4 Apr 2014

Aisyah Az dalam dilema.

Assalamualaikum  kalian  yang kacak  lagi  cun

Hilangggggg . silalah  pasang  lagu najwa  latiff sekarang . ecah  menyendiri  untuk  beberapa dekad  hari  kerana  mood yang taktahuan hala. penat  pikau  pasal  bendalah ni.

Ecah tengah konfius  fikir nak  pilih  boyfriend  yang  mana  satu. hoho

choi tae joon oppa ke


     or
 abam  aaron  aziz.. hehe.

okei okei.. waa gurau je.  bercinta  lepas  nikah  lagi high class kan. tak main lah ada boyfriend ni kan -.-''. boooo !

sebenarnyaa..
ecah  pening  nak pilih course  apa  untuk further  study nanti. ecah bertapa tujohharisembilanmalam  kat  gua lemari  sebab  nak  pikir  benda tu aje. tipu sikit aci kan. bidang  yang paling ecah  nak  ialah farmasi... Sekarang  persaingan sengit bengit gila. tak  tau  boleh  dapat  ke tidok. *benam  kepala kat bantal  busuk  tujuh keturunan. ermm ermm.

patutkah  ecah  sambung  misi  pertapaan   kawan-kawanku  sekalian?? hehe. self-esteem ecah  pulak  tak menentu  sekarang. aihh.. Ya Allah, aku bergantung  segalanNya  pada Mu. doakan  ecah sekali tau.

terima kasih  sangat  yang sudi  klik-klik banner nuffnang  ecah. sayang kalian


35 comments:

  1. ehm, saya rasa choi tae joon tu lagi sesuai dengan ecah /muka serius/
    lol

    ramainya saya tengok nak further farmasi...
    dah isi borang upu? lebih baik utamakan minat + tengok jugak result spm layak ke tak untuk sesuatu course.
    boleh teruskan istikharah sebab ni masa depan kita kan...
    saya pulak semua apply untuk medik je T^T tak pasti mampu bawak ke tak.
    semoga kita diberi petunjuk untuk masa depan kita.
    fighting! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. betul ni sesuai ngan tae joon ? bahaha =)

      kannn.. ramai sgt nak apply farmasi. dlu xdalah ramai yg berminat.errmm..
      aisya xpe, result gempak.. insyaAllah dapat medic^^

      amminn.. semoga dipermudahkan sgla urusan
      fightingg!!!

      Delete
  2. Replies
    1. ecah ada mintak engineering dan sains gunaan selain farmasi. hope dapatlah salah satu tu^^

      Delete
  3. semoga ecah buat pilihan yang terbaik.. minta pandangan dari ibu bapa juga..

    ReplyDelete
  4. ecah ni lepasan SPM2013 ke? pada akk kalau minat sangat so go with it! farmasi ok...sangat galakkan ecah amik ;) buat laa istikharah....insyaAllah jelas pilihan tu nanti....kalau rajin boleh baca post akk tentang hala tuju selepas spm & tips applu universiti oversea (boleh cari kat tab TIPS). Semoga dapat memberi sedikit inspirasi!

    bytheway,
    akk nak invite ecah join GA akk ni, harap ecah sudi laa join ya :)
    http://haneulafiqah.blogspot.com/2014/04/grand-opening-giveaway-by-haneulafiqah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u kak affy ^^
      ecah dah jenguk post akak.. sangat membantu okei =) love love.

      ecah dah joined =) hoho.. harap2 dapat lilin seketul ~

      Delete
  5. Kalau minat dan layak, teruskan sahaja. Jangan lupa istikharah juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecah akan cuba perbanyakan solat sunat. macehhh sistahh^^

      Delete
  6. akak ambil lah course yang akak minat :)
    buat solat istikharah :)

    ReplyDelete
  7. pilih yg awk rasa dekat dihati dik. Sng nk score :)

    ReplyDelete
  8. tae joon oppa... oppaa.... histeria jap.. haha.. lagi hensom dr mamat yg bawah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok yeahhh.. dah ada keputusan nak pilih sama. yg bwh hensom jgk.. tapi yg atas hensomm banyak oo~~

      Delete
  9. hahaha. amboi kemahin taste dia.
    ambik 1st tulah macho sikit. hahaha xD

    ReplyDelete
  10. jgn pilih aaron ajis sbb dia dh ada anak..pilih la yg single..ekekeke..
    for ur future pilih yg ecah minat dan suka..tau..tau..semoga Allah memudahkan pemilihan..ewahh..xoxo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. omo omo..ecah tak lah smpai nk rampas suami org.. hehehe.. gatalnya ecah -.-''

      amminn.. thanks akak niesa kesayangan hati limpa hempedu ^^

      Delete
  11. Good luck. Semoga dapat buat pilihan yang terbaik (^^,)
    Hehehe... Tanya pendapat parents, pastu buat solat istikharah, klu xdpt jawapan lg, pilih je mengikut minat.
    kalau x minat, memang susah jgk nak study tu...hihi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak yana.. huhu terharu ecah skrg =(
      ecah minat gila ngn farmasi. hurmm..

