
    hrpnyer xkan jadila ;p

    ReplyDelete
  21. lazada memang best. dah banyak kali shopping kat situ sebab ada COD, so tak payah susah susah bank in. heheh :)

    ReplyDelete
  22. congratulations friend
    visit back >>> http://captainamerica-thewintersoldier2014.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. "kakak" pelik kan bila ade orang lagi tua panggil kite mcm tu ..? haha

    ReplyDelete
  24. seumur hidup tak pernah beli onlineee . sedih betul TT.TT

    ReplyDelete
  25. yus pun sekarang tengah cari online shop yang bagus.
    memang kena sangatlah ni. tenkiu ecah for the information.
    :DD

    ReplyDelete
  26. setakat ni blom pnah online shopping kt lazada, huh...

    ReplyDelete
  27. hee oklah tu tampung duit minyak abang posmen, hihihi.
    hamboii kemain lg shopping kan

    ReplyDelete
  28. Tak pernah beli dekat Lazada. Taktau pulak diorg boleh COD. Cambest je hehehe

    ReplyDelete
  29. tak permah membeli dgn lazada lagi
    selalunya buat pembayaran melalui cash delivery kan

    ReplyDelete
  30. post la sikit gambar keyboard kak ecah tu. hehehe :D

    ReplyDelete
  31. apa yang aii tak suka, kos shipping tu lah macam pufff. haha, tengok harga barang memang perh murah but bila the end, ohgosh pengsan.

    ReplyDelete
  32. Belum pernah shopping lazada lagi.. ;D

    ReplyDelete
  33. tak pernah try lagi.. mmg boleh dipercayai...

    ReplyDelete
  34. ecah.ada masa cba la try menu mb.. hihi

    ReplyDelete
  35. Pernah sekali k nrl beli kat lazada... boleh dipercayai...

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~