      Delete
  12. ecah dah jumpa counselor? and do some test untuk tentukan kecendurangan diri kita in what bidang. ee pernah buat dulu. em.
    at first i prefer pharmacist too. but ya i realize chemistry at least kena c+ kan? but i just got c for chemistry. sob.
    and now ee pilih science physical which is more to engineering and technology. but yaa kalau tak dapat. ee pergi matrikulasi. bcs i heard bila masuk matrik. then nak masuk u boleh choose bidang dengan result matrik kita. i dunno.
    mohon petunjuk Allah. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecah tak jumpa pun but just buat ujian kelayakan on web selangkah ke uitm tu. farmasi layak. tapi tulah persaingan macam ikan sardin dalam tin.. hurm hurm,,

      ee insyaAllah dapat apa yg ee mintak. result ee lagi better dari ecah tau =) memang matrik tu macam kita back to the school. boleh mohon balik jrusan yg kita nak time spm^^

      Delete
  13. aww abam aaron ajis pose mnggoda gitew. mohon pilih dy haha
    nina pon confius jugak ecah. tk tau nk pilih course apa

    ReplyDelete
  14. Ikut hati ikut minat.. Kalau rasa mampu, why not kan... ;)

    ReplyDelete
  15. teruskan dengan minat aisyah. . :) usaha dan tawakal k. .inshaallah boleh. .yeahhh. .btw, abam aaron aziz xboleh sbb da bebini. .muahahah. . :3

    ReplyDelete
  16. Pilih lah aku haha
    Pilih je apa yang adik minat

    ReplyDelete
  17. Laaaa..adek akk ni dlm dilema ke...sori akk xpasannnnn..
    Pilih btol2 tau sbb hala tuju pasni paling penting..
    Akk xtau sgt psl farmasi...BUT if u need any help..or tips..
    Just pm me okey? Akk sedia mendengar n membantu..cewahh..hehe

    Best of luck tau!!

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum.

    Ecah, pilih apa yg ecah minat. Soal persaingan dan lain2, biar masa yg menentukan.

    Dan, katakan dapat yg kita kurg minat, fikir scra positif. Pasti ada hikmah. :)

    ReplyDelete
  19. akak dulu pun, nak ambil farmasi tapi xdpt sebab bio b- .. huhuhu... tapi, boleh la nak go on dengan course yang diberi.. pilih je dulu aisyah.. soal dapat atau tak, itu nanti kira.. chaiyok!!

    ReplyDelete
  20. hmm qila budak akaun so mesti lah ke arah akaun kira kira hihi.
    Cha ingat balik cita2 cha dulu nak jadi apa. Cari inspirasi.
    Sometimes ikut minat tak guna jugak kalau tak menjadi hmmm tapi qila ikut je minat.
    Tu je answer untuk sekarang cha.
    Pastu tanya lah parents cha jugak hihi <3

    inshaallah.

    ReplyDelete
  21. ecah pilih ikot yang ecah suka n nak jadi pade mase depan..bukan sbb ecah bleh bawak semate2.ingt tu.. i learn from mistake :-)

    ReplyDelete
  22. in shaa Allah buat pilihan yg terbaik k.
    jgn berdasarkan.minat semata
    buat solat istikharah k.minta petunjuk.dari.Allah

    ReplyDelete
  23. discuss ngan mak, istikharah... semuga pilihan kita tu bawa kebaikan dunia akhirat

    ReplyDelete
  24. ambik tae joon, aaron aziz laki orang. chehh..
    kalau ecah minat, ecah teruskan.
    tapi kalau ragu2 lagi, boleh buat solat isthikarah, itu yang terbaik.
    ecah pun boleh tanya orang yang lebih berpengalaman. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. okey2 tak rampas laki prang aih.
      ecah cuba think wisely skrg.. thanks akak . ^^

      Delete
  25. oppa korea lagi ensem!! haha..
    kalau akak la kan, akak pilih je mana yang akak minat..
    dapat atau tak belakang cerita.. tu semua rezeki dari Allah.. :)

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~